От Патриотичен фронт-Петрич почетоха паметта на полк. Борис Дрангов

Членове, активисти и привърженици на Национален фронт за спасение на България поднесоха цветя пред паметника на полковник Борис Дрангов в село Дрангово, община Петрич, което е едно от 3-те села в страната с неговото име. Днес се навършват 143 години от рождението на пълководеца. Той е роден на 3-ти март 1872г. в град Скопие, командир е на 5-ти Македонски полк по време на Първата световна война и през 1916г. полкът е разположен в района на днешното село Дрангово, което е на 6 км от Петрич. Нов паметник на героя предстои да бъде изграден, съобщи кметът на селото Ангел Балтаджиев, за което общината е осигурила средства. Патриотите днес отбелязаха и Националния празник на България 3-ти март с полагане на венци пред паметника "Загинали за родината" в центъра на Петрич.


Вижте още

Дискусия „Памет и нови предизвикателства” – разговор за перспективите в динамичното общуване между Р България и Р Македония” се състоя днес в Благоевград

Двигател на дискусията, организирана от Института за исторически изследвания при БАН, Македонския научен институт и Регионален исторически музей – Благоевград, бе книгата на Ангел Димитров „Раждането на една нова държава. Република Македония между югославизма и национализма” и нейното представяне в града ни.  Ангел Димитров е историк и..

публикувано на 22.11.17 в 18:11

Окръжна прокуратура – Перник протестира изменените мерки за неотклонение „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете

Окръжна прокуратура – Перник протестира изменените мерки за неотклонение „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо Ваня Тодорова и дъщеря й Симона, обвинени за убийството на новородено бебе. Протестите, внесени от прокуратурата, ще бъдат разгледани от Софийския апелативен съд утре. Двете жени са привлечени към наказателна отговорност от..

публикувано на 22.11.17 в 17:17

Инж. Васил Стамберов е новият директор на „ДГС Елешница”

Досегашният директор на „ДГС Дупница” инж. Васил Стамберов от днес оглавява „ДГС Елешница”, съобщиха от пресцентъра на ЮЗДП. Той заема поста, овакантен от предишния директор инж. Димитър Терзиев, който наскоро се върна начело на „ДГС Кресна”. Временно териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие в Дупница ще се ръководи от..

публикувано на 22.11.17 в 15:39

В Дупница спират поръчката за избор на изпълнител по проекта за Интегриран градски транспорт

За втори път Комисията за защита на конкуренцията спира поръчката за избор на изпълнител по проекта за Интегриран градски транспорт на община Дупница.   Жалба от софийска фирма спря поръчката през лятото. Оспорваха се условията на конкурса. Същата компания обжалва и втората конкурсна процедура. Тя бе насрочена за 30 ноември.  Проектът..

публикувано на 22.11.17 в 15:03

Отново опити за телефонни измами

На територията на Разлог са регистрирани нови опити за телефонни измами.  Използва се познатата схема за мними полицейски служители, които въвеждат потърпевшите в заблуждение, че сътрудничат на органите на реда.  ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно..

публикувано на 22.11.17 в 14:25

Конкурс за коледна украса на Дупница

Конкурс за коледна украса организира община Дупница. Ще се оценяват частни домове, училища, обществени и бизнес сгради.   Украсяването на площад “Свобода” вече започна. В центъра му е поставена 15-метрова елха, дарена от Лесничейството в Сапарева баня.  Светлините й ще бъдат запалени на 6 декември, за когато е подготвено и специално тържество...

публикувано на 22.11.17 в 14:14

Монтираха 9-метрова елха за коледно-новогодишните празници в Сапарева баня

Елхата за коледно-новогодишните празници в Сапарева баня е вече монтирана.  Красивото празнично дръвче тази година е 9-метрово и отново се намира в района на Гейзера-фонтан, който е символ на курортното градче. Предстои елхата да бъде украсена празнично, а с лампични и коледни елементи ще бъде украсен и районът на Амфитеатъра.  Официално..

публикувано на 22.11.17 в 13:43