Стратегия за развитие на обществените медии в цифровата ера ще създаде работна група с представители на БНР, БНТ и експерти

Българското национално радио и Българската национална телевизия ще сформират работна група, която да предложи проект на стратегия за развитие на обществените медии. Това обявиха генералните директори Александър Велев и Константин Каменаров на..

публикувано на 25.01.19 в 18:23
Генералните директори на БНР Александър Велев (вляво) и на БНТ Константин Каменаров по време на конференцията

Александър Велев: Диалогът за обществените медии е необходим

"Диалогът и говоренето за обществените медии е необходим, за да е ясно на обществото какво са те, какво са обществените медии, а и на нас като ръководители на медиите да ни е ясно какво очаква обществото от нас, за да отговаря на потребностите на..

обновено на 25.01.19 в 14:52

Италиански актьори и младежи от Столипиново на една сцена в Радио Пловдив

Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ от италиански актьори, младежи от Столипиново и студентите от Учебния театър на Пловдивски университет - “Клас 12 + 3” с ръководител проф. д-р Александър Илиев, ще бъде представена пред..

публикувано на 24.01.19 в 10:58

Рекордни резултати на програмите на Българското национално радио през декември

Абсолютен рекорд в рейтинга за изминалата година регистрира групата програми на БНР през месец декември 2018 г. Данните са от национално представителното проучване на радиоаудиторията, провеждано от Ipsos/Nielsen Admosphere Bulgaria всеки месец...

публикувано на 15.01.19 в 16:05

Институт "Ройтерс": Българското национално радио е медията, на която българите най-много вярват

Българското национално радио е медията, на която българите най-много вярват. Това сочи Годишния доклад за 2018 г. на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд. 8,01 по скалата от 1 до 10 е оценката на..

публикувано на 14.01.19 в 15:25

"Хоризонт" и Радио Пловдив # ЗАЕДНО в "Сто-лица култура"

„Сто–лица култура“ – така се нарича създаденото специално за домакинството на Пловдив, като Европейска столица на културата през 2019-а година, съвместно предаване на програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив. "Сто-лица култура" се излъчва..

публикувано на 14.01.19 в 14:09

Три епохи в концерта на Симфоничния оркестър на БНР с виртуозната Лия Петрова и маестро Пламен Джуров

„Талантът тук спира дъха. Лия Петрова омагьосва не само с техническите си възможности, но със стилистична чувствителност и музикално охарактеризиране“, пише списание Gramophone за виртуозната ни цигуларка, която ще излезе на сцената на зала „България“ на..

публикувано на 10.01.19 в 12:24

"Мечтата и реалността - ЗАЕДНО" - открито студио на Радио Пловдив за ЕСК 2019

Събитията от календара на Пловдив - ЕСК 2019 вече са фокус в предаванията на Радио Пловдив - с ритъма, атмосферата и предизвикателствата на домакинството.  Освен множеството репортажи, интервюта и дискусии с участници и гости на проявите през годината, в..

обновено на 07.01.19 в 16:51

48 години от старта на програма „Хоризонт“ на БНР

Програма „Хоризонт“ на БНР празнува 48 години от старта си на 4 януари 1971 година.  Емблематичното предаване „Преди всички“, което през 1979 г. стартира като Сутрешен блок на БНР, ще отбележи утре, 4 януари, своя 40-и рожден ден. „12 плюс..

публикувано на 03.01.19 в 16:49
Симфоничният оркестър на БНР с диригент Марк Кадин

Концерти и годишни обзори в националните програми "Хоризонт" и "Христо Ботев" на БНР в празничните дни

Концерти от българските и световни сцени, годишни обзори, преки излъчвания и радиотеатър за малки и големи са подготвили националните програми на БНР „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ за празничните дни. Годишен обзор на световните събития на отиващата си 2018..

публикувано на 21.12.18 в 14:36