Председателят на ХХХХIV Народно събрание Цвета Караянчева и Генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ноел Къран.

Цвета Караянчева: Обществените медии имат изключително важна културна, образователна и обществена функция

Ролята на обществените медии в Европейския съюз и тяхното бъдещо развитие обсъдиха Председателят на ХХХХIV Народно събрание Цвета Караянчева и Генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ноел Къран. Гостът е в България за участие в..

публикувано на 18.05.18 в 16:15

Декларация на обществените медии от Югоизточна Европа

Декларация на обществените медии от Югоизточна Европа: Ние, обществените медии от 12 страни в Югоизточна Европа и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), на срещата ни, която се състоя на 17 май в Правец, България..

публикувано на 17.05.18 в 18:09

Обществените медии от Югоизточна Европа се обединиха за общи програми и проекти

Недостатъчното финансиране, дигиталното развитие и ангажирането на младата аудитория са предизвикателствата, пред които са изправени всички обществени медии в Югоизточна Европа. Качествено съдържание на продукцията, подобряване на законовата рамка..

публикувано на 17.05.18 в 18:01
Ноел Къран и Румен Радев

Генералният директор на EBU обсъди ролята на обществените медии на среща с президента Румен Радев

„Ние се нуждаем от алтернатива на фалшивите новини, от критична журналистика и независими източници на качествени новини, до които хората да имат лесен достъп. И обществените медии са отговор на този въпрос“. Това каза генералният директор на Европейския..

публикувано на 16.05.18 в 18:01

Празник на българската просвета и култура и славянската писменост на 24 май в парка зад НДК

За първи път пространството около НДК ще се превърне в сцена на празника на българската просвета и култура и славянската писменост. На 24 май от 17.00 ч. в парка зад двореца започва празнична програма на открито с участието на музикалните състави на..

публикувано на 16.05.18 в 16:28

Пресконференция на супрегрупата "Dirtmusic" на 16 май, сряда, от 11:00 ч. в БНР

Петимата музиканти от супергрупата Dirtmusic (САЩ / Австралия / Словения / Турция / Чехия) ще се срещнат с журналисти на  16 май от 11:00 ч. в зала 31 на Българското национално радио  (бул. „Драган Цанков“ № 4). Пресконференцията е ден преди концерта, с..

публикувано на 15.05.18 в 11:50

Акустичен рок звуча в Концертно студио на Радио Варна

Акустичен рок концерт постави началото на 27-ия международен музикален фестивал „Откритие“. Това не е случайно, защото през годините в програмата на този вероятно най-стар, оцелял през годините български фест са участвали и много рок..

публикувано на 14.05.18 в 16:10

Тринайсет обществени радио и телевизионни медии от Югоизточна Европа се срещат в Правец по покана на БНР

Тринайсет обществени радио и телевизионни медии от Югоизточна Европа ще участват в среща, организирана от Българското национално радио на 17 май 2018 г. в Правец. Инициативата на БНР ще постави във фокуса на обществения и политически интерес ролята..

публикувано на 14.05.18 в 14:32

Супергрупата Dirtmusic започва европейското си турне с концерт на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР

Dirtmusic ще започне от София първото съвместно европейско турне на петимата музиканти. Концертът на 17 май е световна концертна премиера на новата програма на супергрупата. Събитието се организира от радиофестивала Alarma Punk Jazz на БНР в..

публикувано на 10.05.18 в 13:00

Радио Варна с две читателски "гнезда" в Нощта на литературата

През тази година Нощта на литературата се проведе за дванадесети път в множество европейски градове. Четени паралелно бяха откъси от заглавия на съвременни европейски автори, предварително подбрани от културните институти и посолства на техните..

обновено на 10.05.18 в 11:21