Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армел Дюпа представя Sound of Paris в Първо студио на Радио Пловдив

"Звукът на Париж" се нарича проектът на пианиста Армел Дюпа с участието на вокалиста Петър Салчев. Концертът ще събере почитатели на джаза в Първо студио на Радио Пловдив на 29 ноември, четвъртък. Началото е от 19 часа.

Джаз певецът Петър Салчев е добре познат на българската публика, като това не е първият му проект с френския музикант Армел Дюпа. Преди година Дюпа беше на турне в България като член на трио, в което участваха Георги Корназов (тромбон) и Петър Салчев (вокали). 

Те представиха своята програма Conscience („Съзнание“) в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора и София.

Armel Dupas е френски композитор и пианист. Роден през 1984 г., отгледан и възпитан в семейство на артисти, което естествено чертае неговия професионален път.

В началото на двадесетте си години Dupas е студент на Парижката Консерватория (CNSM), като по същото време е припознат, като талантлив и желан партньор на сцената за едни от най-влиятелните имена на съвременната Европейска джазова музика - Хенри Текие, Дейвид Линкс и Сандра Нкаке.


В търсене на съвършенния звук, той мултиплицира таланта си в композиране на музика за кино, като това го среща и с ключови режисьори на съвременното независимо френско кино - Арнауд Десплечин, Мишел Гондри, Кристоф Оноре. 


Първият албум на Dupas "Upriver" , e издаден през 2015 г. и презентира нова, оригинална звучност от брилиянтния кросоувър между класическа музика, джаз импровизация, филмова музика, електроника...


Създаден с мисъл за публиката извън Франция, концертния проект на Армел Sound of Paris е eлегантна фузия от класически френски теми и негова оригинална музика.  Соловите изпълнения на артиста са белязани с оригинален, чувствен допир, мултиплициран в една почти сакрална връзка с инструмента, много динамика и вкус към риска: Armel свири за мига!

Концертът в Първо студио на радио Пловдив е част от програмата на "Камерна сцена Пловдив".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!