Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много красота и вълнения на тържествената церемония по награждаването и гала-концерта на победителите в Шестия конкурс "Звезди в Радиото"


Голямото концертно студио на Радио Благоевград отново бе изпълнено до краен предел от публика и млади таланти, дошли, за да получат награди от Шестия конкурс "Звезди в Радиото" и да се насладят на изпълненията на победителите.

32 деца получиха награди на тържествената церемония с гала-концерт „Звезди в Радиото“ – 2016г. Още 16 млади таланти получиха поощрителни награди.

Победителите в раздели „Популярна музика” - Вили Пендичева от град Гоце Делчев и  „Фолклор” - Василиа Петрова от село Копиловци, община Кюстендил получиха диплом и песен, продуцирана  от БНР – Радио Благоевград и професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград. Победителите в раздел "Инструменталисти" - Надежда Ириборозова - пиано и Ивет Николова - тамбура също получиха правото да направят професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Наградите на победителите връчи председателят на журито композиторът Валери Димчев.

Наградените в трите раздела от Община Благоевград получиха диплом и предметни награди. Това са младата музикална надежда на Благоевград  Александрина Механджийска, Петя Карамфилкова от град Сандански и Виктор Киров от град Банско.  Наградите връчи диригентът на Биг Бенд Благоевград и член на журито Борис Янев.


Наградените в трите раздела от Детското жури също получиха диплом и предметна награда. Призьорите на Детското жури са Елизабет Шотева от Благоевград, Иван Петков от Петрич и Димитър Стаменов от град Сандански. Наградите им бяха връчени от председателя на Детското жури - ученичката в НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" Елица Танчева.

15 деца получиха награди за отлично представяне в трите раздела - диплом и предметни награди от  организаторите на конкурса - Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” – Благоевград и Регионалния инспекторат по образованието - Благоевград. Наградите връчиха директорите на институциите Елисавета Каменичка, Марин Митов и Ивайло Златанов.

Специалната награда на Общинския координационен съвет на СБУ Благоевград също е диплом и предметна награда. Наградата връчи председателят на ОКС на СБУ Бонка Ичкова.

Специалната награда на РС на КНСБ Благоевград е диплом и участие в Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, организиран от КНСБ и сдружение „Благотворителен фонд проф. Желязко Христов”. Наградата връчи Емануил Манолов - председател на РС на КНСБ.

Тази година БНР-Радио Благоевград присъди още три специални награди в раздел "Фолклор". Наградата е професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград.

Тази година имаше и още една специална награда - диплом за принос и активно участие в конкурса "Звезди в Радиото". Тази награда получи фолклорна група "Банска младост" с ръководител иконом Георги Касапинов.

Публиката имаше възможност да се наслади на изпълненията на победителите.

Откриването на конкурса можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лидерите на ПП на среща в Благоевград

Двама човека в държавата - министър председателят и президента трябва да трябва да изберат правителство, което трябва да организира честни избори. Това заяви в Благоевград съпредседателят на Продължаваме промяната, Асен Василев. По думите му партиите в този кабинет нямат място. Това е причината един или двама членове на ПП да бъдат изключени от партията...

публикувано на 19.04.24 в 21:54

Откриха официално новата сграда на Административен съд - Благоевград

Новата сграда на Административният съд в Благоевград е дълго чакана, каза за Радио Благоевград председателят на съдебната институция Стоянка Пишиева. Днес се състоя официалното откриване на новата сграда, на което присъстваха висши магистрати, заместник-министъра на правосъдието Георги Николов, представители на местната власт и областния управител..

публикувано на 19.04.24 в 21:29

Третокласници пресъздадоха моменти от живота на Георги Измирлиев – Македончето

Ученици от Пето средно училище „Георги Измирлиев“ в Благоевград изнесоха поетичен рецитал и пресъздадоха впечатляващи моменти от т.нар. Горноджумайски период от биографията на Георги Измирлиев – Македончето. Събитието е съвместно с Регионалния исторически музей  и е по повод 173 години от рождението на горноджумайския апостол от Априлското въстание...

публикувано на 19.04.24 в 16:24

ЦИК реши: Румяна Петрова оглавява РИК - Перник

Румяна Петрова от квотата на ГЕРБ - СДС ще оглавява РИК в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори и избори за Европарламент, реши ЦИК. На проведените на 14 април консултации при областния управител Людмил Веселинов, парламентарно представените политически сили не се споразумяха за ръководството и състава на комисията...

публикувано на 19.04.24 в 16:09

Ангел Джамбазки в ЮЗУ: Готвим се за самостоятелно участие на изборите

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки, зам.- предсетател на ВМРО - Българско Национално Движение, посети ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Той изнесе беседа пред преподаватели и студенти на тема „Европейският съюз и българският национален интерес“.  Ангел Джамбазки коментира предстоящите парламентарни..

публикувано на 19.04.24 в 16:02

Експерти представиха възможностите за финансиране на предприятия

Община Благоевград бе домакин на Информационен ден, в рамките на който експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” представиха възможностите пред предприемачи да получат финансиране при въвеждане на иновации в бизнеса си. Форумът бе открит от заместник-кмета по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, която приветства..

публикувано на 19.04.24 в 15:13

Махат опасно съоръжение в Перник

Съоръжението за катерене/ Хексагон/ в Парка на предизвикателствата в Перник ще бъде премахнато. То не е сертифицирано, морално остаряло е и крие рискове за децата, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. Съоръжението е на три нива и е една от атракциите в изградения с европейски средства Парк на предизвикателствата в Перник. За функционирането..

публикувано на 19.04.24 в 14:57