Радио Благоевград е сърганизатор на Втория детски фестивал за народна песен "Гласче-звънче", който ще се проведе на 23 февруари

Втори детски фестивал на народната песен "Гласче-звънче" ще се проведе на 23 февраури, от 16.30 часа в зала "Яворов" в Благоевград. Фестивалът е за деца от детските градини и е с конкурсен характер. Инициатавита е на Община Благоевград и ДГ№4 "Роса",..

публикувано на 15.02.17 в 15:44

Арт салонът на Радио Благоевград представя фото-документална изложба на археологически обекти в Югозапада

В Арт салона на Радио Благоевград  може да се види фото-документална изложба за археологическите обекти в Благоевградска област, проучвани през последните няколко години от археолозите на Регионалния исторически музей - Благоевград.  Изложбата е по..

публикувано на 15.02.17 в 12:00

Фото-документална изложба на археологически обекти в Югозапада

На 14 февруари 2017г., в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фото-документална изложба  на археологически обекти в региона, проучвани през последните няколко години  от археолозите на Регионалния исторически музей - Благоевград.  В няколко..

публикувано на 10.02.17 в 18:25
Росинка Проданова

Росинка Проданова спечели престижната награда за радиожурналистика "Сирак Скитник", 2016

На церемония в Първо студио на БНР, навръх 82-ия рожден ден на националната медия, бяха връчени годишните награди "Сирак Скитник".  В категорията "Радиожурналистика", призът спечели нашата колежка Росинка Проданова . Индивидуалната награда е за открояващо..

публикувано на 26.01.17 в 15:36

Радио Благоевград отново излезе в акция по раздаване на подаръци - поводът - 82 години БНР

Българското национално радио навършва днес 82 години. По този повод екип на Радио Благоевград излезе сред слушателите, за да ги попита какво е за тях първата електронна обществена медия в България. За всички, които застанаха пред микрофона на Лалка Радков..

публикувано на 25.01.17 в 14:46

С Различната изложба Радио Благоевград посреща 82-рия рожден ден на Българското национално радио

Екипът на Радио Благоевград нареди в Арт салона 44 художествени произведения в една различна изложба - "Изкуство в Радиото".  Картините са от работната среда в Радиото на Югозапада и по своеобразен начин показват предпочитания, увлечения, вкус на..

публикувано на 19.01.17 в 18:54
Репродукция на

Различната изложба "Изкуство в Радиото"

Изложба на произведенията, които украсяват работната среда в Радио Благоевград.  Кой служител в Радио Благоевград от какви картини и автори се вдъхновява - това ще покаже различната изложба, наречена "Изкуство в Радиото". С две думи - ще извадим в Арт..

публикувано на 16.01.17 в 17:54

Редица творци предоставят своите авторски права на Радио Благоевград

Във връзка със създалата се ситауция в ефира на Радиото да не звучи музика, чиито права се държат от сдружението за колективно управление на авторски права "Музикаутор",  Радио Благоевград благодари за подкрепата на автори, изпълнители и всички творци,..

публикувано на 09.01.17 в 11:38

Детски концерти създадоха коледно настроение в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Клавирен концерт "Коледни вълшебства" изнесоха възпитаниците на  Златка Таскова-Стойчева.   Малките пианисти показаха  наученото през годината пред родители и приятели.   Концертът е традиционен и за поредна година младите пианисти..

публикувано на 20.12.16 в 14:27

"Коледни вълшебства" в Радио Благоевград

На 19 декември, от 18.00 часа, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград клавирен концерт "Коледни вълшебства" ще изнесат възпитаниците на Златка Таскова-Стойчева. Малките пианисти ще покажат наученото през годината пред родители и приятели...

публикувано на 19.12.16 в 09:25