Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеймс Лег и Mental Architects закриват сезона на "Аларма Пънк Джаз" в София и Пловдив

Джеймс Лег

Клавирен „дърти олд рокендрол“ апокалипсис, пред-блус и пост-хардкор с дяволското дуо на преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като Джеймс Лег (James Leg), е финалът за сезона на радиофестивала “Аларма Пънк Джаз“ на БНР. Концертите са на 31 май, четвъртък, от 21.00 часа в *Mixtape 5*, B-Side в София, и на 1 юни, петък, от 20.00 часа в "Пост-културна сцена" в Пловдив.

Музиката на Джеймс Лег е ритуал, откровение, "кръв по клавишите" (според заглавието на един от албумите му) и неминуемо пречистване. Форматът на познатите му музикални представления е дуо за кийборди и барабани, над които се извисява (а понякога – пропълзява) невероятното гласище на Джеймс Лег. Творчеството на родения през 1983 г. в Тенеси музикант включва както няколко албума с авторски песни (под името Джеймс Лег и в триото Black Diamond Heavies с Ван Кембъл), така и изключително запомнящи се интерпретации по Джими Хендрикс, Нина Симон, Хаунд Дог Тейлър, Робърт Джонсън и Джон Лий Хукър. Записва за легендарния лейбъл Alive Records, към чието семейство се числят музиканти и групи като G.G.Allin, Radio Moscow, The Murder Junkies, The Black Keys, U.S.Bombs и посетилите "Аларма" преди месец северноирландци The Bonnevilles.

И двата концерта са със специалното участие на Mental Architects, които преди месец се преродиха като (пост)апокалиптично дуо (Максим Стоименов – барабани и Антон Велев – китари) с ЕР-изданието Truesight.

Билети за концерта в София на цена 17 лева в системата нa EpayGо и на касите на EasyPay, както и на входа на клуба преди концерта на цена 20 лева. Билети за концерта в Пловдив на цена 8 лева в системата нa EpayGо и на касите на EasyPay, както и на входа на клуба преди концерта на цена 10 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!