След проверка, по нареждане на кмета Камбитов, отново се освобождава от такса частта „Синя зона“ в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди спешна проверка във връзка с постъпили сигнали за частта „Синя зона“ и влошената отново метеорологична обстановка. След извършената проверка бе взето решение зоната да бъде освободена от такса, до второ нареждане. Собствениците и водачите на автомобили, паркиращи извън периметъра на „Синя зона“, се призовават да паркират на обозначените места, без да пречат на техниката за снегопочистване.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежна маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти.


Вижте още

Предстоящи събития - 25 май 2018г.

32 точки са включени в дневния ред на поредното редовно заседание на Общински съвет – Благоевград. То е насрочено за днес от 9.30 ч. в зала 22-ри септември. Тази вечер на амфитеатър "Гейзера" ще бъдат официално открити традиционните Общински празници в Сапарева баня. Откриването ще започне в 19:45 ч. През деня ще се състои..

публикувано на 25.05.18 в 09:01

Кметът на Симитли Апостол Апостолов връчи званието „Почетен гражданин“ на Йордан Костов

Йордан Костов беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Симитли“. Това се случи по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Председателят на местния парламент Владимир Христов откри сесията при кворум от 11 общински съветници. Гласуването бе..

публикувано на 24.05.18 в 19:32

В Гърмен отново излязоха на протест, за да напомнят на институциите за неспазените обещания

Десетки жители на Гърмен се събраха на протест навръх празника на българската просвета и култура и на славянската писменост по повод третата годишнина от размириците в общинския център. Шествието тръгна от площада срещу Общинската администрация и стигна до мястото на сблъсъка между роми и българи на 23 май 2015 година. Там..

публикувано на 24.05.18 в 19:29

Вдъхновен 24-ти май в Петрич

Празнично шествие днес тръгна от градския площад на Петрич в посока паметник „Народни будители”. Портрет на светите Кирил и Методий, носен от ученици, духов оркестър, мажоретни формации, ученици, учители и граждани оформиха представително дефиле по улиците на града. Изключително силна като идея, съдържание, символика и послания, беше..

публикувано на 24.05.18 в 19:01

В Перник се проведе „Парад на книгата"

С "Парад на книгата" в Перник бе честван 24 май. Стотици деца и учители дефилираха в центъра на града с любимите си книги в ръце.  В шествието участваха 23 представителни блока на всички училища в общината. За първи път тази година към "Парада на книгата" се присъединиха и възпитаници на Училища Европа.  Гордеем се с 24 май, защото той е..

публикувано на 24.05.18 в 18:44

Благоевград се включи в инициативата „Написаното остава. Пиши правилно!“

Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включи в националната инициатива „Написаното остава. Пиши правилно!“. Тя се организира по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките. Събитието се проведе на площад „Македония“,..

публикувано на 24.05.18 в 18:39

Празнични сюжети от Благоевград – в звук и кадър

В Благоевград днес тържествено отбелязахме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  На 24 май отбелязваме и Празникът на Благоевград. Празнични сюжети от Благоевград -   в звук и кадър: Чуйте звуковия файл...

публикувано на 24.05.18 в 16:32