Много таланти се явиха на конкурса "Звезди в Радиото" - 2015

11
Журито на конкурса Звезди в Радиото - 2015
Снимка: Радио Благоевград

Над 80 ученици се явиха на Петото издание "Звезди в Радиото" - 2015, което се проведе последните събота и неделя на месец март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът се организира от Радио Благоевград и НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград, със съдействието на РИО на МОН. С всяка изминала година интересът към конкурса става все по-голям. Право на участие имат ученици, които в настоящата година са 5, 6 или 7-ми клас. Те се състезават в няколко раздела - инструменталисти, популярна музика и фолклор. Съставът на журито е: Елисавета Каменичка - директор на Радио Благоевград, Марин Митов - директор на НХГ - Благоевград, Борис Янев - диригент на Биг Бенд Благоевград, Емануил Манолов - музикант и Петьо Кръстев - музикант. Кандидатите за "Звезди в Радиото" са оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици от НХГ "Св.Св.Кирил и Методий", лауреати на предишни издания на този конкурс.

Всички участници получават Грамота за участие. Класираните изпълнители ще получат Диплом и предметни награди, те ще бъдат връчени на концерта на победителите в края на месец април. Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР-Радио Благоевград и професионален звукозапис. Имената на победителите ще станат ясни до седмица. А на големия концерт в Радио Благоевград на 29 април, всички ще могат да видят изпълненията на лауреатите в петото, юбилейно издание на конкурса "Звезди в Радиото" - 2015.

Вижте още

Радио Благоевград и ВиК раздават безплатно вода в горещините

На едно от най-оживените места в областния град, между две централни улици  „Тодор Александров“ и „Крали Марко“,  се проведе съвместната акция на Радио Благоевград и "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград  под кодовото име „Горещо“ .  В най-горещия ден от седмицата екипът на обществената медия раздаде над 200 бутилки  минерална вода..

публикувано на 22.07.19 в 15:48

Кампания "С огъня шега не бива"

За трета поредна година Радио Благоевград и Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" провеждат информационна кампания за предотвратяване на пожари.  Кампанията е в летния сезон, когато опасността от пожари е най-голяма, а статистиката сочи, че над 97% от регистрираните пожари са предизвикани от човешки действия, като..

публикувано на 03.07.19 в 17:23

Петдесет деца станаха журналисти в Радио Благоевград

С работилница за радиожурналисти бе отбелязан краят на тазгодишната кампания на младежкото предаване "Тийн Зона" за популяризиране на професията журналист. Работилницата, организирана от екипа на "Тийн зона" с подкрепата на Регионалното управление на образованието - Благоевград, предизвика фурор сред учениците от V СУ "Георги Измирлиев".  Разделени..

публикувано на 10.06.19 в 17:09
Младши инспектор Николай Проданов, Биляна Славчева, инспектор Борислав Георгиев и инспектор Атанас Атанасов

Акция на Радио Благоевград и Пътна полиция

На едно от най-натоварените кръстовища в Благоевград днес се проведе съвместна акция на Радио Благоевград и сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Благоевград под мотото: "Ваканция, здравей! Да се движим безопасно!". Акцент на акцията бе пътната безопасност на децата през лятото. През ваканционните дни децата прекарват повече време навън и шофьорите..

публикувано на 07.06.19 в 13:09

Как да откажем цигарите? Вижте кой спечели награда с отговор на този въпрос

Никога не е късно да откажеш цигарите - твърдят специалистите. Ако знаете работещ начин за отказване от цигарите - споделете го! Това се искаше от участниците във Фейсбук играта на Радио Благоевград за наградата - ваучер за процедура от Консултативно-терапевтични центрове "Живот без болка"!  На 6 юни бе изтеглен чрез жребий печeлившият и това е Бисер..

публикувано на 06.06.19 в 13:13

Клавирен конкурс "Нашите деца свирят Бах" в партньорство с Радио Благоевград

На 8 и 9 юни 2019г., ще се проведе деветото издание на конкурса за пианисти-непрофесионалисти "Нашите деца свирят Бах. Конкурсът се организира от Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград в партньорство с Радио Благоевград. На 8 юни от 10.00 часа в Голям читалищен салон ще бъде тържественото откриване на конкурса. Конкурсната програма е от..

публикувано на 03.06.19 в 11:10

Репортери от Тийн Зона са сред победителите в ученическия конкурс „Работилница за репортери“

Единайсетокласничката Цветелина Чучукова от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ – Благоевград, спечели няколко награди в тазгодишното издание на ученическия конкурс "Работилница за репортери“ . Цвети е част от екипа на младежкото предаване на Радио Благоевград и ЦЛТРДБ – Тийн Зона . Една от големите награди, която получи е сертификат от..

публикувано на 21.05.19 в 11:15