Щъркелите долетяха в Петрич

Снимка: архив

Предвестниците на пролетта тази година подраниха с няколко дни. Първи днес са ги видели рибарите по поречието на река Струмешница. Те побързаха да се похвалят, защото има поверие, че който види щъркел да лети, ще му донесе здраве и берекет за цялата година. Меката зима е причината дългокраките да подранят. Общината е взела необходимите мерки за обезопасяване на гнездата им, които са разположени на електрически стълбове, като са изградени допълнителни железни орнаменти. Щъркелите са очаквани по домовете, там където са свили гнезда, за да носят много късмет на семействата,такава  е българската традиция.


Вижте още

За трета поредна неделя жителите на Кресна излязоха на протест

За трета поредна неделя жителите на Кресна излязоха на протест срещу цените на горивата, гражданската отговорност, бонус-маус и ниските доходи. Протестиращите направиха шествие по главната улица на града.След това блокираха движението на пешеходната пътека в центъра. По споразумение с органите на реда протестиращите периодично пропускаха..

публикувано на 16.12.18 в 18:52

Без електрозахранване са жители от общините Бобошево и Трекляно

Това съобщиха от Областната администрация в Кюстендил. От там допълниха, че екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.

публикувано на 16.12.18 в 17:12

До 20 см достигна снежната покривка в област Перник

Най- много сняг има в общините Брезник и Трън, където има проблем и с електричеството в отделни населени места. Областно пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. Няма бедстващи населени места и хора, както и затрупани автомобили. 54 машини почистват пътищата в областта. На места се налага да се спира временно..

публикувано на 16.12.18 в 17:11

Машини на „Биострой“ почистват снега в Благоевград, няма регистрирани проблеми заради валежите

  10 машини почистват главните пътни артерии в Благоевград. Дежурните екипи започнаха работа днес по обяд. Почистват се улиците както в централна градска част, така и по кварталите. На местата, където е необходимо, снегът се обработва със сол. Служители на „Биострой“ имат готовност да продължат работа и през малките часове на денонощието. Във..

публикувано на 16.12.18 в 16:45

Над 50 са закъсалите автомобили по направлението  Кюстендил – Дупница

Усложнена е пътната обстановка в Кюстендилска област, заради обилния снеговалеж.  Има непроходими пътища от втори и трети клас, заради паднали дървета, казаха от Областното пътно управление.  Над 50 са закъсалите автомобили по направлението  Кюстендил – Дупница, в района на местността Черна нива, заради аварирал снегорин. Очаква се да бъдат..

публикувано на 16.12.18 в 15:34

Временно се ограничава движението на МПС над 12 т през прохода Предела поради обилен снеговалеж

Временно се ограничава движението на МПС над 12 т през прохода Предела поради обилен снеговалеж. Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по път III-106 Благоевград – Станке Лисичково. Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по път II-62 Кюстендил – Дупница.

публикувано на 16.12.18 в 15:18

17 снегорина почистват шосетата в община Перник

Пет от машините обработват централната градска част, а останалите 12 са по четвъртокласната пътна мрежа.  Пътищата са проходими при зимни условия, общественият транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Заради обилния снеговалеж и падането на температурите от общината призовават гражданите, които нямат неотложна работа, да се..

публикувано на 16.12.18 в 14:33