Излъчват LORD OF THE RINGS на огромен екран в Арена Армеец с 250 музиканти и хор на БНР на живо

Oстават три месеца до филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда. Швейцарският..

публикувано на 12.09.14 в 14:23

Дългогодишният емигрант в Австралия Георги Костурков-Джорд с изложба "Завръщане" в Арт салона на Радио Благоевград

Дългогодишният емигрант в Австралия Георги Костурков-Джордж „се завръща" у дома след 45 годишно странстване с изложба акварел и скулптура в Арт салона на Радио Благоевград. Изложбата „Завръщане” се откри от заместник-кмета на община Симитли Евгения..

публикувано на 11.09.14 в 12:45

Биг бендът на БНР и Биг бенд "Пловдив" свирят за 80 години БНР и 60-тата годишнина на Радио Пловдив

Пловдив ще посрещне музикантите от Биг бенда на БНР тази събота, 13 септември. Концертът с участието на виртуозите от Биг бенда с диригент Антони Дончев и любимците на публиката - Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров, е част от проявите,..

публикувано на 11.09.14 в 10:36

Съвместна декларация на БНР, БНТ и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори срещу насилието над журналисти

В последните няколко дни бяхме свидетели на позорни и недопустими нападения над журналисти и оператори от БТВ и ТВ7, изпълняващи служебния си и професионален дълг. Членовете на Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори, Българската..

публикувано на 09.09.14 в 15:29

Премиера на романа на Румен Еверт "Чужда земя" в Културния център на Радио Пловдив

Известният немски писател Румен Еверт тръгва на турне с новия си роман "Чужда земя". През септември Румен Еверт ще представи романа си в осем български града.  В Пловдив срещата с читателите на Румен Еверт ще е в Културния център на Радио Пловдив в..

публикувано на 09.09.14 в 11:05

Александрина Милчева пее на благотворителен концерт в Радио Шумен

Благотворителен концерт "Български сърца" ще се проведе на 14-и септември от 18.00 часа в Арт салон Студио 3 на Радио Шумен. Той ще бъде със специалното участие на световноизвестната оперна певица Александрина Милчева , която прекарва детството си..

публикувано на 08.09.14 в 13:33

Юбилейното турне на БНР акостира в Бургас

Юбилейното турне на „БНР НА 80“ акостира в Бургас. Музикалното събитие започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводненията в областта. Зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Бенова-Ананиева прочете поздравителен адрес от кмета на града..

публикувано на 07.09.14 в 20:45
Биг бенд БНР

Концертът на Биг Бенда на БНР в Бургас се отлага за неделя

Концертът на Биг бенда на БНР в Бургас от юбилейното турне по повод 80-годишнината на Българското национално радио, който трябваше да е днес – петък от 18 часа, се отлага поради лоши метеорологични условия. Жителите и гостите на Бургас ще могат да..

публикувано на 05.09.14 в 17:04

Театър и Jazz Radio Night в Радио Пловдив в Десетото юбилейно издание на Нощта на музеите и галериите

Над 120 събития  и специална програма в юбилейната Нощ на музеите и галериите ще събират интереса на пловдивчани и гостите на града на 12 и 13 септември. В двата дни в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание на Нощта. За десети път,..

публикувано на 04.09.14 в 16:26

Културен десант на БНР на "Аполония"

Културен десант направи Българското национално радио на тазгодишното издание на празниците на изкуствата "Аполония". Радиоденят, посветен на 80-годишнината на обществената медия, започна с открито студио, което се излъчваше пряко от Созопол в ефира..

публикувано на 04.09.14 в 13:29