Джеймс Лег

Джеймс Лег и Mental Architects закриват сезона на "Аларма Пънк Джаз" в София и Пловдив

Клавирен „дърти олд рокендрол“ апокалипсис, пред-блус и пост-хардкор с дяволското дуо на преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като Джеймс Лег (James Leg), е финалът за сезона на радиофестивала “Аларма Пънк Джаз“ на БНР. Концертите са..

публикувано на 29.05.18 в 12:00

Благотворителна изложба за Ели в Културния център на Радио Пловдив

Благотворителна изложба живопис, акрил  и пастел,  на Красимир Даскалов  ще бъде представена в Културния център на Радио Пловдив на 28 май от 17.30 часа.  Средствата от продажбата на  десетте платна ще бъдат предоставени за лечението на нашата колега и..

публикувано на 25.05.18 в 14:56

„Аларма пънк джаз“ представя авангардни композиции хърди-гърди и акордеон довечера

Посолството на кралство Швеция, заедно с триото за средновековна музика Ambient Folklore и „Аларма Пънк Джаз“ , ще представи тази вечер на сцената на Първо студио на Българското национално радио един необичаен дует за необичайни инструменти, роден в..

публикувано на 25.05.18 в 13:27

Празник на българската просвета, култура и славянската писменост на 24 май в парка зад НДК

За първи път пространството около НДК ще се превърне в сцена на празника на българската просвета, култура и славянската писменост. На 24 май от 17.00 часа в парка зад НДК започва празнична програма на открито с участието на музикалните състави на БНР,..

публикувано на 23.05.18 в 10:35

Изложба "Баш Майстора Завинаги" в Арт салона на Радио Варна

Актьорът Кирил Господинов /1934 – 2003 г./ отново да се „върне“ сред нас и при нас. Зад тази идея е застанала дъщеря му – актрисата Веселина Господинова, създавайки интерактивната изложба „Кирил Господинов – БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ“. Фотоизложбата..

публикувано на 22.05.18 в 15:30

Художници-преподаватели в ЮЗУ с изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Осъзнали своята мисия на учители и вдъхновители, които възпитават с личния си пример, девет университетски преподаватели наредиха съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград.  Изложбата на художници-преподаватели от Катедра "Изобразително..

публикувано на 22.05.18 в 14:27

Шведски авангард фолк със Symbio в радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР

Symbio, един необичаен дует за необичайни инструменти, роден в Стокхолм, излиза на сцената на Първо студио на БНР на 25 май, петък, от 21.00 ч. Йоханес Геворкян Хелман (хърди-гърди) и Ларш Емил Ойебергет (акордеон) излизат на сцената по покана на..

публикувано на 22.05.18 в 14:16

Италиански джаз с Luca Ciarla Quartet в Първо студио на БНР

Квартетът на виртуозния цигулар Лука Чарла (Luca Ciarla Quartet), една от най-оригиналните джаз формации на съвременната италианска сцена, ще представи музиката си на живо за първи път пред софийската публика по покана на Италианския културен..

публикувано на 22.05.18 в 14:01

Дуото Александрина Симеон и Даниел Марк Еберхард в Радио Варна

Огнен дует за глас и пиано на сцената на Концертно студио на Радио Варна - дуото Александрина Симеон (вокал) и Даниел Марк Еберхард (пиано). Двамата музиканти, които са заедно вече 12 години, предизвикват възхищението на германската публика със..

публикувано на 21.05.18 в 18:18

Радиосимфониците свирят Гершуин и Бърнстейн с Людмил Ангелов и Найден Тодоров на 25 май в зала „България“

Людмил Ангелов ще бъде солист в концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с гост-диригент Найден Тодоров. Блестящият пианист ще изпълни Концерт за пиано във Фа от Гершуин на 25 май, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. В..

публикувано на 21.05.18 в 14:08