Премиера в Арт салона на Радио Варна на новата книга на Драга Дюлгерова

В Арт салона на Радио Варна бе премиерата на поетичната книга на Драга Дюлгерова „С птици и с дървета разговарям“. Събитието е част от Пролетен салон на изкуствата 2018.  Случва се чувството за хумор да върви ръка за ръка с умението на..

публикувано на 11.04.18 в 11:15

Участвайте в конкурса на Дир.бг и Innovation Starter за чиста журналистика

Участвайте в конкурса на Дир.бг и Innovation Starter за чиста журналистика. До 30 април можете да изпратите материалите си на адрес: webreport@innovationstarterbox.bg Dir.bg и Innovation Starter организират конкурс, чрез който да се..

публикувано на 04.04.18 в 15:55

Димитър Ненкин показва Асеновград в Културния център на Радио Пловдив

Асеновградският художник Димитър Ненкин, открива на 05 април, четвъртък, в 17.30 часа изложба в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията включва пейзажи от Асеновград, Пловдив, София и Венеция. Рисува и икони, които имат съвременно звучене...

публикувано на 04.04.18 в 13:51

Радио Благоевград обявява национален фото-конкурс на тема „Песента на водата“

Радио Благоевград съвместно с  „Водоснабдяване и канализация” ЕООД  обявяват фото-конкурс с награди.  Темата е  "Песента на водата".  Целта е да се провокира творческият поглед към огромното водно богатство на Югозападна България – реки, езера,..

публикувано на 03.04.18 в 11:45

Стартира третото издание на конкурса на Радио Благоевград "Зелено, цветно, чисто"

За трета поредна година Радио Благоевград в партньорство с Община Благоевград обявяват конкурса "Зелено, цветно, чисто" за най-красиво оформена градинка, междублоково пространство, тераса или фасада в община Благоевград.  В конкурса могат да участват..

публикувано на 03.04.18 в 11:26

Конкурсът "Звезди в Радиото" на Радио Благоевград отново дава шанс на талантливи млади изпълнители

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград се проведе осмото издание на музикалния конкурс "Звезди в Радиото", който се организира от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия "Св.св.Кирил и Методий" - Благоевград със съдействието на..

публикувано на 03.04.18 в 11:09

Радио Варна даде специална награда в Националния детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов”

Завърши Националният детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов”. В него специалната награда на Радио Варна - звукозапис получиха дует "Свирците" - Симеон Илиев и Асен Станоев от НУФИ "Филип Кутев" гр. Котел. Над  280 участници от цялата страна взеха..

публикувано на 02.04.18 в 17:35
Гост-диригент Константин Добройков

БНР с концерт "На тъмно" в помощ на деца с нарушено зрение

Българското национално радио и Ротаракт клуб София организират благотворителен концерт „На тъмно“ за деца с нарушено зрение от училище "Луи Брайл"! Събитието ще е на 3 април от 19.30 ч. в столичната зала „България“. През Страстната седмица на..

публикувано на 02.04.18 в 16:55

Ицко Финци в "Опит за музикална автобиография" в Радио Варна

В Концертно студио на Радио Варна актьорът Ицко Финци, известен както от театъра така и от киното, представи "Нещо като домашен концерт" или опит за музикална автобиография. Той сподели с публиката как е постигнал своите умения и за какво са му..

публикувано на 31.03.18 в 13:45

12 разказа за любов и смърт представиха в Радио Варна

Сборникът „12 разказа за любов и смърт от знаменити руски писатели" бе представен в Арт салона на Радио Варна. Преводът и подборът е на Росица Бърдарска. След хиляди преведени страници, възложени й от различни издателства, новата й книга е..

публикувано на 30.03.18 в 14:30