"Напеви и багри от Брезница" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

На 9 ноември 2014 г. (неделя) от 11.00 часа  в Голямото концертно студио на Радио Благоевград концерт ще изнесе Фолклорната група при Читалище "Петко Рачов Славейков - 1938" - село Брезница, община Гоце Делчев. Те спечелиха наградата на Радио Благовград..

публикувано на 07.11.14 в 16:25

Татяна Самуил свири премиерно Прокофиев с Радиосимфониците

Виртуозната руска цигуларка Татяна Самуил пристигна в София за съвместен концерт със Симфоничния оркестър на БНР под палката на маестро Емил Табаков. На 8 ноември /събота/ в зала „България“ от 19.00 ч. тя ще изсвири за първи път в артистичната си..

публикувано на 06.11.14 в 17:50

Германия аплодира славеите на БНР

Детският хор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова бе част от Европейските културни дни във Франкфурт на Майн, Германия. Културният форум е организиран от Европейската централна банка със съдействието на БНБ. Тази година..

публикувано на 04.11.14 в 13:52

С Ден на БНР се откриха десетите Културни салони на изкуствата "Гранд хотел Поморие"

Обявяването на премираните в Арт проекта „Радиото и комуникациите в 21-ви век – мостове към бъдещето“, реализиран по повод „80 години БНР – Властелинът на ефира“, постави началото на десетото издание на Културни салони на изкуствата „Гранд хотел..

публикувано на 04.11.14 в 11:49

Вероника Люпке от Националното училище по изкуства „Добри Христов” в морската столица получи специалната награда на Радио Варна в националния конкурс за пианисти „Мила Михайлова”

Тя ще има възможност да направи професионален запис в студиото на медията. Призът и бе връчен от главния продуцент на Радио Варна Матей Тодоров . Вероника Люпке е ученичка в X клас с преподавател Мария Гинева и освен с втора награда в своята..

публикувано на 03.11.14 в 16:24

БНР даде старт на кампанията „Деца пеят за деца“

Музиката има магическата сила да лекува. С това убеждение БНР даде старт на благотворителната кампания „Деца пеят за деца“. Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова гостува в Детската клиника на Александровска болница, за да поздрави с песен..

публикувано на 03.11.14 в 15:38

Сидика Бедри е носител на специалната награда от конкурса „Моята България” на Радио Шумен

Повече от 180 деца от Шумен и Търговище с близо 200 творби участваха в първото издание на конкурса за детска рисунка „Моята България” , организиран от Радио Шумен. Сидика Бедри от 12 клас на СОУ „Сава Доброплодни” - Шумен е носител на най-високото..

публикувано на 03.11.14 в 14:01

Изложба "Български народен килим от коприна" в Арт салона на Радио Варна

Детска школа за приложно изкуство с ръководител Ива Пенчева от гр. Габрово представя своето иновативно решение на български народен килим, изработен от коприна и аранжиран с природни материали - камъни, миди, рапани). „Традицията е модерна” е..

публикувано на 03.11.14 в 12:31

Програма "Христо Ботев" на БНР с нова будителска инициатива

В навечерието на 1-ви ноември – Денят на народните будители и празник на програма „Христо Ботев“ на БНР, в ефира на сутрешния блок „Нашият ден“, бе обявена новата будителска инициатива на екипа на националната програма за култура – запазването на..

публикувано на 31.10.14 в 20:15

Радиодецата ще даряват усмивки в болници

Щастливото дете се усмихва. А когато болно дете се усмихне, значи болестта си отива. Вокална група „Радиодеца“ ще направи така че по лицата на връстниците им от столични болници да грейнат усмивки чрез благотворителната кампания „Деца пеят за деца“. Тя е..

публикувано на 31.10.14 в 15:55