Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите журналисти от предаването "Тийн зона" на Радио Благоевград обраха наградите на Националния журналистически конкурс "Григор Попов"

В VI-тия Национален журналистически конкурс "Григор Попов", който се провежда в Разград, екипът на младежкото предаване на Радио Благоевград "Тийн зона" спечели две първи, три втори и едно трето места в сериозна конкуренция с десетки млади журналисти от различни журналистически клубове в страната. 

Ментори на екипа на "Тийн зона" по Радио Благоевград са младите Елеонора Геризовска и нашият колега - журналистът Давид Калпачки, който е автор и водещ на политическото предаване "Събития и личности" и репортер с характерен и оригинален стил. Като водещи и репортери в "Тийн зона" се изявяват талантливи деца от Центъра за личностно и творечско развитие на децата на Благоевград. Младежкото предаване е всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Ето кои журналисти от "Тийн зона" грабнаха наградите в VI-тия Национален журналистически конкурс "Григор Попов":

I място -  Ния Андонова, 7 клас,  за интервюто й с Йоана Буковска;

I място - Георги Мутафчиев, 12 клас,  за интервюто му с Теодосий Теодосиев;

II място - Виктория Първанова, 9 клас,  за репортажа й за приюта за кучета;

II място - Виктория Качева, 8 клас,  за репортажа й за изложба на котки;

II място - училище за радиожурланистика "Тийн зона" към Радио Благоевград и ЦЛТРДБ в категория колективни радиопредавания; 

III място - Елеонора и Цветелина за репортажа за дейността на Центъра за кариерно ориентиране към ЦЛТРДБ;

Творческата надпревара, която носи името на видния общественик и разградски журналист Григор Попов, се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград. В него участват ученици от втори до XII клас в три възрастови групи и в три раздела – публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. Основната тема на конкурса тази година бе „Светът под лупа“. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!