Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Дойчинова се присъединява към екипа на БНР

Ива Дойчинова се присъединява към ръководния екип на БНР. От 1 юли известната журналистка ще бъде зам.-главен редактор на сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“.

„За мен е чест поканата от ръководството на БНР да съм част от екипа на програма „Христо Ботев“. „Интелигентният избор“, който обединява журналисти и аудитория към темите, които вдъхновяват в областта културата, науката и знанието,  е и моят избор днес“, заяви пред репортер на БНР Дойчинова.

Нейният професионален път в радиожурналистиката започва в програма „Хоризонт“ на БНР. Впоследствие Дойчинова е поканена от създателите на първото частно Радио ФМ+ да се присъединя към екипа му. В продължение на 14 години там тя е водеща на предаванията „Трамвай желание“, „Ива и Джон“ и „Закуска с Ива“.

От 2000 до 2006 г. Ива Дойчинова е „Програмен мениджър“ на петте  основни екипа на частната медия: София, Бургас, Варна, Благоевград и Стара Загора. „Имах честта да работя с изключителните професионалисти Петър Пунчев, Кирил Калев и Константин Тилев, които запалиха у мен страстта към радиото още в студентските ми години. Като част от групите на GWR (Великобритания) и Emmis – САЩ, имах възможността да пътувам много във водещи европейски радиостанции и честта да се уча от консултанти в бизнеса като Питър Синклер, Майк Уитингтън, Майк Хаас, Стиви Мюзнер, Волфрам  Тех и др.“, споделя новият зам.-главен редактор на „Христо Ботев“.

През 2006 г. Дойчинова се присъединява към сутрешния екип на БНТ „Денят започва“ с продуцент Асен Григоров, където води теми , свързани с образование, екология, здраве и културната част на блока.

От 2007 до 2011 г. е част от екипа на btv като водещ на предаванията „Часът на мама“ и „Денят е прекрасен“.

В телевизионния ѝ опит още са: „Хит – 1“, първото музикално риалити на БНТ, „Искам работа“ по Нова и „Супердоктор“ в България он еър.

Наскоро приключи и оригиналният формат „Обещанието“ на БНТ – политическо риалити, в което бе водеща заедно с Асен Григоров.

Дойчинова е основател на кампанията „Будител на годината“, която през 2018 г. ще има своето пето издание.

Посланик е  на UNICEF в кампанията „Един пакет, една ваксина“, посветен на борбата срещу тетануса в най-бедните страни по света.

Ива Дойчинова е омъжена с две дъщери.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!