Първите годишни награди на класацията за българска поп и рок музика „БНР Топ 20“

Класацията за българска поп и рок музика на Националното радио – "БНР Топ 20", ще раздаде за първи път годишните си награди. Церемонията с участието на изпълнителите, оглавявали класацията през изминалите 12 месеца от 2018 година, ще се състои в Sofia Live Club, а запис от концерта ще се излъчи на 9 февруари в ефира на БНТ 1.

Музикантите ще бъдат отличени в пет категории, определени от селекционната комисия на „БНР Топ 20“, която включва 15 музикални продуценти и редактори от всички програми на Българското национално радио. Голямата награда е за най-дълго задържала се като №1 песен, както и втора и трета награда за песен, останала на върха най-дълго време. Останалите статуетки са за най-много песни, направили пробив в класацията, за изпълнител с две или повече песни, застанали на върха на „Топ 20“, както и за най-млад участник.

На сцената ще се изявят всички групи и артисти, които селекционната комисия и вотът на слушателите допуснаха до големия финал. По време на церемонията ще почетем паметта на вокалиста и китарист Николай Николов – главен идеен двигател и вдъхновител на трио NI.Сo, който миналото лято загина в тежка катастрофа, едва навършил 27 години. "Рискувам" – второто предложение на групата, остана на върха на "БНР Топ 20" девет седмици, от които осем последователни. 


В концерта на Годишните награди за българска поп и рок музика на БНР ще участват: Орлин Павлов ("Funny Side Of Me"), Funky Miracle ("Тя дори не разбра"), Миро ("Печат от моята душа"), DJ Фабрицио Паризи и Мирослав Янев (MiYan) featuring Белонога (Гергана Димитрова) ("Sunbeams"), Свилен Ноев – фронтмен на група Остава (с индивидуалното си парче "Different"), Вяра Панталеева ("Писмо"), Лидия Ганева ft. ВенЗи ("Милиони причини"), Мери Бойс Бенд ("Щастливи дни"), Vera Russo ("Някога преди"), SoulBmoll ("В този ред на мисли"), Владо Димов ("Тези дни"), Jeremy? ("Go Or Fall"), BG Vintage ("На моята тераса"), De Fuego Orchestra ("Кажи защо"), Jin Monic ("Candy Coated"), Electric Pie ("Try To Believe") и Любо Киров ("Още от теб", "Летим").

За „БНР Топ 20“

"БНР Топ 20" е мащабен проект, част от дългосрочния ангажимент на БНР към създаването, разпространението и популяризирането на качествена българска музика. Класацията се излъчва в ефира на всички национални и регионални програми на БНР. Гласуването се осъществява на принципа 50% на 50%, формиран от вота на слушателите в сайта на класацията и от гласовете на селекционната комисия.

Още за регламента можете да намерите на http://top20.bnr.bg/reglament/. Последвайте ни и във facebook:  https://www.facebook.com/bnrtop20/.