Греъм Елис от BBC беше преизбран за президент на Радиокомитета на EBU.

Греъм Елис от BBC беше преизбран за президент на Радиокомитета на EBU

Греъм Елис от BBC беше преизбран за  президент на Радиокомитета на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) . Процедурата за избор на президент беше проведена от досегашния вицепрезидент Албена Миланова, БНР. Серж Шик от Радио Франс..

публикувано на 12.04.19 в 16:13

"Тракийско трио" с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

"Тракийско трио" ще свири на 22 април, понеделник, в Първо студио на Радио Пловдив. Началото на концерта, който е част от програмата на "Камерна сцена Пловдив", е в 19.00 часа. "Тракийско трио” е формирано по идея на гръцкия композитор Димитрис..

публикувано на 12.04.19 в 15:57
Президентът на Европейския съюз за радио и телевизия и генерален директор на Би Би Си лорд Тони Хол, генералният директор на БНР Александър Велев и министърът на културата Боил Банов

Започна 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) в София

25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) започна работа в София. По покана на Българското национално радио форумът се провежда за пръв път в България. В събитието се включиха 107 участници от 39 държави от Европа, Азия и..

публикувано на 11.04.19 в 15:33

БНР набира стажант-репортери

Българското национално радио, като национална обществена медия се ангажира с инициатива в подкрепа на младите хора и създаде стажантска програма, с която ще се даде възможност на студенти да придобият практически опит в реална среда. В тази връзка..

публикувано на 10.04.19 в 14:00

Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се проведе за първи път в София

Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се проведе за първи път в София. Българското национално радио ще бъде домакин на 25-ото издание на форума на 11-и и 12-и април в НДК. Това е едно от ключовите събития за обществените медии..

публикувано на 08.04.19 в 15:55
Момент от награждаването

„Златна лира“ за водещата от програма „Христо Ботев“ Аделина Александрова (видео)

Ръководството на Съюза на българските музикални и танцови дейци присъди своето най-високо отличие – „Златна лира“ – за високи художествено-творчески постижения и по повод 30 години творческа дейност на Аделина Александрова - музикален журналист и водещ в..

публикувано на 08.04.19 в 14:00

Джазът среща класиката в Първо студио на БНР

Джазът среща класиката в Първо студио на БНР. На 11 април от 19.30 ч. Биг бендът на Българското национално радио ще представи оригиналния си проект. Гост диригент е Любомир Денов - младши. Солист ще бъде Данчо Радевски, който е дългогодишен солист..

публикувано на 05.04.19 в 11:10

Изложба дърворезба на Илиян Иванов в Културния център на Радио Пловдив

"В търсене на форма" - така се нарича изложбата на дърворезба, която Илиян Иванов представя в Културния център на Радио Пловдив. Откриването на експозицията е на 04 април от 18.00 часа.  Илиян Иванов е завършил скоро Художествената академия със..

публикувано на 03.04.19 в 11:13
Отличената добруджанска песен „Мари Тудоро“ бе изпълнена от Петя Панева и солиста на Оркестъра за народна музика Недялко Недялков (кавал).

БНР получи Специалната награда от Международния конкурс „Светозар Страчина Гранд При“ за запис на фолклорна песен

Българското национално радио получи Специална награда на Международния конкурс за запис на фолклорна музика „Светозар Страчина Гранд При“, състоял се на 27 и 28 март 2019 г. в Братислава, Словакия. Добруджанската любовна песен „Мари Тодоро“ в изпълнение..

публикувано на 29.03.19 в 17:09

Малкото чудо Ивайло Василев свири Моцарт със Симфоничния оркестър на БНР на 5 април в зала „България“

Малкото чудо Ивайло Василев гостува на Радиосимфониците в концерта им на 5 април, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. Гост-диригент на концерта ще бъде Георги Патриков, преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. 11-годишният пианист Ивайло..

публикувано на 29.03.19 в 12:13