Зов за помощ

| обновено на 29.11.17 в 11:32

Журналистката от БНР Станислава Пирчева се нуждаe спешно от финансова помощ за лечение

Средствата са необходими за отстраняване на мозъчен тумор (менингеома). Образуванието нараства и застрашава зрението.

Дарителска банкова сметка: Raiffeisen BANK, IBAN BG53 RZBB 9155 1008 770 503

Снимка

Журналистът от БНР Станислав Буковалов се нуждае спешно от помощ за лечение

Колегата ни Станислав Буковалов, журналист от БНР, се нуждае спешно от финансова помощ за лечение. Той претърпя две хирургически интервенции за отстраняване на аденом на хипофизата. 

След последвал мозъчен абсцес обаче се налага да му бъде извършена нова интервенция – за поставянето на скъпоструващ имплант на мястото на отстранената кост на черепа. Близките му не са в състояние да заплатят поредната операция и импланта.

За целта е разкрита дарителска банкова сметка в 

"Сосиете Женерал Експресбанк" АД

IBAN BG70 TTBB 9400 5528 1002 27

BIC TTBBBG22

Снимка
Зов за помощ за Невсе Арнауд

Да сбъднем една мечта за живот! Да помогнем на 23-годишната Невсе Арнауд - това слънчево, усмихнато и упорито момиче, студентка четвъртокурсничка в Стопанския факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски“ в специалността “Счетоводство и контрол“.

Невсе е родена и израснала в гр.Гоце Делчев.Тя се ражда с тежката диагноза ДЦП. Диагнозата е поставена, когато тя е на двегодишна възраст. Постепенно са се оформили контрактури на ставите на четирите й крайника. За щастие Невсе е с напълно съхранен интелект. От раждането си досега е претърпяла 6 тежки операции и след всяка от тях се е оподобрявал обемът й на движение, мускулният тонус и силата й. Сега е с подобрена стойка и стабилизирана походка, но все още не може да ходи сама. Дори за Кратка разходка Неси има нужда от придружител. От  4 години Неси живее, придружена от баща си, в Благоевград и има една заветна мечта - да завърши висшето си образование. Отличничка е, участва с успех в конкурси и студентски научни конференции.

Снимка

Мечтата на Невсе Арнауд е да може сама да ходи до университета, до библиотеката, на разходка, да пазарува - изобщо да живее обикновен нормален живот. Лъчът на надеждата в живота й се появява, когато след консултация с известния руски лекар Александър Назаркин разбира, че има шанс да ходи стабилно напълно сама. Д-р Назаркин насрочва операция на Неси по метода на миофибротомите - иновативен метод, създаден и практикуван с упех над 25 години от професор Валерий Улзибат в Русия. Д-р Александър Назаркин е част от екипа на Института по кланична рехабилитология в Русия.

Този метод на лечение, за съжаление, не се практикува в България. Вариант за лечение на Невсе Арнауд по този начин има в хирургическата клиника “Медикус“ в сръбския град Чуприя. Там периодично идва екип от руски лекари, доказани специалисти, работещи по този метод.

10 000 лв.са необходими на Невсе, за да замине и се подложи на въпросната операция, седмата и най-решаваща в живота й, защото след нея ще бъде вече здрава.

Сумата е непосилна за семейството на Невсе, което въпреки скромното си финансово положение, е похарчило досега много пари по лечението й. Баща й е неин социален асистент, майка й е болна от онкологично заболяване, взима пенсия по болест  и е останала да живее в град Гоце Делчев. Невсе има и сестра, две години по-малка от нея, която също учи в ЮЗУ“Неофит Рилски“.

Да помогнем на Невсе Арнауд да сбъдне мечтата си!

Парите в помощ на лечението на Невсе Арнауд можете да изпратите на сметка:

Обединена българска банка  

BG85UBBS80021050188240Да помогнем на Бобчо, да дарим надежда!

Детето има поставена диагнози - церебрална парализа-квадрипареза, епилепсия и много рядкото  заболяване – полимикрогирия.

В България възможностите се изчерпаха!  През месец януари тази година в Университетска болница MedipolMEGA– Истанбул, Турция ,  направихме ЯМР, консултации с невролог и неврохирург, видео ЕЕГ и кръвни изследвания, с помощта на които да се назначи адекватно лечение за епилепсията му.

Бобчо вече направи един курс от четири поредни трансплантации на стволови клетки в клиника LIVHOSPITAL и има видимо подобрение!  Проф.Ердал Караьоз също е видимо доволен от резултата и  смята,че до края на годината са нужни още  3 трансплантации на стволови клетки и ще имаме още по- голям успех !

Трите вливания  и престоя  в  клиниката  са   на обща стойност  27 000 $.

Семейството на Бобчо искрено вярва, че ще успеят, че ще издържат.

Как може да им се помогне? Начините са следните:

1. На дарителска банкова сметка: BG81UNCR70001521373481 – титуляр Божидар Георгиев Спасов

2. Чрез СМС на номер 17 777 с текст „DMSBOJIDAR

3. Чрез дарение чрезPayPal с email: polybojilova@yahoo.com

 4. Чрез  e-pay, която е : polybojilova и КИН 2698672797.

Повече информация може да намерите във фейсбук на страничката на Бобчо – „Да помогнем на Бобчо”.Зов за помощ за Любомир Райков от Тетевен!

 Любомир е на 5 години и е  с диагноза Детска церебрална парализа и епилепсия – Синдром на Уест.  За 2017 год. турските специалисти планират по-интензивна терапия, поради което са предвидени пет курса рехабилитация. За лечение, път и престой в Турция ще са нужни 30 000 лв. 

Възможностите за дарение в подкрепа на Любомир  са  няколко. При закупуването на продукти с логото на кампанията от  www.portokal.bg  50% от стойността на продукта ще отидат в сметката на Любомир. Дарение може да се направи чрез смс  с  текст DMS LUBOMIR на номер 17 777, както и с превод по банкова сметка. Данните на сметката са:

 Банка ДСК ЕАД

 Титуляр: Любомир Райков Райков

 IBAN на сметката: BG14 STSA ‎9300 0022 1421 25

 BIC: STSABGSF

Благоевград е третият пореден град от дарителската кампания. „Нека да помогнем на едно дете“ ще обиколи страната в рамките на месец октомври, като на 23 октомври ще бъдат гости в град Ниш, Сърбия.

Целта на кампанията е всяка година да се подкрепя едно нуждаещо се дете от българско семейство чрез прожекции на късометражни филми.  Организатори на събитието са „Future Leeway Movies“/ FLM. Те имат амбицията да организират кампанията „Нека да помогнем на едно българско семейство“ всяка година, като 2017г. е втората  поредна.

Снимка
Зов за помощ за Весела Божкова!

Нежната половинка на популярния дует Весела и Любен Божкови, които са сред най-ярките изпълнители на фолклор от Пиринския край, се нуждае от помощ за лечение. За да продължават да ни радват от сцената с красивите си изпълнения, Радио Благоевград се обръща с молба да протегнем ръка и помогнем на ВеселD Любенова Божкова да събере пари за необходимото й лечение. За целта е разкрита банкова сметка на името на Любен Василев Божков:

ЦКБ АД Клон София юг

(CECBBGSF) IBAN: BG10 CECB 9790 1085 8569 00

Снимка


  

Вижте още

Другите за нас

Несъмнено, през изминалите над 35 години в ефир Радио Благоевград със завиден професионализъм, остро перо и модерни журналистически похвати убедително успя да се утвърди като значим фактор в обществения диалог в региона и се наложи като водещ информационен източник, който успешно изпълнява основната си функция да информира и образова многобройните си..

публикувано на 22.10.10 в 12:03

Контакти

Тел/факс: (073) 88 53 50; 8895107 Е-mail: reklama.blg@bnr.bg   Ръководител екип "Реклама" Магдалена Бижева GSM: 0887 74 74 72       Специалист маркетинг и реклама Лина Радойкова GSM: 0887 74 75 75

публикувано на 29.09.10 в 12:26

Интернет реклама

                             РЕКЛАМА В УЕБСАЙТА НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД 1. Тарифа за публикуване на банери: Цена за 1 месец Център - под лентата за навигация   250,00 лв.   Колона дясно - най-отгоре   150,00 лв.   Колона дясно – най-отдолу   95,00 лв.   2 . Изработка на статичен банер - 100 лв. 3 . Размери на банерите –..

публикувано на 29.09.10 в 12:20

Рекламна тарифа

Тарифа за реклама  Радио Благоевград е поделение на Българско национално радио. Излъчва 24-часова всекидневна програма – от 0.00 до 24.00 часа чрез 6 предавателя: FM – 102,3 MHz  ( за района на Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Сатовча, Сандански и Петрич ) ; 90.9 MHz   ( за района на Разлог, Банско, Якоруда, част от Велинградска община и..

публикувано на 29.09.10 в 12:16