Радио София празнува седми рожден ден

Радио София - младежкият глас на Българското национално радио, празнува своя седми рожден ден. Млад, усмихнат, търсещ и амбициозен - такъв е екипът на Радио София, чиято 24-часова програма стартира на 17-и септември 2007-а г. - в Деня на София. Радио..

публикувано на 17.09.14 в 12:27

Запомнящ се финал на националното турне БНР на 80 години

Тесен се оказа площадът пред кметството в Пловдив за огромното множество хора, което се събра да аплодира финалния концерт от националното турне за 80-годишната на Българското национално радио “Властелинът на ефира” в събота вечерта...

публикувано на 14.09.14 в 16:59

Радио София награди "сeдемте първолаци"

В навечерието на първия учебен ден Радио София излъчи победителите в своята кампания "Седемте първолаци". Инициативата по повод седмия рожден ден на Радио София, продължи два месеца. В нея се включиха над 50 деца, които тази година за първи път ще..

публикувано на 13.09.14 в 09:25
Радослав Янкулов – генерален директор на БНР и Здравец Хайтов – председател на фондация „Памет“

Седмица на Николай Хайтов в ефира на БНР

Българското национално радио обяви дните от 12-и до 19-и септември за „Седмица на Николай Хайтов“ в радиоефира.   Инициативата е в чест на 95-ата годишнина от рождението на акад. Николай Хайтов. Това стана ясно по време на медийна среща в БНР, на..

публикувано на 12.09.14 в 16:09

Прессъобщение за програмните промени в ефира на "Хоризонт" - БНР

Във връзка с предизборната кампания за народни представители, БНР и конкретно Програма „Хоризонт“ изпълняват депозираното в ЦИК Споразумение с представители на партиите, коалициите и инициативните комитети. Ето защо седмичните обзорни предавания „Събота..

публикувано на 12.09.14 в 14:49

Излъчват LORD OF THE RINGS на огромен екран в Арена Армеец с 250 музиканти и хор на БНР на живо

Oстават три месеца до филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда. Швейцарският..

публикувано на 12.09.14 в 14:23

Дългогодишният емигрант в Австралия Георги Костурков-Джорд с изложба "Завръщане" в Арт салона на Радио Благоевград

Дългогодишният емигрант в Австралия Георги Костурков-Джордж „се завръща" у дома след 45 годишно странстване с изложба акварел и скулптура в Арт салона на Радио Благоевград. Изложбата „Завръщане” се откри от заместник-кмета на община Симитли Евгения..

публикувано на 11.09.14 в 12:45

Биг бендът на БНР и Биг бенд "Пловдив" свирят за 80 години БНР и 60-тата годишнина на Радио Пловдив

Пловдив ще посрещне музикантите от Биг бенда на БНР тази събота, 13 септември. Концертът с участието на виртуозите от Биг бенда с диригент Антони Дончев и любимците на публиката - Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров, е част от проявите,..

публикувано на 11.09.14 в 10:36

Съвместна декларация на БНР, БНТ и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори срещу насилието над журналисти

В последните няколко дни бяхме свидетели на позорни и недопустими нападения над журналисти и оператори от БТВ и ТВ7, изпълняващи служебния си и професионален дълг. Членовете на Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори, Българската..

публикувано на 09.09.14 в 15:29

Премиера на романа на Румен Еверт "Чужда земя" в Културния център на Радио Пловдив

Известният немски писател Румен Еверт тръгва на турне с новия си роман "Чужда земя". През септември Румен Еверт ще представи романа си в осем български града.  В Пловдив срещата с читателите на Румен Еверт ще е в Културния център на Радио Пловдив в..

публикувано на 09.09.14 в 11:05