Конкурсът "Звезди в Радиото" на Радио Благоевград отново дава шанс на талантливи млади изпълнители

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград се проведе осмото издание на музикалния конкурс "Звезди в Радиото", който се организира от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия "Св.св.Кирил и Методий" - Благоевград със съдействието на Регионалното управление на образованието.

 Надпреварата е част от проекта на медията „Инвестирай в младостта" и е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика. Участват индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI, и VII клас. Всеки кандидат представи пред журито 2 изпълнения в съответната област, като има изискване за областите класическа и популярна музика едното произведение да е от български автор.

Журито е в състав – композиторът Валери Димчев, диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, директорът на НХГ „Св. св.Кирил и Методий" Марин Митов, музикантът Емануил Манолов и композиторът Петьо Кръстев. Кандидатите бяха оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици на НХГ – Благоевград, лауреати на предишни издания на конкурса. Всички участници получават грамота. За най-добрите има дипломи и предметни награди.

Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР - Радио Благоевград, и професионален звукозапис. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Радио Благоевград и на НХГ „Св. св. Кирил и Методий", а в края на месец април в Голямото концертно студио ще е награждаването.

Галерия

Работа в БНР

Реклама в БНР

Медийни партньорства

Търгове

Отчети

Отчети

Бюджет