Стартира третото издание на конкурса на Радио Благоевград "Зелено, цветно, чисто"

За трета поредна година Радио Благоевград в партньорство с Община Благоевград обявяват конкурса "Зелено, цветно, чисто" за най-красиво оформена градинка, междублоково пространство, тераса или фасада в община Благоевград. 

В конкурса могат да участват градинки или цветни пространства пред частни домове, жилищни и публични сгради, но само такива, които са оформени и се поддържат чрез инициативата на хората, а не от общинската озеленителна фирма. За да се участва е необходимо да се изпращата предложенията на адрес  zelenoradio@abv.bg или като съобщение на фейсбук страницата на Радио Благоевград. 

Жури от журналисти, еколози и експерти по озеленяване ще класират най-добрите. Снимките ще бъдат публикувани и във фейсбук страницата на Радио Благоевград, където приятелите на Радиото също ще дадат своя вот чрез харесвания на снимките. 

Победителите ще бъдат обявени в средата на месец май 2018г. Ще има много приятни награди за градината и дворното място. 

Конкурсът съвпада с предвеликденското почистване, цъфтежа на дворните цветя и храсти и има за цел да насърчи инициативността на хората в поддържането на зелена, цветна и чиста градска среда.