Бъдещето на обществените медии дискутираха Александър Велев и генералният секретар на ARD

Бъдещето на обществените медии дискутираха Александър Велев и генералният секретар на германската обществена телевизия ARD Сузане Пфаб. Срещата е част от медийната програма на фондация „Конард Аденауер“.

публикувано на 18.12.18 в 17:33

СУ "Св. Климент Охридски" връчи награди на трима журналисти от БНР за висока езикова култура в ефир

СУ "Св. Климент Охридски" връчи награди на трима журналисти от БНР за висока езикова култура в ефир.  Журналистите от програма "Хоризонт" Дияна Янкулова, Николай Петров и Даниела Якова бяха отличени с грамоти за висока езикова култура в ефир...

публикувано на 18.12.18 в 11:59

Коледен празник в две вечери е подготвил Детският хор на БНР

Коледен празник в две вечери е подготвил Детският хор на БНР с главен диригент Венеция Караманова и диригент Теодора Димитрова. Младшата и старшата формация на световноизвестния Радиохор ще излязат в Първо студио на БНР на 18 и на 19 декември...

публикувано на 18.12.18 в 10:51

Дядо Коледа раздаде подаръци на децата на служители на БНР

Книга и куп лакомства имаше в торбичката на Дядо Коледа за децата на служителите на БНР. В Първо студио на общественото радио актьорите Вера Среброва, Рени Зарева и Валентин Балабанов пяха и танцуваха с малчуганите и техните родители в очакване на..

публикувано на 16.12.18 в 17:20
Водещата на предаването „Нашият ден“ Ива Дойчинова с Дядо Коледа до ретротрамвая, като част от кампанията на програма „Христо Ботев“ на БНР „Доброто пътува с трамвая“.

Програма „Христо Ботев“ откри студио с Дядо Коледа в ретротрамвая

Плодове, сладкиши, топли чорапи, коледна украса, книги… – това бяха подаръците, които донесоха добротворци в шатрата на Българското национално радио пред НДК и в ретротрамвая в снежната неделна утрин. По идея на сутрешните предавания на програма..

публикувано на 16.12.18 в 14:25

Доброто пътува с Ретротрамвая и сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“ на 16 декември

Сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“ на БНР „Нашият ден“ и „Семейно радио“ Ви канят да бъдем заедно в софийския Ретротрамвай на 16 декември, неделя, от 9 до 12 часа. В името на една кауза: да бъдем съпричастни към най-самотните на..

публикувано на 14.12.18 в 14:46

Радиотеатърът вече и на видео

За първи път БНР представи на публиката аудио и видеопродукция. Екипът на представлението „Кредитът“ от Жорди Галсеран събра почитатели на Мелпомена на 13 декември във Второ студио на общественото радио. Под режисурата на Петър Бакалов актьорите..

публикувано на 14.12.18 в 13:40

Симфоничният оркестър на БНР свири Панчо Владигеров за 260 деца в образователната програма на националното радио

„Заради седемте козленца или заради G7 нотите са седем? На петте пръста на ръката ли прилича петолинието? Как е пораснала тубата? Има ли звуци в космоса?...“ Тези и още много други неочаквани въпроси получиха отговор в поредното издание на безплатната..

публикувано на 11.12.18 в 18:14

"Четяща Коледа" по Радио Пловдив

" Четяща Коледа"  е празничният ни подарък за всички слушателите на Радио Пловдив. Всеки един от вас може да спечели книга за празниците , като слуша новото предаване „Вход свободен“, което се излъчва всеки делничен ден след новините в 12.00..

публикувано на 11.12.18 в 12:27

Оркестърът за народна музика на БНР с нов мащабен проект "Тайните на българските инструменти"

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов представя в навечерието на Рождество Христово новия си проект  Тайните на българските инструменти  на 13 декември от 19:30 часа в Първо студио на Българското национално радио. В първото..

публикувано на 11.12.18 в 10:35