Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предаването „Каста дива“ дари детски книжки на Дневния център за деца с онкохематологични заболявания

Водещата на предаването „Каста дива“ Росица Кавалджиева в партньорство с верига книжарници дариха детски книжки на Дневния център за деца с онкохематологични заболявания в сградата на УМБАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ“.
Снимка: Ани Петрова

В навечерието на Деня на народните будители предаването за музикално-сценични изкуства на програма „Хоризонт“ „Каста дива“ в партньорство с верига книжарници дари детски книжки на Дневния център за деца с онкохематологични заболявания в сградата на УМБАЛ  „Царица Йоана – ИСУЛ“. Центърът е за деца на активно лечение, на поддържаща терапия и деца, успешно преборили болестта.

Екипът на предаването „Каста дива“ посвети дарението на Монсерат Кабайе. Когато през 2013 г. световноизвестната оперна певица гостува в България, в ексклузивно интервю с водещата Росица Кавалджиева тя споделя за благотворителната си дейност, свързана с децата. Това вдъхновява екипът на „Каста дива“ да започне поредица собствени благотворителни проекти.

През 2014 г. по повод Международния ден на балета 29 април „Каста дива“ организира в Първо студио на БНР балетен спектакъл „Палечка“ за малчуганите от Дома за деца, лишени от родителска грижа, в Драгалевци. Същата година екипът на предаването събира дарения за изграждането на първия в България Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в Опицвет.

Предаването „Каста дива“ празнува рождения си ден всяка година на 6 март с благотворително или музикално-образователно събитие. През 2018 г. екипът дари детски книжки на Педиатричната клиника на Университетската Александровска болница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!