Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Изотопия“ – ново предаване за младите хора по програма „Хоризонт“ на БНР

Екипът на „Изотопия“ (от ляво на дясно) Лъчезар Вълев, Лора Търколева, Иван Русланов, Елеонора Николова и Иван Нотев.
Снимка: Ани Петрова

„Изотопия“! Това е новото предаване за младите хора на програма „Хоризонт“ на БНР.

От 18 юли всеки четвъртък от 22.00 до 24.00 ч. със слушателите ще будуват Елеонора Николова, Иван Нотев, Иван Русланов, Лъчезар Вълев и Лора Търколева.

Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. Обратно на научните закони, радиоизотопите на „Изотопия“ спонтанно се събраха, за да ви облъчат с енергия. Да ви отведат на места, които ще ви изумят. Да очертаят територия за свободните и най-вече будни особняци, които имат какво да кажат. Онези, които обичат да плуват в бури, да напъват мишци и неутрони и да събират сили.

Защото „Изотопия“ е автономия за слушане.

Бъдете будни и радиоактивни всеки четвъртък от 22 до 24 ч. по „Хоризонт“.

Припомняме, че БНР въвежда летни схеми на националните и регионалните си програми, които ще продължат до 8 септември включително. 

Промените в „Хоризонт“ ще са на два етапа: от 15 юли за блоковите предавания в делничните дни и от 1 август за обзорните предавания през уикенда.

Националната програма за култура и образование „Христо Ботев“ е в лятна схема от 1 юли.

В Радио „София“ през целия летен период отпада предаването „Радиоприемница“ като на негово място между 13.00 и 14.00 ч. ще се излъчват тематични музикални предавания.

През летните месеци информационните акценти в предаванията и новините на Радио „Бургас“ и Радио „Варна“ са свързани с различните туристически събития.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!