След проверка, по нареждане на кмета Камбитов, отново се освобождава от такса частта „Синя зона“ в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди спешна проверка във връзка с постъпили сигнали за частта „Синя зона“ и влошената отново метеорологична обстановка. След извършената проверка бе взето решение зоната да бъде освободена от такса, до второ нареждане. Собствениците и водачите на автомобили, паркиращи извън периметъра на „Синя зона“, се призовават да паркират на обозначените места, без да пречат на техниката за снегопочистване.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежна маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти.


print Отпечатай
Вижте още

Награждават участници в пролетното почистване на град Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще спази традицията и тази година отново ще награди най-активните участници в пролетното почистване и поддържане на зелени и цветни площи в Гоце Делчев. До 2 май се приемат молби в свободен текст за районите, които гражданите са почистили и поддържали и за които желаят да бъдат поощрени с парична награда. Посочените в..

публикувано на 29.04.17 в 13:16

В Гоце Делчев стартира инициативата „Резиденция Баба“

Сдружението "Фабрика за идеи" отправи призив към членовете на Сдружение на предприемачите в регион Гоце Делчев за финансова подкрепа на проект, насочен към възрастни и самотни хора в обезлюдяващите села. Инициативата се нарича „Резиденция Баба“ и тя свързва млади хора от градовете и възрастни в обезлюдяващи се села на България. Участниците..

публикувано на 29.04.17 в 11:37

За поредна година „Кралете на запада“ събира брейк танцьори в Благоевград

Национален брейк турнир под мотото „Кралете на запада“ ще се проведе за четвърта поредна година в Благоевград. Брейк танцьори ще показват умения и ще забавляват жители и гости на града. Организатори на събитието са Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Пластика, акробатика, фрийзове и много..

публикувано на 29.04.17 в 09:18

В Перник стартира фолклорно надиграване за любителски клубове „Приятели чрез танца”

За четвърта поредна година Перник е домакин на фолклорно надиграване за любителски клубове „Приятели чрез танца”. Организатори на събитието са Община Перник и танцова къща “Приятели чрез танца” към сдружение „Дай, бабо, огънче!“. В надиграването ще вземат участие 310 танцьори-любители. Те са представители на 16 любителски клуба. Наред с..

публикувано на 29.04.17 в 09:15

На тържествена церемония бяха наградени победителите в конкурса „Звезди в Радиото“

Над 30 деца, участвали в седмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ бяха наградени на тържествена церемония тази вечер в голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът се проведе в началото на месец април. Той се организира за седма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и..

публикувано на 28.04.17 в 20:24

Перник ще бъде домакин на ХII международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

В конкурса него ще вземат участие 150 млади дарования от страната и чужбина. Конкурсът ще бъде открит тази вечер с тържествен концерт.  В концерта на откриването ще свирят победителите от миналогодишния конкурс, носители на наградата "Солист на Камерен оркестър "Орфей" и "Солист на духовия оркестър". Конкурсната програма започва утре...

публикувано на 28.04.17 в 14:52

Община Перник внедрява Общата рамка за оценка - CAF

Община Перник е сред 16-те администрации в страната, в които ще започне внедряването на Общата рамка за оценка - CAF. Проектът "Въвеждане на Общата рамка за оценка в администрациите" се реализира от Института по публична администрация с финансовата подкрепа на оперативната програма "Добро управление" и ще обхване общо 48 администрации до края..

публикувано на 28.04.17 в 14:50