Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Баш Майстора Завинаги" в Арт салона на Радио Варна

Актьорът Кирил Господинов /1934 – 2003 г./ отново да се „върне“ сред нас и при нас. Зад тази идея е застанала дъщеря му – актрисата Веселина Господинова, създавайки интерактивната изложба „Кирил Господинов – БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ“. Фотоизложбата и лични вещи на актьора са подредени в Големия Арт салон на Радио Варна. Специално за откриването бе поставена и восъчна статуя на Кирил Господинов.

Процесът на създаване на изложбата е дълъг, обяснява актрисата в интервю за Радио Варна, въпреки че е заложила само на един относително кратък период от работата и живота на баща си – времето, когато се снимат 10-те филма за Баш Майстора. При подбора на кадрите и документалния материал Веселина Господинова разчита на няколкостотин почитатели на таланта на баща си, които я насочват към определени детайли във филмите му, запомнящи се реплики... Веселина Господинова припомня, че наглед филмите за Баш майстора да изглеждат като сериал, категорично не са. Уникалното в случая е, че актьорският състав, както и режисьорският екип, са все едни и същи през годините.

„Тежките почитатели на тате са тук – във Варна!“, категорична е дъщерята на Кирил  Господинов. Това е и една от причините интерактивната изложба „БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ“ да остане във Варна до 31 юни. Освен това на 25 май, на входа на Морската градина ще бъде подредена фотоизложба, посветена на актьора, роден във варненското село Гроздьово и играл на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ от 1966 до 1971 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия