Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ритъмът на Балканите“ ще представи Оркестър за народна музика на БНР на 18 април в Първо студио на националното радио

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи шестото издание на най-успешния си проект „Ритъмът на Балканите“ на 18 април 2019 от 19:30 часа в Първо студио на националното радио. Емоционален, пъстър и вдъхновяващ, този фолклорен празник надскача границите и прехвърля музикални мостове над тях. За този проект Оркестърът за народна музика на БНР стана носител на наградата на Столична община за 2018 г. за принос към фолклорните и сценични изкуства.

Специални гости на оркестъра тази година ще бъдат виртуози от съседните страни: цимбалистът Лорен-Мариан Стан от Румъния, цигуларят Кириакос Гувентас от Гърция, тромпетистът Джамбо Агушев от Македония и една от най-големите звезди на съвременната българска музикална сцена – акордеонистът Петър Ралчев. Виртуозите от Оркестъра за народна музика на БНР ще изпълнят специално написаната за проекта пиеса „Балкански игри“ на маестро Димитър Христов и най-обичаните от публиката емблематични произведения. 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул.“Драган Цанков“ №4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на ticketsbg.com и eventim.bg. Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Музика“ към СУ, катедра „Музика“ към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия