Деца и младежи от арт школа ‘’Царевична шума’’ показват Коледа в Радио Пловдив

Коледна изложба с икони, пана, фигури и кукли на млади творци ще бъде открита на 19 декември, вторник, от 17:30 часа в Културен център на Радио Пловдив. Творбите са дело на ученици от 4 до 10 клас от арт школа ‘’Царевична шума’’ към Сдружение ‘’Духовно..

публикувано на 14.12.17 в 15:49

Традиционна студентска изложба се откри в Арт салона на Радио Благоевград

През месец декември територията в Арт салона на Радио Благоевград е резервирана за изявите на художниците-студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет. Това е още една възможност за младите хора да покажат своите творби пред публика,..

публикувано на 13.12.17 в 08:10

Дядо Коледа се срещна с децата на БНР в Сатиричния театър

Дядо Коледа се срещна с децата на БНР в Сатиричния театър "Алеко Константинов". Събитието се състоя веднага след като малчуганите гледаха приказния спектакъл "Новите дрехи на краля" по приказки на Ханс Кристиан Андерсен. Трябва да обичаме, да си..

публикувано на 11.12.17 в 15:52

Премиера на "Разговори със Светлозар Игов" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата на професор Антония Велкова-Гайдаржиева "Разговори със Светлозар Игов" ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 12 декември от 17.30 часа. Книгата съдържа обширна анкета с един от най-изтъкнатите литературоведи и литературни..

публикувано на 11.12.17 в 11:45

Коледна магия и звукови колаборации за 44-ия рожден ден на Радио Благоевград

Феерия от музика завладя Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Концертът "Предколедно с Радио Благоевград и приятели" бе посветен както на предстоящите коледни и новогодишни празници, така и на 44-тия рожден ден на Радиото на Югозапада...

публикувано на 11.12.17 в 10:52

Радио Варна празнува с пъстра и празнична "Съботна трапеза" - традицията продължава

На 25-т годишния си юбилей предаването на Радио Варна „Съботна трапеза“ събра изпълнители и гости, за да покаже, че една традиция остава жива, когато има кой да подържа огъня. И както повелява традицията посрещнахме гостите с питка, мед и шарена сол,..

публикувано на 09.12.17 в 18:10

Слушай новините по всяко време на БНР Play

Всички емисии новини на Българското национално радио вече са на разположение за слушане в новата платформа на медията БНР Play . Записи от новините на всеки час от ефира на програма "Хоризонт", спорт и прогнозата за времето са достъпни от всяко..

публикувано на 08.12.17 в 14:11

Премиера на "Любовта на разведената жена" в Културния център на Радио Пловдив

Събка Дякова-Чехович ще представи втората си книга "Любовта на разведената жена" в Културния център на Радио Пловдив на 07 декември от 18 часа. Изданието е на "Жанет 45". Това е изповед за любовта, за брака, за мечтите и рухването им, за кухнята и..

публикувано на 06.12.17 в 12:00

Радио Варна връчи своя награда в националния литературен конкурс "Атанас Липчев"

Наградите от националния литературен конкурс за кратък разказ „Атанас Липчев” бяха връчени тази вечер в Арт салона на Радио Варна. Темата на конкурса беше: "... Закъде сме без вяра, тя ни е пъпната връв, тя е коренището, забило яко корени в..

публикувано на 04.12.17 в 21:10

Книга за съвременния подход към здравето бе представена в Радио Варна

Инес Субашка представи в Арт салона на Радио Варна книгата си "Кажи не на глада. Възстанови метаболизма си". Инес Субашка е кондиционен треньор, експерт по здравословно хранене. Тя помага на много хора, не само учейки ги как да влязат във форма,..

публикувано на 03.12.17 в 15:30