Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев с първи концерт в Радио Благоевград

Едни от най-добрите джаз музиканти на България - Биг Бенда на Българското национално радио с диригент Антони Дончев изнесоха разнообразна програма пред препълнена зала в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Изключително възторжената публика..

публикувано на 30.03.17 в 17:30

Симфониците и Смесеният хор на БНР ще изпълнят Оратория "Елиас" под диригентската палка на Владимир Кираджиев

В петъка преди Страстната седмица – 07 април, Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР ще представят едно от най-крупните произведения на Феликс Менделсон-Бартолди – Оратория "Елиас".  Ораторията, опус 70, изобразява събития от живота на Библейския..

публикувано на 30.03.17 в 10:25

12 нови български песни на сцената на Студио 5

На 3-ти април изпълнителите и групите, които звучаха през този месец в ЕСКАЛАТОР ТОП-20 на БНР, ще свирят на живо в Studio 5 в НДК. Новият лайф формат на популярното радиопредаване вече дава възможност за среща на изпълнителите с техните фенове...

публикувано на 28.03.17 в 15:23

Изложба „И тя като мен“ в Мраморното фоайе на БНР апелира за ранна превенция срещу дискриминацията и насилието срещу жени

Изложбата „И тя като мен“ е експонирана в Мраморното фоайе на Българското национално радио. С нея обществената медия се включва в национална кампания за превенция на насилието и дискриминацията срещу жените. В шестнайсет плаката изложбата..

публикувано на 28.03.17 в 12:37

"Ангел Заберски квартет" с More Than Jazz в Първо студио на БНР

"Ангел Заберски квартет" ще представи вълнуваща програма от авторски композиции под наслов More Than Jazz на 30 март 2017 г. от 19.30 часа в Първо студио на БНР. "Ангел Заберски квартет" е съставен от изявените български джаз изпълнители, обединени от..

публикувано на 27.03.17 в 11:00

Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев ще изнесе концерт в Радио Благоевград

На 29 март 2017г., сряда, от 19.00 часа, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград  ще изнесат концерт едни от най-добрите джаз музиканти на България - Биг Бенда на Българското национално радио с диригент Антони Дончев.  Като гост-солисти ще..

публикувано на 24.03.17 в 17:01

Полски джазмени ще свирят "Камерна музика от Балканите" в Първо студио на Радио Пловдив

Полският квартет „Марчин Кожол” oт Музакилна академия „Станислав Монюшко” в Гданск ще свири в Първо студио на Радио Пловдив на 01 април от 19.00 часа. Музикантите пристигат от Гданск, за да се включат в програмата на форума "Камерна сцена Пловдив" с..

публикувано на 23.03.17 в 16:56

Брукнер за деца? Мисия възможна!

Поредният образователен концерта за деца на Музикална къща на БНР показа, че малчуганите от 5 до 10 години не просто харесват класическата музика, но слушат с отворена уста симфония от Антон Брукнер. Е, не всички – някои  дирижират от място. В..

публикувано на 23.03.17 в 14:41

Омара Портуондо и магията на Buena Vista Social Club идват за последен път в София

По изричното настояване на Омара Портуондо - единствената автентична певица в легендарната кубинска формация Buena Vista Social Club, България е спирка в прощалната серия от концерти на групата тази пролет. Едит Пиаф от Острова на свободата идва у нас в..

публикувано на 23.03.17 в 10:53
Материали на наградените участници

Наградиха участниците в Областния конкурс "Опознай своя роден край" в Артсалона на Радио Шумен

Приключи второто издание на  Областния конкурс „Опознай своя роден край“  за ученици от 3 до 7 клас. Надпреварата се организира от Областна администрация Шумен съвместно с общините, Регионалното управление на образованието, Регионален исторически..

публикувано на 22.03.17 в 12:50