Теми от деня


Празникът на плодородието в Кюстендил показа даровете на земята и трудолюбието на хората от този край

За 12-та поредна година празникът на плодородието в Кюстендил показа  трудолюбието на хората от този край и богатата реколта, събрана от тях. Върху бали слама бяха подредени художествено аранжирани маси със всички есенни плодове и зеленчуци ,..

публикувано на 30.09.19 в 09:30

Стачките в Гърция засега приключиха

Това заяви в интервю за Радио Благоевград журналистът Иван Петрински. През седмицата имаше общонационална стачка на служителите в обществения транспорт и екипажите на морския транспорт. За 24 часа спряха градският транспорт, морският, включително..

публикувано на 27.09.19 в 16:46
Иво Тренчев

“Висока топка“ ли е „Монтана“ за “Пирин“?

В един от най-завързаните мачове в 10-я кръг на Втора футболна лига утре „Пирин“ приема на стадион “Хр.Ботев“ в Благоевград  класния отбор на“Монтана“. В състава на „орлетата“ няма да бъде една от основните фигури – Руслан Иванов, който получи..

публикувано на 27.09.19 в 16:26
Доц. д-р Красимира Марулевска

„Наука – образование – изкуство през 21 век“

Така се нарича Петата балканска научна конференция, която започна в университетския център на ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Съюзът на учените в България – клон Благоевград е организатор на научното събитие в партньорство с ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.  „..

публикувано на 26.09.19 в 12:09
Габриела Додова

Българката Габриела Додова: Прага е духът на Европа

Столичанката Габриела Додова от 13 години живее със семейството си в чешката столица Прага. Пристигнала неуверена, защото не познавала страната. Но вече повече от десетилетие всеки ден преоткрива красотата на древния град, многовековната му история,..

публикувано на 26.09.19 в 11:30

След 12 месеца ще е ясно, дали ще изнасяме тютюн за Китай

Инспектори от Генерална митническа агенция на Китай, заедно с експерти от Българската агенция по безопасността на храните, са на посещение в България, за да проследят пътя на българския тютюн от полето до предприятията, които го изкупуват и преработват..

публикувано на 26.09.19 в 11:18

70 години ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград

Гости в студиото на Радио Благоевград бяха ученици и преподаватели от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград, участвали в обучения и стажове в различни европейски страни. Гимназията завоюва Първо място в неформалната класация на МОН сред всички училища,..

публикувано на 26.09.19 в 08:56
Димитър Димитров-Градевеца

Д. Димитров-Градевеца: Изкуството обединява различните

Различните видове изкуства са естествен посланик за мир и добросъседство на Балканите. Мнението е на известния изпълнител на македонски народни песни, Димитър Димитров-Градевеца. В следобедния блок на Радио Благоевград той разказа за впечатленията си..

публикувано на 25.09.19 в 15:26
Д-р Надежда Таковска

Алергологът д-р Н. Таковска: През есента се увеличават алергиите от плесени и акари

Алергията е заболяване на имунната система, като човекът с алергия има повишена чувствителност към определени алергени . „Основните алергени през есента са плесените поради това, че сутрин  температурите са по-ниски, въздухът е влажен,..

публикувано на 24.09.19 в 14:53

Ученици от Петрич – с благотворителен спектакъл в Благоевград в помощ на Йоана

                                            "Животът не струва нищо, но нищо не струва колкото живота!" На 24 септември, от 19 часа в зала „Яворов“ в Благоевград, ученици от Малък учебен театър „Зад стената” към СУ „Никола Вапцаров” в..

обновено на 24.09.19 в 11:40