Симфоничният оркестър на БНР закрива концертния сезон с премиера за България

На 9-и юни, петък, от 19.30 ч. в зала “България” Симфоничният оркестър на Българското национално радио ще закрие концертния сезон 2016/2017 с българската премиера на „Harmonielehre“ ("Учение за хармонията") от Джон Адамс. Американският композитор –..

публикувано на 05.06.17 в 15:57

Йон Калман Стефансон среща читатели в Културния център на Радио Пловдив

Книгата на Йон Калман Стефансон "Тъгата на ангелите" ще бъде представена в Културния център на Радио Пловдив на 7 юни от 18.00 часа.  Със срещата с исландския автор ще бъдат открити Европейските писателски срещи в Пловдив. Книгата е издание на "Жанет..

публикувано на 05.06.17 в 11:37

Детският радиохор празнува 24 май с банатските българи в Тимишоара и Стар Бешенов

Детският хор на БНР украси празника на славянската писменост и българската просвета и култура на тържествата, организирани от Съюза на банатските българи в гр. Тимишоара, Румъния. На 24 май в Бароковата зала на Музея на изкуствата в града Детският..

публикувано на 01.06.17 в 16:47

Духът на флейтата с Теодосий Спасов и Борислав Ясенов в Първо студио на БНР

На 8 юни в Първо студио на БНР ще оживее "Духът на флейтата"- проект, в който се срещат двама виртуозни изпълнители – Теодосий Спасов и флейтистът Борислав Ясенов. Заедно с Йордан Тоновски – пиано, Радослав Паунов – бас и Александър Каменов – барабани..

публикувано на 01.06.17 в 12:11

Представяне на "Канатица" – проект на Иван Шопов и „Авигея“ със специалното участие на Теодосий Спасов

"Мост между земното и неземното, материалното и духовното, човека и космоса."От това черпи вдъхновение името на албума - "Канатица" който ще бъде представен на 2 юни от 19 часа в Първо студио на БНР. В него  Иван Шопов и "Авигея" изследват огромно..

публикувано на 31.05.17 в 14:47

Преподаватели в Югозападния универститет с изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Партньорството на Радио Благоевград и Факултета по изкуствата на Югозападния университет се изразява в много съвместни инициативи, които вече са се превърнали в традиция. Такива са именно годишните изложби, които Арт салонът на обществената медия..

публикувано на 31.05.17 в 11:42

Концерт на лауреатите на предаването "Рано в неделя"

Страхотна организация. Невероятен концерт изпъстрен с красотата на българския фолклор. Поздравления за прекрасните водещи Ива и Ева Валентинови, поздравления за организаторите, поздравления за музикантите и поздравления за гайдаря. Поздравления за..

публикувано на 30.05.17 в 17:22

Радио София отбелязва 1-ви юни с музикален подарък за децата

Музикалният театър, Българското национално радио и Столичната община подаряват на всички деца най-обичания мюзикъл за деца и възрастни "Грозното пате" на 1-ви юни от 15 часа в Първо студио на БНР. Спектакълът ще бъде осъществен в подкрепа на децата в..

публикувано на 30.05.17 в 15:39

"Радиодеца" разказват историята на българската детска песен

Вокална група „Радиодеца” на Българското национално радио с диригент Илина Тодорова ще изнесе концерт на 29 май 2017 г., понеделник, от 19.00 ч. в Първо студио на БНР. Заедно с Камерния оркестър AGBU с диригент Бедрос Папазян и „ВБ Радио Джазтет“..

обновено на 29.05.17 в 10:32

Творби на Моцарт, Глук и Масне ще звучат в Първо студио на Радио Пловдив

Цигулково дуо Туртови и пианистката Даниела Стоянова ще изнесат концерт в Първо студио на Радио Пловдив. Проявата е организирана от Културен център-музей "Тракарт". Началото е от 18 часа, а входът е свободен. В програмата са включени произведения на..

публикувано на 22.05.17 в 15:16