Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участвайте в конкурса на Дир.бг и Innovation Starter за чиста журналистика

Участвайте в конкурса на Дир.бг и Innovation Starter за чиста журналистика. До 30 април можете да изпратите материалите си на адрес: webreport@webreport.bg

Dir.bg и Innovation Starter организират конкурс, чрез който да се възвърнат рефлексите за разпознаване на достоверната информация. Обединени от ценностите за чисто онлайн медийно пространство, професионална журналистика и качествено съдържание, организаторите осигуряват възможност на всеки, който притежава усет за стойностни истории, грамотно написани и спазващи спецификите на уеб формата материали, да се включи в конкурса WEB Report: Конкурс за чиста журналистика.

Категориите, в които ще се приемат материали, са:

Общество, Икономика, Култура и образование, Технологии и иновации, Истински истории.

Срокът за изпращане на текстове е 30-и април 2018, а допустимите журналистически творби са: репортаж, статия, новина, очерк, интервю, есе фейлетон.

Конкурсът се провежда в партньорство с Асоциация на европейските журналисти, Център за развитие на медиите, Българска асоциация за информационни технологии (БАИТ), "Обединени идеи за България" и др.

Процесът по оценка на материалите ще бъде максимално прозрачен и независим - членовете на журито са изявени журналисти с дългогодишен опит в медиите. Сред имената са Владимир Жеглов (основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Алексей Лазаров (Главен редактор на в. „ Капитал“), Миролюба Бенатова (журналист с над 20 г. професионален стаж, Нова ТВ), Бойко Благоев (Ръководител на отдел Комуникации в Представителството на ЕК в България), Яна Пеловска (Управител на Център за развитие на медиите), Христо Христов (Изпълнителен директор на Нетинфо), Иван Бакалов (журналист и основател на сайта e-vestnik.bg), Мария Черешева (зам.-председател на Асоциацията на европейските журналисти - България и кореспондент на Балканската мрежа за разследваща журналистика (BIRN).

БНР е медиен партньор на конкурса.

За всяка категория ще бъде връчена парична награда, а организаторите са предвидили награда и в категория "Дебют" за млад автор.

Материалите можете да изпращате на адрес webreport@webreport.bg

Пълната информация за конкурса можете да откриете на сайта на конкурса (https://webreport.bg/).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!