От Патриотичен фронт-Петрич почетоха паметта на полк. Борис Дрангов

Членове, активисти и привърженици на Национален фронт за спасение на България поднесоха цветя пред паметника на полковник Борис Дрангов в село Дрангово, община Петрич, което е едно от 3-те села в страната с неговото име. Днес се навършват 143 години от рождението на пълководеца. Той е роден на 3-ти март 1872г. в град Скопие, командир е на 5-ти Македонски полк по време на Първата световна война и през 1916г. полкът е разположен в района на днешното село Дрангово, което е на 6 км от Петрич. Нов паметник на героя предстои да бъде изграден, съобщи кметът на селото Ангел Балтаджиев, за което общината е осигурила средства. Патриотите днес отбелязаха и Националния празник на България 3-ти март с полагане на венци пред паметника "Загинали за родината" в центъра на Петрич.


Вижте още

ВМРО и ПП АБВ почетоха в Благоевград Илинденско – Преображенското въстание

По повод  115 години от Илинденско-Преображенското въстание днес на паметника Гоце Делечев едновременно почетоха паметта на загиналите и положиха цветя и от ВМРО и от АБВ.  Днес, съвсем случайно, на площад „Македония“ пред паметника на Гоце Делчев се засякоха симпатизантите на двете партии.  Първи поднесоха цветя в памет на загиналите герои в..

обновено на 20.07.18 в 17:15

В Симитли започна работа Център за социална рехабилитация и интеграция

Център за социална рехабилитация и интеграция в  Симитли започна своята ефективна работа.  Елена Лазарова, ръководител на центъра и екипът й посрещнаха днес първите потребители, съобщиха от общината.  Центърът се помещава в сградата на бившия пансион и е с капацитет 24 човека. Предназначението му е за деца и за лица от общността, както и за..

публикувано на 20.07.18 в 16:38

Румен Петков, председател на ПП АБВ: Решението за името Северна Македония - плод на външен натиск

Решението за името Северна Македония е взето под външен натиск – каза днес, на организираната среща -дискусия в Благоевград, председателят на АБВ Румен Петков. На дискусията се организира от съмишленици и симпатизанти на АБВ и в нея участие взе и президентът Георги Първанов. В дискусия президентът  беше категоричен , че държавнте институции трябва да..

публикувано на 20.07.18 в 16:34

Теч от водопровод е предизвикал катастрофа в Перник

Пътно- транспортното произшествие е станало на мокра настилка на външноградската магистрала в района на ТЕЦ „Република” . Ударили са се мотор и автомобил. Пострадали няма. Мястото е било посетено от заместник кметовете Владислав Караилиев и Йордан Павлов. Владислав Караилиев се е свързал с Областно пътно управление, за да се предприемат мерки..

публикувано на 20.07.18 в 16:27

Още 67 000 лева добавя община Дупница към бюджета за рехабилитация на улиците

   Решението взе днес Общинският съвет.  Сумата беше определена за ремонт на покрива на старата поликлиника. Собственици на помещения в нея обаче се отказаха да участват пропорционално. Така парите ще бъдат добавени към заделените за ремонт на две улици в района на Градската градина. Беше избрана нова комисия за избор на управител на Общинската..

публикувано на 20.07.18 в 15:31

Почистиха е облицовъчната канавка на входа на Перник в квартал „Изток”

Съоръжението не е било почиствано повече от 20 години.  Изрязани са храстите и дърветата, извозени са четири камиона с боклук.  За да се оттича водата по-лесно са били подменени капаците на дъждоприемните шахти. Шахтите на основните улици в квартала- „Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ и „Юрий Гагарин“ са били почистени още в началото на..

публикувано на 20.07.18 в 15:20

Кметът на Банско награди изявени в науката и спорта ученици

Кметът на Банско Георги Икономов награди днес изявени в науката и спорта ученици и младежи от Банско, представили се отлично на отборни и други състезания в България и Европа. Това са малките  математици участвали в международно математическо състезание "Математика без граници" в Несебър, където мериха знания редом с ученици от десетки..

публикувано на 20.07.18 в 13:38