Детският радиохор на БНР заминава на творческа подготовка в Кранево

На традиционна лятна творческа подготовка заминава Детският радиохор на БНР в Кранево от 26 август до 5 септември. Ръководството на БНР командирова свои служители, както лекар и социален работник, които ще се грижат творческата подготовка на..

публикувано на 20.08.18 в 16:54
Детският радиохор е част от Българското национално радио и се администрира и финансира от него.

Диригентът Венеция Караманова отказа да сключи нов договор с БНР

След като отхвърли предложението да бъде почетен диригент на Детския хор на БНР, днес Венеция Караманова отказа да подпише и нов граждански договор с БНР. Договорът, който бе предложен на г-жа Караманова, включваше подготовка на няколко..

публикувано на 17.08.18 в 18:34
Нечестивото трио Big Sexy Noise на Лидия Лънч закрива летния сезон на

"Нечестивото трио" "Big Sexy Noise" закрива летния сезон на "Аларма Пънк Джаз" в Първо студио на БНР

Big Sexy Noise, известни като „нечестивото трио“, ще закрият на 27 август, понеделник, в Първо студио на БНР летния сезон на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“. На сцената в 21.30 ч. ще излязат легендите Лидия Лънч (вокали), Джеймс Джонстън (китари) и Йън..

публикувано на 16.08.18 в 12:10
Криста Бел

Най-доброто от радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ през целия август в ефира на програма „Христо Ботев“

Август е месецът, през който екипът на фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР традиционно предлага на слушателите на програма „Христо Ботев“ всеки делничен ден от 21:30 до 23:00 ч. най-интересните моменти от годишната си концертна продукция,..

публикувано на 14.08.18 в 16:55

Венеция Караманова с предложение за почетен диригент на Детския хор на БНР

Диригентката на Детския хор на БНР Венеция Караманова получи предложение да стане почетен диригент на хора на среща с директора на Музикалната къща на БНР Теодосий Спасов. Като почетен диригент маестра Караманова ще има възможността да подготви..

публикувано на 20.07.18 в 16:33
Аюуне Суле

Извънреден втори концерт на Аюуне Суле във Второ студио на БНР на 19 юли, четвъртък, организира радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“

Извънреден втори концерт ще изнесе Аюуне Суле на 19 юли, четвъртък, отново от 21. 00 ч. и отново във Второ студио на БНР. Радиофестивалът  на БНР обяви датата след изчерпването на билетите за днешното излизане на сцената на музикалния шаман..

публикувано на 18.07.18 в 14:32

Диалогът на ръководството на БНР със синдикатите продължава

По повод появили се информации за писмо на Радиосдружение „Подкрепа“ за готвен протест по синдикални и други въпроси, ръководството на БНР заявява, че нито един от синдикатите в националното радио не е изявил желание за обсъждане на поставените въпроси...

публикувано на 10.07.18 в 17:26
Сградата на БНР

БНР преустанови трудово правоотношение с Лили Маринкова поради придобито право на пенсия

Генералният директор на БНР изпълни днес съдебно решение № 102 от 2.07.2018 г. на ВКС и възстанови Лили Маринкова на длъжност „Директор на програма „Хоризонт“. Поради представените от нея документи за придобито право на пенсия за осигурителен стаж и..

публикувано на 10.07.18 в 17:00

ДПХ с лятна изложба в Културния център на Радио Пловдив

Графика, живопис и колаж представя в Лятната си сборна изложба Дружеството на Пловдивските художници в Културния център на Радио Пловдив.  Преобладаващата част от експозицията показва наградени картини от Межународния симпозиум по арт колаж.  В тях..

публикувано на 09.07.18 в 13:56

Лято 2018 с БНР – музика и новини

Българското национално радио преминава в лятна схема.  Двете национални програми на БНР - „Хоризонт“ и „Христо Ботев“, както и деветте регионални станции намаляват публицистиката и новините за сметка на музиката. През активния период на отпуските ще..

публикувано на 06.07.18 в 15:05