Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на водата сътвориха в Благоевград Радио Благоевград и "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Благоевград

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград отбелязаха в съвместна инициатива Световния ден на водата - 22 март.

Под мотото „Природата за водата - природосъобразни решения за водите”, двете институции организираха Празник на водата, който се проведе в Музея на водата – Благоевград.

Програмата включваше занимателни игри и забавления,  насочени към подрастващите. Целта на празника бе да се ангажира вниманието на децата, да се провокира тяхната любознателност и не на последно място да се активира  у тях истинска загриженост към пестенето на водата.

Учениците ще рисуваха на тема „Песента на водата“, а двете институции – Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД  обявиха  национален фотографски конкурс „Песента на водата“, който ще има за цел да  се провокира творческия поглед към водното богатство на Югозападна България – реки, езера, язовири, водопади, извори…

Снимка

Всеки може да участва с до две /2/ снимки, като ги изпрати на имейл bnrblagoevgrad@gmail.com до 22 юли 2018 г; Конкурсът не е само за професионални фотографи, нито има ограничения за възрастта на участниците.

Жури от фотографи ще избере 45 от най-добрите снимки, в които ще „звучи“ „Песента на водата“. Избраните фотографии ще бъдат представени в изложба, посветена на  45-тия рожден ден на Радио Благоевград - Радиото на Югозапада. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия