Методи Чимев

Инфраструктурните проекти бяха водещи за Община Дупница през последните години

Това беше заложено в програмата за развитие на община Дупница през последните четири години. Успяхме да променим изцяло вида на най-големия жилищен комплекс в града – ж.к.“Бистрица“. Осигурени бяха и допълнителни средства освен заложените в..

публикувано на 13.09.19 в 17:10
Иво Тренчев

"Пирин" срещу "Спартак" /Варна/ – покана за разплата

Без контузените защитници Румен Трифонов и Димитър Митев и нападателя Иво Михайлов, отборът на "Пирин" ще излезе утре за победа при домакинството си на "Спартак"/Варна/ в мач от 8-я кръг на Втора футболна лига.  До последно под въпрос ще бъде..

публикувано на 13.09.19 в 15:28

Регионален отборен турнир по шоудаун се проведе в Благоевград

Шоудаунът е спорт за незрящи и хора с нарушено зрение. Наподобява тенис на маса, играe  с хилки и ръкавици, но в този случай топчето е звънтящо. Състезателите носят предпазна маска за очи, за да се гарантира, че няма да могат да виждат топчето, а..

публикувано на 12.09.19 в 13:18
Явор Гечев

С куче в автобус

 „Няма законови ограничения за това, домашните любимци да пътуват  в градския или междуградския транспорт, заедно със своите стопани. Ограниченията се налагат единствено от собствениците на транспортните фирми. Единствените животни, за които не би..

публикувано на 12.09.19 в 12:55

Безопасни ли са ученическите стоки и пособия

Качеството и безопасността на ученическите стоки и пособия са обект на засилените проверки, които извършват инспекторите от Комисията за защита на потребителите, в началото на новата учебна година.   „Безопасността е задължителното условие...

публикувано на 12.09.19 в 12:10

Трудна победа на хандбалния "Пирин" над "Астрайон"

  Отборът на "Пирин"/Гоце Делчев/ стартира подготовката си за новия сезон в мъжката хандбална „А“ група с трудна победа  28:27 над  македонския  втородивизионен  "АСТРАЙОН"/Струмица/ в контрола, играна в „Арена Неврокоп“.  Старши треньорът Николай..

публикувано на 12.09.19 в 11:00

Гл. ас. д-р М. Баймакова: Ботулиновият токсин е изключително опасен, бъдете внимателни при подготовката на домашни консерви!

Заболяването ботулизъм е познато от дълбока древност. При него има засягане на нервната система с нервно-паралитични прояви. „ Причинителят е бактерий, който има способността да образува спори – вегетативните форми отделят екзотоксин, който е..

публикувано на 11.09.19 в 14:57
Съдове от Кайменска чука

„Река Струма – пътят към Европа. Съкровищница на праисторически култури“ – изложба в музея в Благоевград

Изложбата показва най-репрезентативните предмети, намерени по време на дългогодишните археологически проучвания на три основни праисторически обекти – Ковачево от ранния неолит, Дамяница – късен неолит и халколит и последният обект е постройка от..

публикувано на 11.09.19 в 14:51

Как се извършва консервация на археологически обект

Приключват археологиче ските разкопки край благоевградското село Покровник. О бектът предизвика много дебати около бъдещето му развитие, предвид последвалото преминаване на трасе от АМ „Струма“ в този участък. В крайна сметка обаче, като че ли бе..

публикувано на 11.09.19 в 14:07

Басейнова дирекция за мъртвата риба в яз. Пчелина: Няма нехарактерни замърсявания, сред причините – високи температури и по-малко кислород

Първият сигнал за умряла риба в язовир „Пчелина“ е получен на 7 септември. От Басейнова дирекция веднага са взели проби. „ Причините са както природни, така и антропогенни. Намираме се в период на маловодие. Река Струма в този участък е в..

публикувано на 10.09.19 в 17:19