Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пианистът Деян Илиич от Eyot с турне в концертните пространства на БНР в Благоевград, София и Пловдив

По покана на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ Илич ще представи новия си албум Dyad

2
Деян Илич

Деян Илиич, един от водещите джаз пианисти на Балканите, ще изнесе концерти в България на 14, 15 и 16 май по покана на фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на Българското национално радио. Илич ще представи програмата от новия си солов албум Dyad на 14 май в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, на 15 май в Първо студио на БНР в София и на 16 май на „Камерна сцена Пловдив“ в Радио Пловдив. Всички концерти започват в 19.30 часа.

Деян Илиич е пианист и композитор, създател на ню джаз квартета Eyot – група, станала любима на българската аудитория през последното десетилетие, след участията си на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР (2011, 2015, 2017, 2018), Джаз фестивала в Банско (2012) и „Джаз Перелик“ в Родопите (2013). С квартета Eyot Деян Илиич е концертира в цял свят – от Япония до Великобритания. Наричани „Нирвана на европейския джаз“, Eyot са носители на наградата на Midem в Кан, а последните им два албума Similarity (2014) и Innate (2017) са записвани от Джим Бар в Бристъл и от Стив Албини в легендарното студио Electrical Audio в Чикаго.

Плакат за концертите на Деян Илич по покана на фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на Българското национално радио.

Програмата са соло пиано на Деян Илиич от новия му албум Dyad (Metropolis Records, 2019) ще бъде представена в три поредни дни в три концертни студиа на БНР само две седмици след премиерата му в рамките на Световния ден на джаза. Освен пиесите от Dyad, сътворени на границата между джаза, съвременната музика, ембиънт-музиката и загатнатите фолклорни мелодии и ритми, концертната програма включва и солови версии на някои от добре познатите произведения на Eyot. 

Билетите за концертите в София (https://epaygo.bg/7118816557) и Пловдив (https://epaygo.bg/3953530643) могат да бъдат закупени в онлайн системата на EpayGo (генерален спонсор на турнето) и на касите на EasyPay в цялата страна. Билети за софийския концерт могат да бъдат закупени и в Рекламно-информационния център на БНР. Концертът в Радио Благоевград е с вход свободен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия