След проверка, по нареждане на кмета Камбитов, отново се освобождава от такса частта „Синя зона“ в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди спешна проверка във връзка с постъпили сигнали за частта „Синя зона“ и влошената отново метеорологична обстановка. След извършената проверка бе взето решение зоната да бъде освободена от такса, до второ нареждане. Собствениците и водачите на автомобили, паркиращи извън периметъра на „Синя зона“, се призовават да паркират на обозначените места, без да пречат на техниката за снегопочистване.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежна маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти.


print Отпечатай
Вижте още

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета с предложения за промени при делегираните бюджети след среща в Благоевград

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета обсъди днес в Благоевград проблемите, свързани с делегираните бюджети в образованието. Срещата бе с цел да се излезе с общи предложения за промени, които да бъдат представени на Националната кръгла маса „Делегираните бюджети – ново начало“, която ще се проведе на 29 юни в София. Нейни..

публикувано на 27.06.17 в 17:23

„ДГС Пирдоп” предупреждава за вредител, причиняващ алергии при хората

Масово разпространение на вредителя дъбова процесионка е установено в района на „ДГС Пирдоп” – териториално поделение на Югозападното държавно предприятие. Нападнати са дъбови гори на площ от 5000 декара в землищата на селата Буново и Смолско, община Мирково, Софийска област. Видът живее в наподобяващи паяжини гнезда, разположени в основата на..

публикувано на 27.06.17 в 16:54

Търсещи работа младежи до 29 години с шанс да намерят своя работодател

При голям интерес премина организираната от Регионалната служба по заетостта в Благоевград младежка трудова борса. Над 300 безработни, студенти или търсещи нова работа заети лица, имаха възможност да се срещнат с представители на 16 работодателски организации в сферата на производството, услугите, туризма и транспорта. Над 70 процента от  търсещите..

публикувано на 27.06.17 в 15:35

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ на призови места в националния конкурс „Носители на просветата 2017“

Студенти от Филологическия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха отличени в националния конкурс „Носители на просветата 2017“, организиран за пета поредна година от Националното представителство на студентските съвети.  Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката – г-н Красимир Вълчев...

публикувано на 27.06.17 в 15:23

44 деца с изявени дарби от училищата в община Петрич бяха наградени на официална церемония днес

Това стана по линия на Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби приета от съветниците през м. март 2016 г. Отличените ученици получиха еднократно финансова стимулиране.  77 са били тази година подадените заявления за награждаване, от тях 44 са получили одобрение. Най-много са учениците от СУ „Никола Вапцаров” общо 17, следват:..

публикувано на 27.06.17 в 15:20

Празник през ваканцията във 2-ро ОУ „Димитър Благоев“ Благоевград

399 от общо 515 деца от 2-ро ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград са се включили в клубовете по извънкласна дейност през месец юни в рамките на проекта „Твоят час“ - каза  директорът на учебното заведение Христо Манчев при откриване на финалната представителна  изява на учениците.   Част от групите са сформирани по интереси и имат за цел..

публикувано на 27.06.17 в 14:27

Детско-юношеският танцов състав "Кюстендилче" получи наградите си от шестия Балканския шампионат по фолклор "Жива вода"

Детско-юношеският танцов състав "Кюстендилче" получи днес официално наградите си от шестия Балканския шампионат по фолклор "Жива вода", състоял се в Хисаря от 8 до 12 юни.  Съставът получи златен медал, гран при "Златен Орфей", титлата за абсолютен балкански шампион по фолклор и чек на стойност 1000 евро. Съставът и ръководителят му Рангел..

публикувано на 27.06.17 в 13:05