Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италиански джаз с Luca Ciarla Quartet в Първо студио на БНР

Квартетът на виртуозния цигулар Лука Чарла (Luca Ciarla Quartet), една от най-оригиналните джаз формации на съвременната италианска сцена, ще представи музиката си на живо за първи път пред софийската публика по покана на Италианския културен институт и радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР. Концертът е на 23 май, сряда, от 21.00 ч. в Първо студио на Българското национално радио.

Цигуларят Лука Чарла има сериозна фестивална и концертна биография. През последните години той участва в различни класически, джаз и уърлд мюзик фестивали от Мелбърн до Монреал, от Хонг Конг до Рио де Жанейро и от Шотландия до Балканите, откъдето преминава и настоящото му турне. Стилистиката на квартета е оригинална среща на езика на съвременния джаз с италианския фолклор и средиземноморското звучене. Последният албум на квартета Violin Air е записван в Тайланд по време на дълго и плодотворно азиатско турне и съдържа както оригинални композиции, така и изключителни аранжименти на световни класики в джаза.

Музикантите, с които Лука Чарла идва в София, са Антонио Де Лука (акордеон), Маурицио Пероне (контрабас) и Франческо Саворети (ударни).

Билетите на цена 10 лева са в Рекламно-информационния център на БНР, на касите на EasyPay в цялата страна, както и в системата на EpayGo.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!