Bнyцитe нa Πaнчo Bлaдигepoв c "Тhе Rаg Wаltz Тіmе" в Πъpвo cтyдиo нa Paдиo Πлoвдив

Πopeднoтo пpeдизвиĸaтeлcтвo зa "Kaмepнa cцeнa" - Πлoвдив, ĸaĸтo и зa пyблиĸaтa в гpaдa, e гocтyвaнeтo нa Aлeĸcaндъp и Koнcтaнтин Bлaдигepoви пo пoвoд пpeдcтaвянeтo нa пocлeдния им aлбyм „Тhе Rаg Wаltz Тіmе”. Koнцepтът щe бъдe в Πъpвo cтyдиo нa paдиo..

публикувано на 11.04.17 в 13:25

Оркестърът за народна музика на БНР трогна публиката в Черна гора

Оркестърът за народна музика на БНР постигна грандиозен успех в XV издание на фестивала "А Темпо" в черногорската столица Подгорица. Той беше единственият фолклорен състав във форума за класически и камерни състави и джаз оркестри. Концертът на..

публикувано на 10.04.17 в 11:52

Студенти от университета „Версай“ гостуваха в Българското национално радио

Добро образование в широк спектър. Коректност, бързина и точност. Готовност да търси и разкрива скритото. Способността да информира, без да оцветява с мнения фактите – така Ирина Недева, старши продуцент в програма „Хоризонт“, отговори на..

публикувано на 07.04.17 в 16:00

„Хорът и оркестърът“ бе темата на детския образователен концерт на БНР през тази седмица

В Първо студио на БНР малчуганите от Детска градина „Космос Кидс“ и 40 СУ „Луи Пастьор“ бяха първите слушатели на част от грандиозния проект на Симфоничния оркестър, Смесения хор на БНР и солистите Гиргина Гиргинова, Петя Петкова, Михаил Михайлов и..

публикувано на 06.04.17 в 14:59

Най-добрите български поп и рок песни се борят за специалната награда на музикалната гилдия

13 нови български песни продължават състезанието за вота на публиката в конкурса на БНР „Пролет 2017“ до 20 април. Преди „Специалната награда на слушателите” обаче,  още следващата седмица ще стане ясно коя от тях ще спечели отличието на..

публикувано на 06.04.17 в 14:43

Премиера на „Раз-мѝсли, два-мислѝ“ на Матей Матеев в Културния център на Радио Пловдив

Новата книга на Матей Матеев "Раз - мѝсли, Два - мислѝ" ще бъде представена в Културния център на Радио Пловдив. Книгата съдържа стихове, размисли и афоризми Премиерата е на 10 април, понеделник, от 18.00 часа и е организирана от читалище "Възраждане"...

публикувано на 06.04.17 в 10:54

БНР с международна награда за запис на народна музика

Българското национално радио получи Специалната награда на Международния конкурс за запис на фолклорна музика „Светозар Страчина Гранд При“, състоял се на 30 и 31 март 2017 г. в Братислава, Словакия. БНР беше отличено за най-добра интерпретация на..

обновено на 05.04.17 в 14:33

Конкурсът на Радио Благоевград "Звезди в Радиото" отново привлече десетки талантливи деца от Югозапада

Над 70 деца участваха в седмото издание на конкурса „Звезди в Радиото“ – 2017, който се проведе тази събота и неделя в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът е  в рамките на проекта на Радио Благоевград „Инвестирай в младостта” и е за..

публикувано на 03.04.17 в 19:02

Три поколения от българския ъндърграунд с „Аларма Пънк Джаз“ в БНР

Радио фестивалът „Аларма Пънк Джаз“, организиран от програма „Христо Ботев“ на БНР, с подкрепата на Радио Бинар и Музикална къща БНР, събира на една сцена три поколения от българския ъндърграунд. В храма на музиката – Първо студио на Националното радио,..

публикувано на 31.03.17 в 10:43

Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев с първи концерт в Радио Благоевград

Едни от най-добрите джаз музиканти на България - Биг Бенда на Българското национално радио с диригент Антони Дончев изнесоха разнообразна програма пред препълнена зала в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Изключително възторжената публика..

публикувано на 30.03.17 в 17:30