Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годишен отчет на Българското национално радио за 2018 г.

„Измина още една успешна година за Българското национално радио“, обобщава генералният директор на Българското национално радио Александър Велев и посочва: „Най-голямо признание за усилията на екипа на радиото получихме от проучване на института „Ройтерс“ към университета в Оксфорд проведено през миналата година, според което  БНР е медията, която се ползва с най-голямо доверие сред българските граждани. Това е резултат от високия професионализъм най-вече на журналистите в радиото, които осигуряват навременна и достоверна информация за ставащото у нас и в чужбина.

Акцентът в работата ни през изтеклата година бе разширяването на влиянието ни и в интернет пространството и утвърждаването на нашия сайт www.bnr.bg  като достоверен и надежден източник на информация. За една година посетителите на сайтовете на групата БНР се увеличиха с 54 процента, а броят на прегледаните страници нарасна с 26 на сто.

През годината разширихме и присъствието си в социалните мрежи с видео и предавания на живо, стартирахме видеострийм на седмичния политически обзор „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

Сред новите инициативи стартирали през 2018 година трябва да се отбележи началото на класацията за българска музика „БНР Топ 20“, която се превърна в желано място за изява на родните музиканти.

По инициатива на  БНР през месец май организирахме в Правец Среща на обществените медии от Югоизточна Европа. Срещата, която премина при участие на представители на обществените медии от всички страни от региона имаше за цел да се постави във фокуса на общественото внимание мястото, ролята и значението на обществените медиите за демократичното развитие на страните от региона.“

Още за работата на Българското национално радио през 2018 г. и резултатите от нея може да прочетете ТУК .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!