Радио Бургас подкрепя кампанията на БЧК за пострадалите от бедствието в областта

Радио Бургас подкрепя националната кампания на БЧК за набиране на средства за пострадалите от наводненията в Бургаско. Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възстановяване на щетите в домовете на засегнатите от стихията, за..

публикувано на 03.11.17 в 17:10

Финландия слуша Радио Кърджали

Ефирът на регионалната радиостанция на БНР - Радио Кърджали, достигна далечна Финландия. Затова съобщи Марко Браск от град Еспоо в писмо до редакцията на радиото. Слушах Вашата програма на 1-ви септември сутринта и това действително е възможно,..

публикувано на 03.11.17 в 14:12
Александър Велев

Александър Велев: БНР остава недофинансирано

Два милиона лева допълнително към бюджета за догодина поиска ръководството на Българското национално радио на заседание на медийната комисия в парламента. Генералният директор на БНР  Александър Велев  запозна депутатите с разчета на средствата за..

публикувано на 02.11.17 в 19:10

Теодосий Спасов разказа приказки за кавала на сто деца

Един овчар обикалял планините със своето стадо и по цял ден свирел на кавал. Веднъж заспал на сянка и до него се доближил дяволът. С огнените си пръсти пробил нова дупка на кавала, за да развали вълшебния му звук и така да изплаши стадото. Събудил..

публикувано на 02.11.17 в 14:11
Генералният директор на БНР Александър Велев връчва наградата „Златният будилник“ на Неда Станимирова

Програма "Христо Ботев" на БНР връчи годишните си награди "Златният будилник"

В Деня на народните будители 1 ноември програма „Христо Ботев” на БНР отбеляза своя празник, на който бяха връчени годишните награди „Златният будилник”. Единствената програма за култура, музика и образование в българския ефир, съхранила създадените преди..

публикувано на 01.11.17 в 17:09

Радио Варна започна деня с предаване от библиотеката

Тази сутрин Радио Варна гостува в главното фоайе на книжовното средище на бул. "Сливница" 34, а Кристияна Димчева (главен библиотекар) бе първият гост в предаването ни посветено на Деня на народните будители. С нея разговаря Светлана Вълкова...

публикувано на 01.11.17 в 14:30

Петър Краевски представя "Хумус" в Радио Пловдив

Книгата на Петър Краевски "Хумус" ще бъде представена от  Дружество на пловдивските писатели и Издателство "Жанет 45"  в Първо студио на Радио Пловдив н а 2 ноември от 18 часа .   По време на премиерата ще бъдат излъчени 12 видео импресии по..

публикувано на 01.11.17 в 14:06

Програма „Христо Ботев“ на БНР ще връчи днес годишните си награди „Златният будилник“

В Деня на народните будители 1 ноември програма „Христо Ботев” на БНР отбелязва своя празник, на който ще бъдат връчени годишните награди „Златният будилник”. Единствената програма за култура, музика и образование в българския ефир, съхранила създадените..

публикувано на 01.11.17 в 10:56

БНР с будителска мисия сред българите в чужбина

Приобщаване чрез информация, културни, музикални и образователни програми. Това е един от акцентите в програмната политика на БНР спрямо българската диаспора зад граница. В Деня на народните будители в ефира на молдовското радио „Албена“ в  гр. Тараклия,..

публикувано на 01.11.17 в 10:43

На 1 ноември Радио Варна ще „СъБУДИ“ слушателите си от студио във варненската библиотека

На 1 ноември   - Денят на народните будители , сутрешният информационен блок на Радио Варна „Новият ден“ ще се излъчва и от РБ „Пенчо Славейков“ във Варна. Там във времето до 10 часа освен библиотекарите ще срещнете и репортери, и интересни..

публикувано на 31.10.17 в 17:05