Ирена Гъделева получи наградата „Кристална лира“ в категория „Музикална критика и публицистика“.

Ирена Гъделева е носителят на „Кристална лира“ за музикална критика и публицистика

Ирена Гъделева, водещ на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“, получи наградата „Кристална лира“ в категория „Музикална критика и публицистика“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Призът е за..

публикувано на 06.11.18 в 10:26
Детският радиохор на БНР с диригенти Венеция Караманова (вдясно) и Теодора Димитрова

Детският радиохор на БНР заминава на турне в Унгария

В два престижни концерта ще участва Детският радиохор на БНР на 8 и 9 ноември в Унгария. На 8 ноември в Будапеща в Национална концертна зала „Бела Барток“ по повод 75 годишнината на Симфоничния оркестър (СО) на Унгарското обществено радио  Янош..

публикувано на 05.11.18 в 14:52
Отличените - Антонина Кирякова, Диляна Трачева, Румен Леонидов и Светлана Димитрова (от ляво на дясно).

Програма „Христо Ботев“ на БНР връчи годишните награди „Златният Будилник“

За 17-и пореден път програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио  връчи  годишните награди „Златният будилник”. Те се присъждат за всеотдайна работа, будителски дух и духовна подкрепа за националната програма за култура, музика и образование...

публикувано на 01.11.18 в 17:56
Професор Минко Балкански

Проф. Минко Балкански е "Будител на годината" 2018

Световнозвестният физик проф. Минко Балкански е „Будител на годината 2018“. Това съобщи в ефира на БНТ тази сутрин проф. Огнян Герджиков: “Журито беше единодушно в избора си“, съобщи бившият председател на Народното събрание и служебен премиер на..

обновено на 01.11.18 в 12:11

Памет за Димитър Кирчев с негова изложба в Радио Пловдив

Изложба в памет на Димитър Кирчев ще бъде открита в Културния център на Радио Пловдив на 03 ноември от 18.00 часа. Художникът Димитър Кирчев си отиде на 68 години. Той беше един от най-колоритните и самобитните таланти на своето поколение...

публикувано на 31.10.18 в 13:07

Програма „Христо Ботев“ на БНР връчва наградите „Златен будилник“ в Деня на народните будители

Програма „Христо Ботев” на Българското национално радио ще връчи за 17-и пореден път годишните награди „Златният будилник”. Те се присъждат за всеотдайна работа, будителски дух и духовна подкрепа за националната програма за култура, музика и..

публикувано на 31.10.18 в 12:18
Водещата на предаването „Каста дива“ Росица Кавалджиева в партньорство с верига книжарници дариха детски книжки на Дневния център за деца с онкохематологични заболявания в сградата на УМБАЛ  „Царица Йоана – ИСУЛ“.

Предаването „Каста дива“ дари детски книжки на Дневния център за деца с онкохематологични заболявания

В навечерието на Деня на народните будители предаването за музикално-сценични изкуства на програма „Хоризонт“ „Каста дива“ в партньорство с верига книжарници дари детски книжки на Дневния център за деца с онкохематологични заболявания в сградата на..

публикувано на 30.10.18 в 17:16
Оркестър за народна музика на БНР

Оркестърът за народна музика на БНР и шведският вокален ансамбъл за български фолклор „Перуника“ рисуват „Вокално-инструментални картини“ на 1 ноември

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи проекта си „Вокално-инструментални картини“ на 1 ноември, четвъртък, от 19.30 ч. в Първо студио на Българското национално радио. Специален гост ще бъде женският..

публикувано на 29.10.18 в 14:40

„Песента на водата“ в конкурс и фотографска изложба в Радио Благоевград

В Арт салона на Радио Благоевград бе открита изложбата с най-добрите творби от конкурса „Песента на водата” и бяха наградени победителите в съвместния проект на Радиото с „Водоснабдяване и канализация” ЕООД. Събитието, посветено на..

публикувано на 27.10.18 в 10:11

Етноджаз ще звучи в Първо студио на Радио Пловдив на 31 октомври

Студентската музикална етноформация „Жарава“ ще свири в Първо студио на радио Пловдив на 31 октомври от 19.00 часа. Концертът е в рамките на джаз платформата "Камерна сцена Пловдив". Групата е създадена преди две години от известния български музикант и..

публикувано на 25.10.18 в 13:41