"1000 месеца" - изложба на Аргир Марчев в Арт салона на Радио Благоевград

"Априлска импресия", "Самодивското езеро", "На гости на русалките", "1000 резкрача от рая" са част от творбите, които Аргир Марчев нареди в Арт салона на Радио Благоевград. Авторът е нарекъл своята изложба "1000 месеца" с подзаглавие "Хипер реалистичен..

публикувано на 02.04.14 в 15:46

Радиодецата на БНР гостуват във Франция

Вокална група   „Радиодеца“ на Българското национално радио ще  участва в Седмия международен фестивал на изкуствата  в град Лош, Франция от 4 до 11 април 2014 г.  Фестивалът представя изпълнители от Германия, Испания, Италия, Финландия, Полша, Русия,..

обновено на 02.04.14 в 14:04

БНР е домакин на дискусия в Европейския парламент за свободното движение в ЕС

Българското национално радио (БНР) е домакин на дискусия на тема "Свободното движение в Европейския съюз", която се провежда в Европейския парламент (ЕП) на 1-ви април, по проект на европейската радиомрежа "Евранет плюс". Свободното движение на хора е..

обновено на 01.04.14 в 17:19

Живко и Янчо Спасови с "Настроение" в Културния център на Радио Пловдив

Изложба под мотото „Настроение” ще открият баща и син в Културния център на Радио Пловдив на 2 април /сряда/ от 18.00 часа.  Скулпторът Живко Спасов ще представи свои пластики от камък, в които неизменен обект е жената, а интерпретациите са на..

публикувано на 01.04.14 в 14:48

Четвърто издание на конкурса "Звезди в Радиото" се проведе в Радио Благоевград

Последните събота и неделя на месец март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград се проведе Четвъртото издание на конкурса "Звезди в радиото". Конкурсът е  в рамките на проекта на Радио Благоевград „Инвестирай в младостта” и е за млади..

публикувано на 01.04.14 в 11:30

Радио Благоевград бе домакин на семинар "Новата суровинна база на Европа и мястото на България" с участието на евродепутат проф. Владко Панайотов

Устойчивата и надеждна доставка на стратегически и високотехнологични метали е от решаващо значение за бъдещото развитие и конкурентоспособността на промишлеността на ЕС, за създаването на нови «зелени» работни места, за подобряване на благосъстоянието на..

публикувано на 31.03.14 в 15:06

Радио Шумен връчи четири специални награди

Радио Шумен връчи четири специални награди на VІІ регионален конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват", който традиционно се организира от СОУ "Сава Доброплодни" - Шумен. В направление "Фолклор" спечели Представителният камерен оркестър..

публикувано на 31.03.14 в 11:10

"Златният кос" на БНР става на 40

Фестивалът на хумористичната и сатирична песен "Златният кос" на БНР чества своя 40-годишен юбилей с празничен спектакъл на 1-ви април от 19:30 ч. в  Сатиричния театър “Алеко Константинов“. "Златният кос" се ражда на 1-ви април 1975-а година по идея на..

публикувано на 28.03.14 в 13:18

Концертното студио на Радио Варна посреща премиерния спектакъл "Писма на пясъка"

21-годишната авторка, завършила НГХНИ „Константин Преславски”, се изявява от няколко години в театрално студио „Шанс” на известния актьор от Драматичен театър „Стоян Бъчваров” Христо Христов. Той е убеден в актьорския талант на Биляна и много..

публикувано на 27.03.14 в 12:21

Росен Плевнелиев: Медийната регулация не е цензура, а въвеждане на ясни правила

Медийната регулация не трябва да бъде разглеждана като цензура върху медиите, а като въвеждане на общи правила, които биха направили журналистите по-свободни и независими. Това коментира президентът Росен Плевнелиев на среща с вицепрезидента на..

публикувано на 26.03.14 в 18:02