Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с пролетен концерт на 19 април

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР ще изнесат пролетен концерт на 19 април, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. Под палката на главния диригент маестро Марк Кадин Радиосимфониците ще изпълнят симфоничната сюита „Пролет над Тракия“ на..

публикувано на 17.04.19 в 13:33

БНР създаде звукова панорама на парламентаризма, в чест на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция

Българското национално радио създаде мултимедиен продукт - звукова панорама на парламентаризма, в чест на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. В мултимедията могат да се чуят гласове, запазени в Златния фонд на Българското..

публикувано на 16.04.19 в 09:24

БНР пуска звукова панорама на парламентаризма

По повод 140-годишнината на Народното събрание на България БНР събра в мултимедия звуковата картина на политическата памет у нас и по света. „По този начин ние искаме да изкажем своята почит към институцията Народно събрание и да покажем, че..

публикувано на 15.04.19 в 17:06

„Ритъмът на Балканите“ ще представи Оркестър за народна музика на БНР на 18 април в Първо студио на националното радио

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи шестото издание на най-успешния си проект „Ритъмът на Балканите“ на 18 април 2019 от 19:30 часа в Първо студио на националното радио. Емоционален, пъстър и вдъхновяващ, този..

публикувано на 15.04.19 в 13:54
Греъм Елис от BBC беше преизбран за президент на Радиокомитета на EBU.

Греъм Елис от BBC беше преизбран за президент на Радиокомитета на EBU

Греъм Елис от BBC беше преизбран за  президент на Радиокомитета на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) . Процедурата за избор на президент беше проведена от досегашния вицепрезидент Албена Миланова, БНР. Серж Шик от Радио Франс..

публикувано на 12.04.19 в 16:13

"Тракийско трио" с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

"Тракийско трио" ще свири на 22 април, понеделник, в Първо студио на Радио Пловдив. Началото на концерта, който е част от програмата на "Камерна сцена Пловдив", е в 19.00 часа. "Тракийско трио” е формирано по идея на гръцкия композитор Димитрис..

публикувано на 12.04.19 в 15:57
Президентът на Европейския съюз за радио и телевизия и генерален директор на Би Би Си лорд Тони Хол, генералният директор на БНР Александър Велев и министърът на културата Боил Банов

Започна 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) в София

25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) започна работа в София. По покана на Българското национално радио форумът се провежда за пръв път в България. В събитието се включиха 107 участници от 39 държави от Европа, Азия и..

публикувано на 11.04.19 в 15:33

БНР набира стажант-репортери

Българското национално радио, като национална обществена медия се ангажира с инициатива в подкрепа на младите хора и създаде стажантска програма, с която ще се даде възможност на студенти да придобият практически опит в реална среда. В тази връзка..

публикувано на 10.04.19 в 14:00

Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се проведе за първи път в София

Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се проведе за първи път в София. Българското национално радио ще бъде домакин на 25-ото издание на форума на 11-и и 12-и април в НДК. Това е едно от ключовите събития за обществените медии..

публикувано на 08.04.19 в 15:55
Момент от награждаването

„Златна лира“ за водещата от програма „Христо Ботев“ Аделина Александрова (видео)

Ръководството на Съюза на българските музикални и танцови дейци присъди своето най-високо отличие – „Златна лира“ – за високи художествено-творчески постижения и по повод 30 години творческа дейност на Аделина Александрова - музикален журналист и водещ в..

публикувано на 08.04.19 в 14:00