От Патриотичен фронт-Петрич почетоха паметта на полк. Борис Дрангов

Членове, активисти и привърженици на Национален фронт за спасение на България поднесоха цветя пред паметника на полковник Борис Дрангов в село Дрангово, община Петрич, което е едно от 3-те села в страната с неговото име. Днес се навършват 143 години от рождението на пълководеца. Той е роден на 3-ти март 1872г. в град Скопие, командир е на 5-ти Македонски полк по време на Първата световна война и през 1916г. полкът е разположен в района на днешното село Дрангово, което е на 6 км от Петрич. Нов паметник на героя предстои да бъде изграден, съобщи кметът на селото Ангел Балтаджиев, за което общината е осигурила средства. Патриотите днес отбелязаха и Националния празник на България 3-ти март с полагане на венци пред паметника "Загинали за родината" в центъра на Петрич.


Вижте още

Откраднати са вещи от Роженския манастир

 Има задържани за опита за грабеж снощи в Роженския манастир. Издирват се още две лица.  Освен лични вещи на архимандрит Теофил има откраднати и църковни вещи, съобщи  главен главен комисар Христо Терзийски,  но не обясни какви, за да не се пречи на разследването. Сигналът е подаден в 20.47 часа от игумена на Хаджидимовския манастир Теофил,..

публикувано на 19.09.18 в 18:30

Въвеждат временна организация на движението в участък по ул. „14-ти полк“ в Благоевград

 За часове ще бъде спряно движението на МПС в лявото платно на ул. „14-ти полк“, в участъка от кръговото кръстовище срещу сградата на ЗМК до кръстовището с ул. „Борис Ангелушев“. Временната организация на движението ще бъде в сила утре, 20.09.2018 г., от 10:00 до 13:00 часа.  Движението на МПС ще се осъществява по обходен маршрут, а именно по  ул...

публикувано на 19.09.18 в 17:05

Районна прокуратура – Благоевград задържа мъж за изнасилване и блудствени действия

Днес, 19.09.2018 г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, за срок до 72 часа е бил задържан П.Я. по обвинение за извършени от него тежки престъпления против личността – съвкупление чрез употреба на сила и блудство (по чл. 152, ал. 1, т. 2, пр. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 150, ал. 1, пр. 1, вр чл. 26, ал. 1 от..

публикувано на 19.09.18 в 16:32

Ученическият конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ ще бъде през ноември

Дирекция „Национален парк „Рила“, в партньорство с Националния дворец на децата, РУО – Благоевград, община Благоевград и ЦПЛР (Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград), организират Национален ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. Конкурсът се провежда за десета поредна година – пет бе с..

публикувано на 19.09.18 в 15:33

Има задържани лица за опита за грабеж в Роженския манастир

Има задържани лица за опита за грабеж снощи в Роженския манастир. „Няма да конкретизирам бройката, но вече има задържани лица, чиято съпричастност към снощното деяние се проверява и работата по случая продължава“ . Това съобщи за Радио Благоевград - старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД МВР-Благоевград.  По случая с изготвяне на..

публикувано на 19.09.18 в 14:58

Кметът на Банско бе на работно посещение в Андора

Кметът на община Банско и съветникът към министерството на туризма – Малин Бистрин, бяха на работно посещение в една от най-малките и най-високо разположени държави в Европа – Андора. В рамките на работната им програма, те се срещнаха с министъра на туризма на красивата миниатюрна държава, г-н Франческ Камп, както и с генералния..

публикувано на 19.09.18 в 13:37

Ретро фото-сесия с костюми и реквизит от музея - част от атракциите на предстоящата среща на горноджумайските родове

На 27 септември 2018г. (четвъртък) ще се проведе традиционната среща на стари горноджумайски родове и бежански групи на българи от Македония, която ще премине под мотото "Горна Джумая - градски пейзажи". Организатори са: Регионалният исторически музей - Благоевград, Народно читалище "Никола Вапцаров-1866", Община Благоевград и в партньорство с Радио..

публикувано на 19.09.18 в 13:33