От Патриотичен фронт-Петрич почетоха паметта на полк. Борис Дрангов

Членове, активисти и привърженици на Национален фронт за спасение на България поднесоха цветя пред паметника на полковник Борис Дрангов в село Дрангово, община Петрич, което е едно от 3-те села в страната с неговото име. Днес се навършват 143 години от рождението на пълководеца. Той е роден на 3-ти март 1872г. в град Скопие, командир е на 5-ти Македонски полк по време на Първата световна война и през 1916г. полкът е разположен в района на днешното село Дрангово, което е на 6 км от Петрич. Нов паметник на героя предстои да бъде изграден, съобщи кметът на селото Ангел Балтаджиев, за което общината е осигурила средства. Патриотите днес отбелязаха и Националния празник на България 3-ти март с полагане на венци пред паметника "Загинали за родината" в центъра на Петрич.


Вижте още

"Беласица" /Струмица/ разплака „орлетата“ с 3:1

Този следобяд на  базата в Рилци изпадналият в криза след загубата от "Кариана" отбор на Пирин/Благоевград/ изигра една контрола с "Беласица"/Струмица/. Гостите, които заемат предпоследното място в елита  Първа футболна лига  на  Северна Македония ,превъзхождаха по всички показатели и победиха с 3:1. С голове на  Савич в 3-а, Мирчевски в 30-а  и..

публикувано на 22.03.19 в 19:10

Деца и родители преобразиха двора на ДГ „Света Богородица” в Благоевград

Децата от ДГ №2 „Света Богородица”, техните учители и родители преобразиха двора на детското заведение. Заредени с много ентусиазъм, всички заедно засадиха цветя и фиданки. Те успяха да превърнат мястото в по-цветно и приветливо. Малчуганите и техните помощници  се включиха активно и в освежаване на беседките и пейките.  Инициативата е традиционна и..

публикувано на 22.03.19 в 19:08

Малките скиори от Банско се представиха отлично на състезание на Витоша

На провелото се на Витоша Държавно първенство по ски алпийски дисциплини скиорите от Ски Клуб Банско спечелиха 3 медала и няколко призови класирания в топ 10.  През първия ден се проведе гигантски слалом за възрастовите групи до 14 и 16 години. Симона Цекова и Александра Карадимова се класираха на 6-то и 8-мо място. При момичетата до 16 години Лили..

публикувано на 22.03.19 в 17:00

„Водата е за всички“ - да я пестим и опазваме

  Слънчевото и топло време, с което посрещнахме днешния Световен ден на водата, показа още веднъж, колко важен и безценен е този природен дар. В това бяха убедени всички участници и малки и големи, в Празника на водата, който организираха за втора поредна година Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград...

публикувано на 22.03.19 в 16:42

Благотворителен базар „От сръчните ръце на мама“ се проведе в Благоевград

За трета поредна година благотворителната инициатива е в подкрепа на доброволческата кухня за бедни, която отвори  врати през 2016 година в черквата „Свети Николай Летни“ на  благоевградския квартал „Грамада“. Председател на настоятелството е енорийския свещеник отец Светослав Кючуков. Средствата, с които се издържа кухнята се осигуряват от..

публикувано на 22.03.19 в 16:32

Три поколения творци от известната в Перник фамилия Сергинови откриха съвместна изложба

Три поколения творци от известната в Перник фамилия Сергинови откриха съвместна изложба. Дядото Кирил, синът му проф. Борис Сергинов, който е преподавател в НБУ и внукът Кристиян представиха свои творби в най-голямата изложбена зала в града „Любен Гайдаров”. С настоящата експозиция искаме да покажем общото в различията, приемствеността,..

публикувано на 22.03.19 в 16:07

17 отличници във випуск 2018 на Филисофския факултет

Абсолвентите от  Философския факултет на ЮЗУ „Н.Рилски“ Благоевград получиха днес дипломите си на официална церемония.  Можем да се похвалим с това, че подготвяме едни висококвалифицирани, способни млади хора, които намират добра реализация в страната и в чужбина – каза за Радио Благоевград  деканът на Философския факултет проф. д-р Борис Манов.  214..

публикувано на 22.03.19 в 15:37