След проверка, по нареждане на кмета Камбитов, отново се освобождава от такса частта „Синя зона“ в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди спешна проверка във връзка с постъпили сигнали за частта „Синя зона“ и влошената отново метеорологична обстановка. След извършената проверка бе взето решение зоната да бъде освободена от такса, до второ нареждане. Собствениците и водачите на автомобили, паркиращи извън периметъра на „Синя зона“, се призовават да паркират на обозначените места, без да пречат на техниката за снегопочистване.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежна маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти.


Вижте още

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград обявяват фотоконкурс на тема „Песента на водата“

В Световния ден на водата 22 март Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД обявиха фото-конкурс с награди.  Темата е  "Песента на водата".  Целта е да се провокира творческият поглед към огромното водно богатство на Югозападна България – реки, езера, язовири, водопади, извори…Идеята е да се покаже природната красота на..

публикувано на 22.03.18 в 17:37

Празник на водата се проведе днес в Благоевград

  „Природата за водата - природосъобразни решения за водите” - под това мото се проведе Празникът на водата, организиран от двете институции - „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград и Радио Благоевград, поводът - днешният Световен ден на водата.   „Целта е да ангажираме вниманието на децата, да се провокираме тяхната..

публикувано на 22.03.18 в 17:13
Нено Димов

Министър Нено Димов: В момента има шест язовира, които преливат по малко, но без заплаха за населението

„Към момента наблюдаваме много внимателно нивото на река Дунав. Знаете, че тя събира водите от половин Европа и е с повишено ниво. Няма обаче основание за притеснение“ , каза в Банско министърът на околната среда и водите Нено Димов, който присъства на откриването на пречиствателната станция за отпадни води. „От национално значимите..

публикувано на 22.03.18 в 16:12

ЮЗУ удостои проф. д-р Лилия Илиева със званието „Почетен професор“

На официална церемония откривателката на оригиналния ръкопис на първата История на България от Петър Богдан проф. д-р Лилия Илиева беше удостоена от Югозападния университет със званието „Почетен професор“. То и се присъжда за откритието, което проф. Илиева прави в края на миналата година, работейки по проект, финансиран от Фонд “Научни..

публикувано на 22.03.18 в 15:38

Броят на регистрираните безработни в дирекция "Бюро по труда" в Кюстендил е 2823 души

Броят на регистрираните безработни в дирекция "Бюро по труда" в Кюстендил е 2823 души, а равнище на безработица - 10,6 процента. Данните са към края на месец февруари. В сравнение с януари, безработните са се увеличили с 0,4 на сто, а равнището на безработица се запазва. Това съобщиха от дирекцията. За Община Кюстендил са регистрирани..

публикувано на 22.03.18 в 15:06

Министър Димов откри пречиствателната станция на Банско

Днес от се състоя официалното откриване на пречиствателна станция за отпадни води, реализирана по проект „Втора фаза на проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на Банско. На събитието присъства министърът на околната среда и водите Нено Димов. "Това е една огромна инвестиция от 84 милиона лева, от които по..

публикувано на 22.03.18 в 13:51

Пропаднал е участък от пътя между пернишките села Рударци и Кладница

Пропаднал е участък от пътя между пернишките села Рударци и Кладница. Свличането е в дясното платно на пътя. Веднага е направено запълване с едра скална маса и движението не е спирано. Пътят е републикански, строен е преди 50 години.   Според кмета на Кладница Васил Мирчев честите пропадания на шосето в различни участъци се дължат на..

публикувано на 22.03.18 в 13:29