Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лято 2018 с БНР – музика и новини

Програма „Хоризонт“ ще излъчва по лятна схема от 16 юли до 9 септември

Снимка: БНР

Българското национално радио преминава в лятна схема. 

Двете национални програми на БНР - „Хоризонт“ и „Христо Ботев“, както и деветте регионални станции намаляват публицистиката и новините за сметка на музиката.

През активния период на отпуските ще се излъчват само новинарски емисии, кратки обобщения от случващото се през деня и седмицата и отделни музикални блокове с богато разнообразие от стилове.

Лидерът по доверие - програма „Хоризонт“, ще бъде в лятна схема от 16 юли до 9 септември. През целия летен период остава сутрешните блокове „Преди всички“ и „Седмицата на бързи обороти“, както и осведомителните бюлетини в обичайните часове – 07:00, 12:00 и  19:00 часа. Същото се отнася и за „Хора, пътища, автомобили“. „Неделя 150“ излиза във ваканция през август и първата седмица на септември, но остава в ефир през целия юли до приключване на парламентарната сесия, Същото се отнася и за „Събота 150“. „Хоризонт за вас“ през юли ще звучи всеки петък между 12.15 и 17.00 ч., а през август до 9 септември предаването ще бъде намалено с един час. „12 плюс 3“ пък става „12 плюс 4“. Запазени само за музика всеки денса часовете между10:05 и 12:00 ч и 16:05 и 18:00 часа.

Националната програма „Христо Ботев“ вече е в лятна програмна схема от 2 юли и ще продължи да предава в олекотен формат до 9 септември. Културно-образователната програма на БНР ще направи слушателите съпричастни на всички големи музикални събития и фестивали. От 24 юни до 19 юли концертите от впечатляващата програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ ще се излъчват на живо от морската столица. От 4 до 11 август програма „Христо Ботев“ ще предава пряко събитията от Международния джаз фестивал в Банско. В края на лятото, от 1 до 8 септември, слушателите ще чуят на живо и в специални репортажи най-доброто от програмата на празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол.

Програма „Христо Ботев“ ще излъчи в летните вечери най-добрите концерти от сцените на Стария континент благодарение на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Специални акценти са прякото излъчване от Ла Скала на „Пиратът“ с участието на Соня Йончева на 29 юни и концертното изпълнение на „Лукреция Борджия“ от Залцбургския фестивал с участието на Красимира Стоянова на 14 юли. В продължение на един месец след излъчването им, концертите могат да бъдат слушани и на страницата на програма „Христо Ботев“ http://bnr.bg/hristobotev/post/100422193/ 

Радио „София“ ще продължи да  информира столичани за всичко, което се случва в столицата. Предстоящите събития слушателите ще научават от екипа на „Радиокафе“, всеки делничен ден от 8:00 до 11:00 ч., а какъв е „Ритъмът на лятото“ ще става ясно между 14:00 и 17:00 часа. „Трафик София“  продължава да следи натоварването  по софийските улици от 17:00 до 19:00 часа. Ще слушате изключителна музикална селекция с много фънк, соул, диско и най- доброто от най-новото. За феновете на хип-хопа, не забравяйте 60/02 с Мартен и Жлъч, всяка неделя от 22 ч. Общо шест информационни емисии на „Хоризонт“ ще се излъчват и по радио „София“, както и две регионални емисии новини в 10:30 и 16:30 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!