За скоростта, красотата и успеха

   Двете благоевградчанки – Кристина Иванова и Лиляна Гоцева, национални състезателки по спортно ориентиране, са в края на един отличен сезон. След добро представяне на световното първенство в Норвегия, те участваха и в редица зрелищни и скоростни..

публикувано на 03.10.19 в 11:55

Проектът „Вода“ по програма „Еразъм +“ в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ Благоевград

Водещ Елизабет Александрова: Проектът „Вода“ е европейски образователен проект по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2 „Училищни партньорства“. В рамките на проекта ученици и учители от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ Благоевград организираха работни..

публикувано на 02.10.19 в 15:10

Благоевград вече има европейски рали шампиони

Как се печели европейска титла на рали шампионат – часове след тежката надпревара в Сърбия, в следобедния блок на Радио Благоевград ни гостува един от призьорите от българския екипаж, пилотът Диана Стоянова, която е с навигатор Иванела Иванова, от..

публикувано на 02.10.19 в 13:55

Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ с покана за гастрол в Китай

На 1-ви октомври се откри новата творческа година на извънучилищните състави и читалищни форми на обучение.  Как модерното звучене на съвремието може да подпомогне опазването на традициите и възпитаване на децата в тази посока – в следобедния блок на..

публикувано на 02.10.19 в 13:47

Подготвя се нова филологическа специалност в ЮЗУ

С нова специалност от догодина, с почти отлична оценка за акредитация – 9.23 и с траен интерес към различните направления, започна новата учебна година за Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Началото..

публикувано на 30.09.19 в 15:30

Празникът на плодородието в Кюстендил показа даровете на земята и трудолюбието на хората от този край

За 12-та поредна година празникът на плодородието в Кюстендил показа  трудолюбието на хората от този край и богатата реколта, събрана от тях. Върху бали слама бяха подредени художествено аранжирани маси със всички есенни плодове и зеленчуци ,..

публикувано на 30.09.19 в 09:30

Стачките в Гърция засега приключиха

Това заяви в интервю за Радио Благоевград журналистът Иван Петрински. През седмицата имаше общонационална стачка на служителите в обществения транспорт и екипажите на морския транспорт. За 24 часа спряха градският транспорт, морският, включително..

публикувано на 27.09.19 в 16:46
Иво Тренчев

“Висока топка“ ли е „Монтана“ за “Пирин“?

В един от най-завързаните мачове в 10-я кръг на Втора футболна лига утре „Пирин“ приема на стадион “Хр.Ботев“ в Благоевград  класния отбор на“Монтана“. В състава на „орлетата“ няма да бъде една от основните фигури – Руслан Иванов, който получи..

публикувано на 27.09.19 в 16:26
Доц. д-р Красимира Марулевска

„Наука – образование – изкуство през 21 век“

Така се нарича Петата балканска научна конференция, която започна в университетския център на ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Съюзът на учените в България – клон Благоевград е организатор на научното събитие в партньорство с ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.  „..

публикувано на 26.09.19 в 12:09
Габриела Додова

Българката Габриела Додова: Прага е духът на Европа

Столичанката Габриела Додова от 13 години живее със семейството си в чешката столица Прага. Пристигнала неуверена, защото не познавала страната. Но вече повече от десетилетие всеки ден преоткрива красотата на древния град, многовековната му история,..

публикувано на 26.09.19 в 11:30