Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Писмо“ на Вяра Панталеева оглави класацията БНР Топ 20

Песента „Писмо“ на младата звезда Вяра Панталеева оглави класацията БНР Топ 20. Текстът и музиката на новия хит са на Вяра Панталеева, а аранжиментът е на Петър Рангелов. Песента излезе преди седмици, точно в деня на влюбените, защото според авторите ѝ „цялата стилистика, музикална и визуална, са насочени към едни сякаш позабравени нежни и романтични емоции и трепети, претопени в забързаното и агресивно време, в което живеем“.

Красивата Вяра, чиято звезда изгря в известен реалити формат, казва за новата си песен: „Иска ми се просто да се пее малко повече за любов, защото, като че ли във времето, в което живеем, стана много старомодно да се пеят песни за любов. В самото начало, когато започнах да реализирам тази песен, си казах, че сега искам да си създам едно изключително удоволствие и преживяване. Всичко се случваше много спокойно и с много приятни емоции.“

Явно тези емоции са стигнали до сърцата на слушателите, които класираха песента „Писмо“ на първо място. На второ място е „Още малко“ на Орлин Павлов, следвана от досегашния лидер „Sunbeams“ на Фабрицио Паризи, Мирослав Янев и Гергана Димитрова – Белонога.


През настоящата седмица гласовете на слушателите и на селекционния екип класираха новите български поп и рок песни така:

1.  Вяра Панталеева – „Писмо“

2.  Орлин Павлов – „Още малко“

3.  Фабрицио Паризи & Мирослав Янев - MiYan feat. Гергана Димитрова - Белонога – „Sunbeams“

4.  Funky Miracle – „Тя дори не разбра“

5.  Nana & The Gang – „За първи път“

6.  Dead Man`s Hat – „Little Cars“

7.  Петко Славов – „Неон“

8.  Taking Heed – „За теб мечтая“

9.  Saint Electrics – „Saint Electrics“

10.  NI-co – „Само на думи“

11.  Атлас – „Сънувам тишина“ 

12.  Hayes & Y – „Always So Simple, Always So Cold“

13.  Румен Бояджиев и Маги Алексиева - Мей – „Светът е пълен с любов“

14.  Цветелина Чендова – „Alex“

15.  Сленг – „Бъди“

16.  Остава – „Формула“

17.  Mind Trips – „Don`t Stop“

18.  Нова Музика & Преслава Кръстева – „Breathe Lighter“

19.  Б.Т.Р. – „Моята сила“

20.  Julian`s Laughter – „Lost“

Двете нови предложения за седмицата в класацията БНР Топ 20 са „Песен за теб“ на Миро и „Щастливи дни“ на Мери Бойс Бенд.

Слушателите могат да чуят песните и да гласуват за любимата си от тях на www.top20.bnr.bg. От всеки IP-адрес може да се гласува само веднъж. Гласуването приключва точно в 24 ч. на 11 март, неделя. Резултатите ще станат ясни на 12 февруари, понеделник, в 15.00 ч. първо в ефира на програма „Хоризонт“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!