Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северноирландски рокендрол с The Bonnevilles за първи път у нас с "Аларма Пънк Джаз" на БНР

Северноирландската рокендрол група The Bonnevilles идва за първи път в България. Бандата ще изнесе концерт в София на 12 април, четвъртък, от 21.00 ч. в Mixtape 5, B-Side, и в Пловдив на 13 април, петък, от 21.00 ч. в Post-Culture Stage. Блус-дуото с повече дисторшън и подчертано пънкарска душа е специален гост на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР по повод десетата му годишнина.

The Bonnevilles са Андрю МакГибън - Младши (китари, вокали) и Крис МакМълан (барабани). Сред вдъхновенията на двамата музиканти са Хаулин Улф, Хаунд Дог Тейлър & The Houserockers, Motorhead, Queens Of The Stone Age и легендарният им сънародник Ван Морисън. Според специализираните издания The Bonnevilles звучат като Хаунд Дог Тейлър през усилвателите на „Блек Сабат“. Свирили са като трио с легенди като Ревърънд Бийт-Ман, бащата на Voodoo Rhythm Records, и Джеймс Лег, който също ще бъде специален гост на „Аларма Пънк Джаз“ тази пролет.

Репертоарът на The Bonnevilles увлича в истински водовъртеж както първичната енергия на „дяволската музика“, така и бавните им и прочувствени, философски и почти ритуални песни като Don’t Curse The Darkness, The Rebel Shrug, We‘re Just The Right Distance From The Sun. Текстовете са на МакГибън, който черпи вдъхновение и от ирландската поетическа традиция, и от собственото им ежедневие.

„Ние не сме американска рокендрол група, за да пеем за бързи коли и други подобни. Текстовете на песните ни са следствие на нашия собствен опит,“ споделя вокалистът и китарист на The Bonnevilles в интервю за Българското национално радио и дава пример, че дори родният им град присъства фино и самоиронично в песните им Erotica Laguna Lurgana, No Law In Lurgan.

През миналата седмица The Bonnevilles стъпиха на континента с четвъртия си студиен албум Dirty Photographs, а в момента продължава първото им балканско турне, част от което са и София и Пловдив. The Bonnevilles идват в България и благодарение на рокендрол платформата Bad Music For Bad People от Белград.

Билети за двата концерта на цена 8 лева се продават онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. На място преди събитията цената на билетите ще бъде 10 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!