Двама интересни автори със съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Венци Терзийски и Валентина Василева представят съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград.  Произведенията им се отличават със своята екстравагантност и визуален език. Наситени с експресивен колорит и оригинални пластични решения са колажите..

публикувано на 01.08.17 в 15:37

Галина Христова с "Между два свята" в Културния център на Радио Пловдив

Галина Христова отново показва свои картини в Културния център на Радио Пловдив. Експозицията се нарича "Между два свята".  В изложбата си Галина Христева демонстрира израстване с творби, които носят монументален и декоративен изказ. Картнинте са..

публикувано на 31.07.17 в 16:05

БНР назначава кореспондент в Турция

Българското национално радио назначава постоянен кореспондент в Турция. Събитията в югоизточната ни съседка на място ще следи журналистът от програма “Хоризонт” Мариян Карагьозов. Той е автор на статии и анализи, на монография за новата турска външна..

публикувано на 31.07.17 в 15:32

БНР категорично осъжда всяка форма на насилие и изразява съпричастност към колегата от БНТ Иво Никодимов

Българското национално радио категорично осъжда всяка форма на насилие, особено когато може да се тълкува като посегателство върху свободата на словото и медиите. БНР изразява съпричастност към колегата от Българската национална телевизия Иво Никодимов,..

публикувано на 25.07.17 в 17:33

Ръководството на БНР категорично се разграничава от изявлението на Петър Волгин

Във връзка с изявлението на журналиста от БНР Петър Волгин в личния му профил във Фейсбук, в което той одобрява палежа на крана пред НДК, ръководството на Българското национално радио заявява, че написаното по никакъв начин не отразява позицията на..

публикувано на 10.07.17 в 18:11

Нов колективен трудов договор беше подписан в БНР

Нов колективен трудов договор беше подписан днес в Българското национално радио. Той е двугодишен и урежда по-добри условия за работещите в обществената медия.  Договорът беше подписан от генералния директор на БНР, директорите на всички регионални..

публикувано на 06.07.17 в 08:05

Биг бендът на БНР и саксофонистът Крейг Бейли ще представят музиката на Рей Чарлз пред Народния театър

Биг бендът на Българското национално радио ще закрие Сезон 2017/2018 с концерт на открито на 28 юни 2017 г., сряда, от 18.30 ч. пред Народния театър „Иван Вазов“. На сцената ще излязат саксофонистът Крейг Бейли и певецът Петър Салчев , за да..

публикувано на 27.06.17 в 17:39

Генералният директор на БНР се срещна с редколегията на Главна редакция „Радио България“

Генералният директор на БНР Александър Велев се срещна днес с редколегията на Главна редакция „Радио България“. Срещата се състоя по негова инициатива и в изпълнение на решението на Управителния съвет на БНР от 16 юни 2017 г. На срещата беше обсъдено..

публикувано на 23.06.17 в 14:44

БНР уточнява: Къдринка Къдринова не е журналист в Националното радио

Във връзка с погрешно разпространена от някои медии информация Българското национално радио уточнява, че Къдринка Къдринова няма трудовоправни отношения с БНР.  Госпожа Къдринова е работила като редактор в редакция "Новини" на програма "Хоризонт" от 5..

публикувано на 23.06.17 в 13:12
Генералният директор на БНР Александър Велев и зам.-директорът на Радио телевизия Цариброд Драган Йовичич

Предавания на Българското национално радио вече ще звучат в Западните покрайнини

Предавания на Българското национално радио вече ще звучат в ефира на Цариброд. Сънародниците ни в Западните покрайнини ще слушат новини и специално селектирани предавания на български език, след като генералният директор на БНР Александър Велев и..

публикувано на 21.06.17 в 11:14