Ангел Трайков приветства колегите и гостите на медията

45 години Радио Шумен - изкуството да владееш Североизтока

Екипът на Радио Шумен отпразнува 45-ата си годишнина с коктейл и представяне на книга. В дните преди годишнината, в артпространството на медията, бе открита изложбата с колажи "Цветни послания" на известната художничка Мариана Петкова. Творбите са специално..

публикувано на 03.02.18 в 12:38
Funky Miracle

„Тя дори не разбра“ на Funky Miracle за трета седмица начело в БНР Топ 20

„Тя дори не разбра“ на Funky Miracle е за трета седмица начело в новата национална класация БНР Топ 20. Песента на младите и вече изключително популярни музиканти е безапелационният хит в чарта, излъчван 24 пъти в седмицата по всички национални и..

публикувано на 02.02.18 в 15:42

В Рим откриха фотоизложбата „Български традиции и обичаи“

Фотоизложбата „Български традиции и обичаи“ на Асоциацията на професионалните фотографи в България гастролира в Рим от 1-ви до 15-и февруари в галерия „Луче“, в артистичния римски квартал „Трастевере“. 30 кадъра на членове на асоциацията показват огньове,..

публикувано на 02.02.18 в 14:40

Радио Благоевград с Годишна награда за пътна безопасност

Радио Благоевград е сред победителите в Седмите Годишни награди за пътна безопасност, които се  присъждат от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, Българския червен кръст, Съюза на българските автомобилисти.  Радиото на Югозапада е отличено..

публикувано на 31.01.18 в 16:30

Радио Шумен празнува 45 години с книга и изложба на ретро репортерска техника

Камерна колекция от стари репортерски магнетофони, записвачки, ленти, телескопични и стандартни микрофони, документи и още много материали от фонда на Радио Шумен ще гостуват в Регионалния исторически музей. Бутиковата експозиция пази историята на..

публикувано на 29.01.18 в 15:59
Цвета Караянчева връчва голямата награда Сирак Скитник на Елена Ангелова, отговорен музикален редактор на програма Хоризонт

Музикалните редактори на БНР с голямата награда "Сирак Скитник"

Музикалните редактори на Българското национално радио спечелиха голямата награда "Сирак Скитник". Те получиха приза на тържествен концерт в Първо студио на Националното радио. Специален гост на церемонията беше председателят на Народното събрание Цвета..

публикувано на 25.01.18 в 21:58

BNR play за 83-тия рожден ден на Българското национално радио

83-тият си рожден ден Българското национално радио ще отбележи с нова платформа BNR play и с достъп до звуковото съдържание на архивите на Радиото. Платформата дава възможност слушателите сами да избират аудио и визуално съдържание, селектирано от..

публикувано на 24.01.18 в 13:08

Елица Гигова показва своята "Зимна приказка" в Радио Пловдив

С изложбата „Зимна приказка“ на художничката Елица Гигова се открива новия сезон в Културен център на Радио Пловдив. Изложбата, чието откриване е на 23 януари, вторник, от 17.30 часа, включва 13 картини, свързани с Родопите.  Част от картините са..

публикувано на 18.01.18 в 17:29

Талантлива млада италианка с български корени Джорджа Куджа изнесе концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

25-годишната италианка Джорджа Куджа, която е родена в Пазраджик, но е осиновена от италианско семейство, развълнува публиката с емоционалните си изпълнения на произведения от руските композитори – Чайковски, Скрябин, Шостакович, Прокофив. Това бе..

публикувано на 18.01.18 в 16:21

СЕМ прие единодушно отчета на БНР за периода 1 юни – 30 ноември 2017 г.

Съветът за електронни медии (СЕМ) прие единодушно отчета за програмната, технологичната и финансовата дейност на Българското национално радио (БНР) за периода 1 юни – 30 ноември 2017 г. Отчетът беше депозиран в СЕМ на 20-и декември 2017 г., а на..

публикувано на 16.01.18 в 17:23