Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Иванова и Динко Ненов гостуват в Арт салона на Радио Благоевград

И през лятото Радио Благоевград продължава с поредицата от културни събития. 

На 27 юли в Арт салона ще ни гостуват художникът Динко Ненов и писателката и преводач Таня Иванова, която ще представи и свои картини.

Събитието е на 27 юли 2016г. ( сряда), от 18.00 часа. В Арт салона ще бъде наредена изложба на Динко Ненов, в новото Арт пространство свои картини ще покаже Таня Иванова. А в Червения салон Красимира Кацарска ще представи творчеството на Таня Иванова. 

Входът е свободен!

Снимка

Таня Иванова е родена в София през 1972 г. Живее в Барселона (Испания) от 1995г., където работи като преводач от български, руски и английски на испански и каталунски език. През всичките тези години остава неразривно свързана с  България, като организира пътувания с културно-опознавателна цел. Председател е на асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния“ — организация от културен характер с цел интеркултурен обмен и разпространението на българските обичаи и традиции, но и на древната тракийска култура. Завършила е висше образование в Нов български университет - София, специалност „Древна балканистика — Тракология“ и втора специалност „Приложна лингвистика и превод с испански език“.  Собственик е на къща за селски туризъм в Родопите.   Кореспондент е на български и на испански вестници и списания. Член е наСъюза на българските журналисти, на Съюза на свободните писатели,   на Съюза на литераторите в България и на Българска Академия на науките и изкуствата (БАНИ). 

През 2011 г. излиза от печат романът  ѝ  „Срещи с Лудия“, написан на испански и преведен от  самата нея на български език. През 2012 г. издава сборника с етюди „Споделена самота“, също в превод от испански език.  „Трансформация“ е първата ѝ стихосбирка, която включва произведения написани между 1997-2009 г. Издадена е пред 2013 г. от собственото ѝ издателство „Лунна светлина 13“, заедно с втория ѝ роман „Изневерявай“. „Нежност и страст“ е втората ѝ стихосбирка, която включва стихове от 2014 г. През същата година издава и още една стихосбирка — „Разстояние“, където е и автор на корицата и романът „Истинска любов на шега“, написан съвместно с варненския автор Славян Йоргакиев.

През септември 2015 г. печели втора награда на VIМеждународен фестивал „Мелнишки вечери на поезията“ за стихотворението „В друго лято“ от стихосбирката „Отворена врата към рая“. В момента работи върху поредната си стихосбирка — „Сладка отрова“ и сборника с разкази „Спомени от сънищата“. Предстои и издаването на стихосбирка на испански език със заглавие „Позволи ми да ти говоря“ ( “Permítemequetehable”). Книгите ѝ са представяни в различни български градове, а също в Барселона, Тарагона,  в Генералното консулство на България във Валенсия и в Българското посолство в Мадрид (Испания).

Таня също и рисува. Със свои картини е участвала в няколко колективни изложби в Барселона и една в Опорто – Португалия. В момента подготвя колективна изложба на български художници в Барселона.


Снимка

Динко Ненов е роден в град Смолян на 18 януари 1960. През  1979 г. завършва ССХУ за сценични кадри. От 1973 г . започва да участва в изложби в страната и в чужбина. Печели първа награда и диплом от националната изложба посветена на дните на младия работник за рисунка и скулптора. Участва във всички регионални и национални изложби. Приет е за член на АМХ. Работи живопис, скулптора, мономентални работи. През 1992 г. завършва НХА – магистър “Н. Павлович” – София, специалност дизайн – порцелан и стъкло. Член на СБХ и групата на Пловдивските художници. Член на международната асоциация на пластични изкуства – АИАП – ЮНЕСКО - Париж и  член на  СБЖ.

  Работил като експерт в образованието и културата, има публикации в списание "Туризъм  и  Отдих", във вестник "АБВ", водещ на предаването "Студио Изкуство" в 

БНПТВ. Има 16 годишен стаж като учител по изобразително изкуство.

Негови пластики и картини са притежание на галерии и се намират в частни колекции в Италия, Словакия, САЩ, Холандия, Германия, Норвегия, Австрия, Обединеното Кралство, Япония, Гърция, Турция, Дания, Франция, Унгария, Украйна, Русия, Сърбия, Молдовия, Португалия, Испания, Аржентина, Швейцария, Лихтенщайн, Белгия, Полша, България.

Награждаван от СБХ и от Минестерство на образованието  като най-добър учител по изобразително изкуство  за изложбата на ученици от  I- во СОУ  „Пенчо Славейков – София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Връчиха наградите на победителите в конкурса "Звезди в Радиото"

Наградите на тазгодишните победители в конкурса „Звезди в Радиото“ бяха връчени тази вечер на гала-концерт в Концертното студио на Радио Благоевград. На сцената се качиха близо 30 млади изпълнители изпълнители в областта на класическата, народната  и популярната музика. Организиратори на събитието са БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил..

публикувано на 23.04.24 в 18:35

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49