Тарифа за реклама

АНОТАЦИЯ

Радио Благоевград е регионална програма на Българското национално радио за Югозападна България. Излъчва  24 часа в денонощието чрез пет предавателя на:  

FM – 90.9М; 102.3; 103.2; 105.2 MHz  и 106.6 MHz .

Информационно-музикалните блокове на Радио Благоевград са с приоритет към социални, образователни, икономически и културни теми и събития в региона и страната. Програмата се  излъчва на територията на три области - Перник, Кюстендил и Благоевград.  Радиото предлага перфектно съчетание от висок рейтинг и слушаемост на програмата, атрактивни и гъвкави цени, професионализъм в реализирането на рекламни кампании в нашата медия.И най-важното – ефективност на кампаниите.

Радио Благоевград е сред най-слушаните  в  България,  на 19-то място от Топ 30 радиа в България /проучване за месец февруари 2017 г./.

По показател "Пазарен дял на радиостанциите в „%” за месец февруари 2017 г. е на престижното 19-то място в страната.

Девето място в България през м. 02.2017 г. по лоялност на слушателите – два часа  и три минути на ден /123 минути/ отделят те от своето време, за да слушат любимото си радио /проучване за месец  февруари 2017 г./. Ежедневно слушат Радио Благоевград 33 550 слушатели, а седмично вярната ни аудитория е от 79 422 мъже и жени от всички населени места на Югозапада. По показател  рейтинг /брой слушатели/ за м.02.2017 г. радиото е  на 19-то място сред най-популярните 30 радиа в страната  и на 2-ро в групата на БНР след програма Хоризонт.

Динамичните и предприемчиви, заетите хора, с добро образование, жители на Югозападна България от областните центрове до най-малките населени места - всички слушат  Радио Благоевград. Проучваниятаса ежемесечни, в национален мащаб, обемни и подробни с 1000 респонденти между 15 и 69 години.

Радио Благоевград се съизмерва с националните рейтинги на търговски радиа и вериги от радиостанции.

Според социологическото проучване, извършено от "НИЛСЕН АДМОСФЕР БЪЛГАРИЯ" ЕАД през месец февруари 2017 г., е  безспорния информационен лидер за Югозападна България.

Как се постига това? С амбицията и възможността не само да се отразяват значимите събития в региона, а да се споделят и търсят решения на проблемите на хората, които  се доверяват ежедневно на Радио Благоевград. Осигурява чрез програмната си политиказащита на националните интереси, общочовешките културни ценности, националната наука, образованието и културата на всички български граждани без оглед на етническата им принадлежност,чрез предавания, които информират, образоват и забавляват нашата аудитория.

Отлично е радиото и в медийното отразяване с цел популяризиране на евро проектите. Работи се активно с  общински, държавни и неправителствени организации. Няма абсолютно никакви забележки от проверяващите органи по програмното отразяване и документално оформяне на излъчените материали по евро проекти.

Музикално студио Тра Тра Ре

Звеното разполага с две звукозаписни студия. По-малкото, Студио 4 „ТраТраРе” е предназначено за запис на малки до средни формации - оркестри, хорове, групи и солови изпълнители във всички стилови и жанрови направления (класическа, фолклорна и популярна музика). В студиото са изградени и специализирани съоръжения предназначени за запис на радиотеатри.

Голямото музикално Студио 5 е с възможности за запис на големи формации и за реализация на концертна дейност с преки предавания в ефира на Радио Благоевград.

Студията на „Продуцентска дейност и звукозапис” на Радио Благоевград разполагат с просторни акустични зали. Апаратните са оборудвани с най-модерните технологии в съвременния звукозапис и разполагат с екип от професионалисти с дългогодишен опит в областта.

Предлагат цялостно обслужване в сферата на звукозаписа:

Запис и продуциране; звуков монтаж и смесване;  мастеринг и реставрации на стари и повредени записи;  композиране и аранжиране на музика; изработка на синбеци и плейбеци; запис и директни излъчвания на концерти; запис на радиотеатри и аудиопиеси; изработка на рекламни спотове и джингли за радио и телевизионни предавания.

Прекрасен интериор, високи технологии. Студията на Радио Благоевград, осигуряват благоприятни условия за ефективна творческа изява на артистите. 

Амбицията на целият  екип е да доказва ежедневно лидерската си позиция на регионално радио с най-висок рейтинг и доверие в България.

ПОКРИТИЕ НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД

Предавателните мощности на Радио Благоевград покриват следните територии в региона на Югозападна България:

  на честота FM 102.3 MHz от предавател с мощност 1 KW , на връх “Ореляк” – Пирин планина за района на Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Сатовча, Сандански и Петрич.

  на честота FM 90.9 MHzот предавател с мощност 1 КW, разположен на ретранслаторна  станция “Трещеник” над гр. Якоруда  за района на Разлог, Банско, Якоруда, част от Велинградска община и известна част от населените места по долината на река Места;

  на честота FM 105.2 MHz от предавател с мощност 0. 500 KW, разположен на радиорелейна станция “Пъстрец” над гр. Кресна за района по течението на река Струма и магистрален път Е79 от Черния кос – София до Рупелския проход до КПП-Кулата;

  на честота FM 103.2 MHz от предавател 1 KW, разположен на радиорелейна станция – Благоевград за района на Благоевград и общината;

на честота FM 106.6 MHz с мощност 1  KW , разположен на връх Виден в Конявската планина  за района на Кюстендил, Дупница, Радомир, Трън, Перник до Самоков.

За контакти: 2700 Благоевград, ул. “Иван Михайлов” № 56, тел/факс – 073/ 88-53-50,  073/88 95-107, 0887/747472, студийни телефони: 073/88 33 15 и 88 33 16, 
e-mail: reklama.blg@bnr.bg, ръководител направление “Реклама” – Магдалена Бижева


Тарифата за реклама на БНР Радио Благоевград вижте ТУК