След проверка, по нареждане на кмета Камбитов, отново се освобождава от такса частта „Синя зона“ в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди спешна проверка във връзка с постъпили сигнали за частта „Синя зона“ и влошената отново метеорологична обстановка. След извършената проверка бе взето решение зоната да бъде освободена от такса, до второ нареждане. Собствениците и водачите на автомобили, паркиращи извън периметъра на „Синя зона“, се призовават да паркират на обозначените места, без да пречат на техниката за снегопочистване.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежна маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти.


print Отпечатай
Вижте още

Димитър Делчев оглави листата на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" в 1 МИР – Благоевград

Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" представиха листата си с кандидати за парламентарните избори в област Благоевград. Водачът на листата Димитър Делчев каза, че сред кандидатите им за народни представители, освен много опитни, има и много млади хора. „Доайенът на нашата листа е инж. Стоян Стоянов от Благоевград, на 66 години,..

публикувано на 21.02.17 в 13:59

Започнаха ученическите спортни игри в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев за поредна година организира Ученически спортни игри, които бяха официално открити днес. На откриването в зала „НЕВРОКОП АРЕНА“ присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметът Богдан Боцев, както и един от най-силните мъже в света – Димитър Саватинов, който е от Гоце Делчев. Ученическите игри ще се..

публикувано на 21.02.17 в 13:44

Христина Палева и Биг Бенд Благоевград с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград по случай 100 години от рождението на Ела Фицджералд

На 23 февруари 2017г., от 18.30 часа  Биг Бенд Благоевград и солистката Христина Палева ще изнесат концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Концертът е посветен на 100 години от рождението на американската джаз певица Ела Фицджералд. Солистката на Биг Бенд Благоевград Христина Палева ще изпълни едни от най-популярните песни на..

публикувано на 21.02.17 в 13:37

9 процента от икономически активното население в община Дупница е без работа

8,96% от икономически активното население в Дупнишко е без работа, сочат данните от Бюрото по труда към края на януари. Ръстът се дължи на уволнените 165 души от мини “Бобов дол”. На борсата са над 8% от жителите на Дупница. В Бобошево те са над 13%. В Сапарева баня са 11%, в Кочериново – 12%. До края на седмицата се приемат документи от фирми..

публикувано на 21.02.17 в 13:25

25 години Национален парк "Рила"

Днес в 14 ч. в заседателната зала на Регионалния исторически музей - Благоевград започват проявите, свързани с 25 години от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия.  Конкурси, презентации,  еко-игри, рисунки, фотографии, образователни екологични програми за биоразнообразието и забележителностите на защитената територия ще бележат..

публикувано на 21.02.17 в 11:39

Съдът отхвърли жалбата на бившия областен управител на Перник за референдума за златодобива в Трън

Административният съд в Перник отхвърли като процесуално недопустима жалба на бившия областен управител на Перник Александър Александров срещу решението на Общинския съвет в Трън за провеждане на местен референдум за златодобива и прекрати производството по делото. Решението на магистратите подлежи на обжалване в 7-дневен срок с частна жалба..

публикувано на 21.02.17 в 10:07

Чешкият посланик посети Перник за изложбата съвременна чешка модерна бижутерия

Кметът на Перник Вяра Церовска и посланикът на Република Чехия в България Душан Щраух обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на културата. В рамките на срещата, която се проведе в кабинета на градоначалника, дипломатът се запозна с възможности на местната индустрия и посочи, че е готов да участва в съвместни проекти с общината,..

публикувано на 21.02.17 в 08:56