Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ni.Co, Jeremy?, Любо Киров, Миро и SoulBmoll спечелиха годишните награди на „БНР Топ 20“

Класацията за българска поп и рок музика на Българското национално радио – „БНР Топ 20“ раздаде за първи път годишните си награди на церемония в препълнения Sofia Live Club, в която се включиха всички изпълнители, оглавявали класацията през изминалите 12 месеца на 2018 година.

Музикантите бяха отличени в пет категории, определени от селекционната комисия на „БНР Топ 20“, която включва 15 музикални продуценти и редактори от всички програми на Националното радио.

NI.Co са носителите на голямата награда на „БНР Топ 20“ за най-дълго задържала се като №1 в класацията песен. Статуетката получиха родителите и приятелите на основателя на групата – Николай Николов, който миналата година загина в тежка катастрофа, едва навършил 27 години. Песента на Ni.Co „Рискувам“ беше начело на класацията цели девет седмици, от които осем поредни.

Със статуетките за второ и трето място в тази категория си тръгнаха съответно талантливите момичета и момчета от SoulBmoll и една от най-добрите инди-рок банди в България – Jeremy?. SoulBmoll участваха в „БНР Топ 20“ с песента им „В този ред на мисли“, а Jeremy? получиха наградата за „Go or Fall“.

Любо Киров спечели в категорията за най-много песни, застанали под №1 в класацията. Отличието му донесоха неговите „Още от теб“ и „Летим“, която продължава да заема челни места в „БНР Топ 20“.

Статуетката за най-много песни, направили пробив в националната класация на бг поп и рок музика, е за Миро и неговия безспорен хит „Печат от моята душа“.

Селекционната комисия на „БНР Топ 20“ отличи и талантливата Лидия Ганева, която получи наградата за най-млад участник, направил пробив сред 20-те най-добри изпълнители, избрани от селекционната комисия и от вота на слушателите на Българското национално радио. Статуетката ѝ връчи идеологът на класацията и директор на програма „Христо Ботев“ – Кирил Калев.

С класацията „БНР Топ 20“ Българското национално радио само за година даде 1248 часа време за българска музика и стимулира изпълнителите да създават качествено музикално съдържание, което е част от мисията на обществената медия.

Запис от концерта ще се излъчи на 9 февруари, от 20:45 ч. в ефира на БНТ 1, а песните на всички изпълнители, които участваха в церемонията, можете да чуете тук: http://top20.bnr.bg/uchastnicite-v-koncerta-za-nagradite-na-bnr-top-20/.

Последвайте ни и във facebook: https://www.facebook.com/bnrtop20/.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!