Аюуне Суле

Извънреден втори концерт на Аюуне Суле във Второ студио на БНР на 19 юли, четвъртък, организира радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“

Извънреден втори концерт ще изнесе Аюуне Суле на 19 юли, четвъртък, отново от 21. 00 ч. и отново във Второ студио на БНР. Радиофестивалът  на БНР обяви датата след изчерпването на билетите за днешното излизане на сцената на музикалния шаман..

публикувано на 18.07.18 в 14:32

Диалогът на ръководството на БНР със синдикатите продължава

По повод появили се информации за писмо на Радиосдружение „Подкрепа“ за готвен протест по синдикални и други въпроси, ръководството на БНР заявява, че нито един от синдикатите в националното радио не е изявил желание за обсъждане на поставените въпроси...

публикувано на 10.07.18 в 17:26
Сградата на БНР

БНР преустанови трудово правоотношение с Лили Маринкова поради придобито право на пенсия

Генералният директор на БНР изпълни днес съдебно решение № 102 от 2.07.2018 г. на ВКС и възстанови Лили Маринкова на длъжност „Директор на програма „Хоризонт“. Поради представените от нея документи за придобито право на пенсия за осигурителен стаж и..

публикувано на 10.07.18 в 17:00

ДПХ с лятна изложба в Културния център на Радио Пловдив

Графика, живопис и колаж представя в Лятната си сборна изложба Дружеството на Пловдивските художници в Културния център на Радио Пловдив.  Преобладаващата част от експозицията показва наградени картини от Межународния симпозиум по арт колаж.  В тях..

публикувано на 09.07.18 в 13:56

Лято 2018 с БНР – музика и новини

Българското национално радио преминава в лятна схема.  Двете национални програми на БНР - „Хоризонт“ и „Христо Ботев“, както и деветте регионални станции намаляват публицистиката и новините за сметка на музиката. През активния период на отпуските ще..

публикувано на 06.07.18 в 15:05
Аюуне Суле

Радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“ открива летния сезон с концерт на Аюуне Суле във Второ студио на БНР

Радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“ открива летния сезон с концерт на Аюуне Суле от Гана на 18 юли, сряда, от 21.00 ч. в обновеното Второ студио на БНР. Музикалният шаман, прото-блусмен и сингър-сонграйтър Аюуне Суле се завръща в София със соловата..

публикувано на 04.07.18 в 13:35
Лорд Тони Хол, Ноел Къран и Делфин Ернот (от ляво на дясно)

Генералният директор на Би Би Си стана президент на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU)

Генералният директор на Би Би Си лорд Тони Хол беше единодушно избран днес за президент на Европейския съюз за радио и телевизия  (EBU) по време на Генералната асамблея на съюза в Тирана, Албания. „Живеем в повратен за обществените медии..

публикувано на 29.06.18 в 11:42

Соня Йончева в „Пиратът“ на Белини – пряко от Ла Скала по програма „Христо Ботев“ на 29 юни

„Пиратът“ на Белини с българската прима Соня Йончева ще излъчи пряко от Ла Скала програма „Христо Ботев“ на БНР на 29 юни, петък, от 21.00 ч. Соня Йончева участва в рядко поставяната опера на Винченцо Белини по покана на фондация „Ла Скала“. Мария..

публикувано на 27.06.18 в 14:28

"Спонтанно" в Радио Благоевград в първия летен ден на 2018г.

В деня, в който настъпи астрономическото лято, в Арт салона на Радио Благоевград се откри изложбата „Спонтанно“ на Мариана Стефанова. Мариана Стефанова с артистичен псевдоним Марсе е от град Банско, рисува предимно абстракт, в който намира начин да..

публикувано на 25.06.18 в 11:15

Ива Дойчинова се присъединява към екипа на БНР

Ива Дойчинова се присъединява към ръководния екип на БНР. От 1 юли известната журналистка ще бъде зам.-главен редактор на сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“. „За мен е чест поканата от ръководството на БНР да съм част от екипа на..

публикувано на 22.06.18 в 18:38