Премиера на Sketches of Spain на Биг бенда на БНР

За първи път в България Биг бендът на БНР и диригентът Антони Дончев представят проекта Sketches of Spain, създаден от Гил Еванс за легендарния Майлс Дейвис. Страстният испански фолклор, романтиката в музиката на Хоакин Родриго и Мануел де Фая и..

публикувано на 10.03.17 в 11:17

Арт салонът на Радио Благоевград представя изложба "Жени-творци на Благоевград"

43 жени-творци от Благоевград наредиха свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград в традиционната изложба, посветена на 8 март.  Изложбата се организира от Сдружение "Искрици" и Радио Благоевград.  Това е 19-тата поред изложба, която дава..

публикувано на 09.03.17 в 14:33
група

8 март в Радио Шумен с Хард рок соаре

Музикален комплимент за всички дами на 8 март организираха прочутите групи "Forgot The Ten" от Шумен и "Mirror" от Провадия. Артсалона на Радио Шумен беше домакин на музикалното събитие и посрещна най-ревностите почитатели на местните музиканти. Това е и..

публикувано на 08.03.17 в 15:24

Дани Порязова показва "Енергийни вибрации" в Културния център на Радио Пловдив

Изложба на Дани Порязова ще бъде открита в Културния център на Радио Пловдив тази вечер от 18 часа. Художничката е озаглавила експозицията си „Енергийни вибрации“ и разглежда различните енергийни потоци, които протичат от Вселената през нас като човешки..

публикувано на 08.03.17 в 15:07

Радио Варна зарадва дами по случай 8 март

По традиция Радио Варна поднесе специален комплимент – подарък към дамите по случай празника на жената – 8-ми март. С приповдигнато настроение, чаровни и усмихнати, разхождайки се в Морската градина на Варна, по-нежната половина от..

публикувано на 08.03.17 в 13:34

Принцесата и цигулката

Истории за пътешествията на едно малко момиче и една цигулка – на 9 март в образователния концерт на БНР Лия Петрова носи не само името, но красотата и очарованието на  истинска принцеса.Това може да потвърдят всички, които са били на концерти с..

публикувано на 08.03.17 в 12:51

Талантливата Лия Петрова ще е солист на първия мартенски концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Носителката на Първа награда от престижния конкурс “Карл Нилсен” (Дания) за 2016 г. Лия Петрова ще е солист на концерта на Симфоничния оркестър на БНР на 10 март (петък) в зала “България” от 19:30 ч. с диригент Росен Гергов. В програмата са включени..

публикувано на 07.03.17 в 12:17

Концерт за два рояла и тромпет в Първо студио на Радио Пловдив

На 10 март от 19 часа Първо студио на Радио Пловдив е домакин на концерта ДВА РОЯЛА И ТРОМПЕТ. Това е българо-британски  музикален проект  Round the block with two pianos.  Концертът  се реализира  с подкрепата на Британски съвет за изкуство...

публикувано на 06.03.17 в 10:59

Честванията на националния празник на България започнаха в Благоевград с концерт в Радио Благоевград

Радио Благоевград и Средно училище за изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“ поставиха началото в Благоевград на честванията на националния празник на България - 3-ти март.  На 1-ви март, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ученици..

публикувано на 02.03.17 в 11:08

К о К ъ р Л е к открива новия сезон на Камерна сцена Пловдив в Първо студио на Радио Пловдив

За откриването на сезон 7 на Камерна сцена Пловдив, с проекта К о К ъ р Л е к, от БЕРЛИН пристига един най-изявените и доказани български музиканти на европейска и свтовна сцена, саксофонистът Владимир Кърпаров. Концертът ще е на 07 март от 19.00 часа в..

публикувано на 01.03.17 в 10:44