Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград е партньор на конкурса "Жена на годината на Благоевград"

За поредна година Радио Благоевград партнира на Женско благотворително дружество "Македония" в организирането на конкурса "Жена на годината на Благоевград". 

Конкурсът има за цел да провокира  търсенето и отличаването на благоевградски жени, които със своята сърцатост в работата, със своите дела, търсят хармонията  и равновесието в света и ги постигат - с добро, и винаги поддържайки своята индивидуалност в областта на творчеството и работата. 

Конкурсът се провежда за 16-та поредна година, тържествената церемония по награждаването винаги е на Благовещение, празник, който от две години, с решение на Общинския съвет е обявен и за Дена на благоевградчанката.

Десет са номинираните жени, като всяка от тях получава почетна грамота и подаръци, една от тях е удостоена с приза Жена на годината на Благоевград и получава почетна статуетка. 

Тази година Жена на годината на Благоевград стана Мирела Кючукова, координатор в Православния информационен център в Благоевград. С нейната инициатива и организация в Благоевград за първи път се сформира Кухня за бедни, в която работят доброволци. Мирела е вдъхновителка и организаторка на десетки благотворителни базари, беседи с подрастващите по православие, конкурси, мотивиращи творческото развитие на децата и много други благородни каузи. Наградата й бе връчена от народния представител Борис Ячев и заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова.

Освен Мирела Кючукова в десетката на номираните тази година влязоха Росица Зиновиева - преподавател по литература и поетеса, Валентина Атанасова - треньорка по плуване, Соня Гальова - благодетелка на бездомни животни, Елка Миленкова - пенсионирана учителка, но все още дейна в помощ на младите хора, Милена Донева - работеща в социалната сфера, Венета Ифандиева - доброволка в Червения кръст, секретар на Пчеларското дружество в Благоевград, Катя Захариева - член на Движение "Ние жените" и Нина Илиева - благотворителка.

Радио Благоевград подкрепя този конкурс, защото това е конкурс, извеждащ на преден план милосърдието, хуманизма и солидарността.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия