След 12 месеца ще е ясно, дали ще изнасяме тютюн за Китай

Инспектори от Генерална митническа агенция на Китай, заедно с експерти от Българската агенция по безопасността на храните, са на посещение в България, за да проследят пътя на българския тютюн от полето до предприятията, които го изкупуват и преработват..

публикувано на 26.09.19 в 11:18

70 години ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград

Гости в студиото на Радио Благоевград бяха ученици и преподаватели от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград, участвали в обучения и стажове в различни европейски страни. Гимназията завоюва Първо място в неформалната класация на МОН сред всички училища,..

публикувано на 26.09.19 в 08:56
Димитър Димитров-Градевеца

Д. Димитров-Градевеца: Изкуството обединява различните

Различните видове изкуства са естествен посланик за мир и добросъседство на Балканите. Мнението е на известния изпълнител на македонски народни песни, Димитър Димитров-Градевеца. В следобедния блок на Радио Благоевград той разказа за впечатленията си..

публикувано на 25.09.19 в 15:26
Д-р Надежда Таковска

Алергологът д-р Н. Таковска: През есента се увеличават алергиите от плесени и акари

Алергията е заболяване на имунната система, като човекът с алергия има повишена чувствителност към определени алергени . „Основните алергени през есента са плесените поради това, че сутрин  температурите са по-ниски, въздухът е влажен,..

публикувано на 24.09.19 в 14:53

Ученици от Петрич – с благотворителен спектакъл в Благоевград в помощ на Йоана

                                            "Животът не струва нищо, но нищо не струва колкото живота!" На 24 септември, от 19 часа в зала „Яворов“ в Благоевград, ученици от Малък учебен театър „Зад стената” към СУ „Никола Вапцаров” в..

обновено на 24.09.19 в 11:40
Дафина Станоева

"Възкресяват" черквата в село Долни Раковец

  Старата черква „Св.Николай Чудотворец“ в село Долни Раковец е построена между 15 и 16 век. Преди 9 години Дафина Станоева започва да търси начини да се върне блясъка на тази своеобразна „перла“ на селото.  Създава се сдружение с нестопанска цел,..

публикувано на 24.09.19 в 11:37

Жители на община Бобов дол ще участват в делото срещу изгарянето на отпадъци в ТЕЦ “Бобов дол“

Делото на екологичната организация „Грийнпийс – България“ срещу Изпълнителната агенция за опазване на природната среда и водите за изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ е насрочено за 24-ти септември в Административния съд в Кюстендил. Към делото..

публикувано на 20.09.19 в 16:31

Подкрепа за социалното предприемачество на местно ниво

   Дейностите за подпомагане и подобряване на социалното предприемачество на местно ниво в трансграничния регион, бяха представени днес на среща в Благоевград. Проектът е финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция..

публикувано на 20.09.19 в 13:45

На фокус: Програмата „Еразъм +“

Бюджетът на програмата ще бъде удвоен до 30 милиарда евро за следващия програмен период от 2021 г. до 2027 г. Програмата ще даде възможности за учене и мобилност та 12 милиона души в сравнение с 4 милиона в настоящия програмен период. „Еразъм“ ще..

публикувано на 20.09.19 в 12:30
Цветанка Гаврилова – директор на ЦЛТРДБ

С около 25 школи откриват новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

През месец септември е най-активната кампания по записване на децата в школите на Центъра за личностно и творечско развитие на децата на Благоевград. През учебната 2019/2020 година талантливите и любознателни деца могат да избират с какво да се..

публикувано на 20.09.19 в 09:48