От Патриотичен фронт-Петрич почетоха паметта на полк. Борис Дрангов

Членове, активисти и привърженици на Национален фронт за спасение на България поднесоха цветя пред паметника на полковник Борис Дрангов в село Дрангово, община Петрич, което е едно от 3-те села в страната с неговото име. Днес се навършват 143 години от рождението на пълководеца. Той е роден на 3-ти март 1872г. в град Скопие, командир е на 5-ти Македонски полк по време на Първата световна война и през 1916г. полкът е разположен в района на днешното село Дрангово, което е на 6 км от Петрич. Нов паметник на героя предстои да бъде изграден, съобщи кметът на селото Ангел Балтаджиев, за което общината е осигурила средства. Патриотите днес отбелязаха и Националния празник на България 3-ти март с полагане на венци пред паметника "Загинали за родината" в центъра на Петрич.


Вижте още

Драматичният театър в Благоевград открива днес сезона с театрален маратон и промоционални цени

Драматичният театър „Н.Вапцаров” – Благоевград открива сезон 2017 / 2018 с подарък към своите зрители.  Четири спектакъла от репертоара, едни от най-търсените заглавия - „Световъртеж”, „Женско царство” и „Вампир”, са вече в продажба на промоционални цени – два билета на обща цена 10 лв. В предстоящата седмица най-малките зрители ще могат да..

публикувано на 25.09.17 в 13:26

Теменужка Стамболиева: Над 500 милиона лева по европейски проекти се очаква да влязат във фирмите, организациите и гражданите

С информационна среща на тема „Актуални възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове“ Областен информационен център – Благоевград стартира разяснителна кампания, която ще се проведе във всички 14 общини на областта. На днешната среща в Благоевград присъстваха представители на общинската и областната..

публикувано на 25.09.17 в 13:02

Увеличение на част от цените за платено паркиране в Дупница предлага кметът Методи Чимев

 Предстои одобрението на предложението от Общинския съвет.  Нощна такса от 3 лева се въвежда за паркинга пред бившия Учителски институт. На него и при парк “Рила” ще могат да паркират още камиони, микробуси и автобуси.  Увеличава се таксата за първа и втора възрастова група в детските градини. От 1,70 лв. на ден тя става 2 лв. За 5-6..

публикувано на 25.09.17 в 11:39
Марин Бърдарев и негови възпитаници

Пореден успех за Школата по музика на Марин Бърдарев

Новата учебна година донесе поредното признание и успех за Школата по народно пеене и народни инструменти с ръководител Марин Бърдарев. Песен на една от малките големи певици, обучавани от младия преподавател – Ива Павлевичина, влиза в съдържанието на учебник по музика за 2-ри клас. Песента, продуцирана от Бърдарев, се казва „Я подай ми, Донче ле,..

публикувано на 25.09.17 в 11:11

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник

Седмицата на отворените врати започва от днес и ще продължи до 29 септември, включително.  В рамките на кампанията всички желаещи могат безплатно да получат специализиран преглед със скринингова насоченост за откриване на туберкулозна инфекция.   Прегледите ще се извършват в приемноконсултативния кабинет на болницата от 10.30 ч. до 13.30..

публикувано на 25.09.17 в 08:42

Предстоящи събития - 25 септември

Екипът на Областен информационен център – Благоевград организира информационна среща на тема: „Актуални възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове“. Срещата ще се проведе днес от 11:00ч. в зала 101 в сградата на Община Благоевград. На срещата ще бъдат представени отворените към момента процедури по ОПРЧР..

публикувано на 25.09.17 в 08:00

"Златен кестен" в Петрич събра изпълнители от шест държави

Голямата награда и първо място  на фестивала "Златен кестен" в Петрич  журито присъди на македонеца Симеон Конуровски за песента "Най-мила". Това се случи във втората вечер на добилия интернационална популярност фестивал.  Второто място е за Бонимир Бонев и неговата песен "Абу Даби". На трето място журито определи песента "Мираж" на Божидара..

публикувано на 24.09.17 в 20:00