След проверка, по нареждане на кмета Камбитов, отново се освобождава от такса частта „Синя зона“ в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди спешна проверка във връзка с постъпили сигнали за частта „Синя зона“ и влошената отново метеорологична обстановка. След извършената проверка бе взето решение зоната да бъде освободена от такса, до второ нареждане. Собствениците и водачите на автомобили, паркиращи извън периметъра на „Синя зона“, се призовават да паркират на обозначените места, без да пречат на техниката за снегопочистване.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежна маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти.


Вижте още

Протест в Дупница

Граждански протест е насрочен за 17ч. днес пред сградата на община Дупница. Недоволството е срещу лошото състояние на пътната инфраструктура. Протестиращите настояват за оставка на кмета Методи Чимев. 

публикувано на 20.08.17 в 17:09

Кукерски празник в дългата махала на Симитли

  Кукерската група от Дългата махала в квартал „Ораново”  опънаха дълги трапези за традиционния кукерски. Стотици се бяха събрали на поляните в края на махалата, където традиционно се провежда празника. Ръководителят на групата събра кукери, бабугери, мечки и мечкари, приятели и съседи на обща трапеза. С отрупани трапези, пълни казани с вкусен храна и..

публикувано на 20.08.17 в 11:36

Нов тенис корт радва жителите на Трън

 Съоръжението е с площ от 607 кв. м. и с петпластова настилка, съобщи ВрИД кмет на община Трън Цветислава Цветкова.  Тенис кортът е част от спортен комплекс, включващ площадки за волейбол и баскетбол, зала за фитнес, тенис на маса и други спортове на закрито. Изградени са също детски площадки,  и фитнес на открито, а стадионът е основно ремонтиран...

публикувано на 19.08.17 в 17:07

Кукерите от село Полена направиха общоселска веселба

 Кукерската група „Център“ даде курбан и подсказа, че започват подготовката за новата Сурва. Кметът на селото Веселин Топузов е ръководител на групата, той бе и основен организатор на празника. Стотици се събраха на площада в селото, за да похапнат вкусен курбан и да се повеселят.  Кукерската група „Център“ на село Полена, гостите и приятелите на..

публикувано на 19.08.17 в 15:22

Ретро парад на автомобили в Дупница

Домакин на автомобилен ретро парад е Дупница днес на площад “Свобода”. За реставрираните коли ще разказват техните собственици, предвидена е и музикална програма. Най-старите автомобили са от началото на миналия век. Очаква се да бъдат показани и уникални ретро коли, от които в света има едва по няколко бройки. Организатори на събитието са САРК..

публикувано на 19.08.17 в 10:14

В Кюстендил извършват безплатни изследвания за хепатит С

Безплатно изследване на хепатит С извършват днес в Кюстендил. Изследванията ще бъдат извършвани от 10 до 12 часа. Това съобщи д-р Румен Алексов, един от отговорниците за кампанията.  Препоръчително е да се изследват родените от 1945-1965 г., млади хора с татуировки и пиърсинг, пациенти с повишени чернодробни ензими или такива на хемодиализа...

публикувано на 19.08.17 в 10:12

Двама възпитаници на Основно училище "Св. Иван Рилски" в Перник получиха грамоти и подаръци от кмета на Перник Вяра Церовска

Завършилите 7-ми клас Александра Найденова и Свилен Василев са с рекордно високи резултати от външното оценяване и това е причина кметът да ги посрещне в кабинета си и лично да ги поздрави. Александра  има 97 точки на изпита по български език и литература. Тя е и първенец за възрастта си на две национални олимпиади - по география и по история,..

публикувано на 18.08.17 в 16:35