Община Петрич отпуска средства за реконструкция на храма "Свети Димитър" в село Коларово

 

Пет хиляди и четиристотин лева отпуска Община Петрич за реконструкция на храма "Свети Димитър" в село Коларово. С докладна записка свещеник Павел Милушев описва състоянието на тази църква и издаденото разрешително за извършване на строителните работи. Тя е построена през 1912 г., непосредствено след освобождението на Петричкия край от турско робство и е един от трите християнски храма в селото. Другите - "Свети Мина" и "Света Неделя", са построени в по-ново време и са в добро състояние.

Вижте още

Благоевград отново протестира

Десетки се включиха в мирното протестно шествие в Благевград тази вечер. То започна от паркинга на железопътната гара, премина през булевард "Св. св. Кирил и Методий", покрай сградата на полицията и продължи по главната пешеходна улица "Тодор Александров" в областния център. Протестиращите запалиха свещи пред офисите на партийните централи в града. Към..

публикувано на 19.11.18 в 21:14

И в Кюстендил протестираха

Малцина участват в четвъртия поред протест в Кюстендил. Началото на шествието започна от Гаровия площад в града, откъдето се насочи по утвърдения маршрут – булевард "България", площад "Велбъжд", улиците "Демокрация" и "Цар Освободител". Крайната точка е кюстендилския квартал "Върташево", на изхода на Кюстендил, в посока ГКПП "Гюешево".    Протестът се..

публикувано на 19.11.18 в 20:26

Инцидент с пътнически влак край Симитли

Локомотив на пътнически влак се е наклонил, но не е дерайлирал, след като е ударен от падащи скали в района на Симитли. Сигналът за инцидента е подаден в 18.55 часа, съобщи говорителят на ОД МВР- Благоевград Йорданка Шаркова. Пострадал е машинистът на влака. Към момента няма информация за пострадали пътници. На мястото на инцидента са изпратени линейки..

публикувано на 19.11.18 в 20:08

Мирно протестно шествие в Благоевград

Десетки граждани се включиха в организирания днес протест в Благоевград.  Мирното протестно шествие тръгна от паркинга при железопътната гара по булевард "Св. св. Кирил и Методий". С възгласи : "Българи, юнаци" и "Смяна на системата", протестиращите изразяват своето недоволство от ситуацията в България и ниския стандарт на живот. Поетапно се отцепва..

публикувано на 19.11.18 в 19:17

В Благоевград няма да плащат по-скъп данък за стари автомобили

Има избран изпълнител на видеонаблюдението на община Благоевград. Това каза на пресконференция кметът на община Благоевград Атанас Камбитов. Той уточни, че се очаква да изтече законовият срок за обжалването на решението на комисията. След това работата по изграждането на видеонаблюдението може да започне.  Притежателите на автомобили в Благоевград..

публикувано на 19.11.18 в 14:38

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски” с отличия от Балкански младежки фестивал

С три медала, три дипломи и голямата награда – купата на кмета се завърнаха студентите  от специалност „Съвременна хореографи” от 23-тия Балкански младежки фестивал, който се състоя в град Сандански, съобщават от Пресцентъра на ЮЗУ. Конкурсът се проведе в три категории – Народни танци, Балет, джаз, модерн, контемпорари и Хип-хоп, брейк...

публикувано на 19.11.18 в 14:33

Отворени срещи на кмета Георги Икономов

В Посетителския информационен център кметът на Община Банско Георги Икономов кани своите съграждани на поредица от отворени срещи с гражданите на Банско. Срещите започват от днес. Основната тема на разговорите ще бъде предстоящите градоустройствени проекти на Общинска администрация Банско и мерките за подобряване на градската среда. Ще бъдат..

публикувано на 19.11.18 в 14:06