След проверка, по нареждане на кмета Камбитов, отново се освобождава от такса частта „Синя зона“ в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди спешна проверка във връзка с постъпили сигнали за частта „Синя зона“ и влошената отново метеорологична обстановка. След извършената проверка бе взето решение зоната да бъде освободена от такса, до второ нареждане. Собствениците и водачите на автомобили, паркиращи извън периметъра на „Синя зона“, се призовават да паркират на обозначените места, без да пречат на техниката за снегопочистване.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежна маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти.


print Отпечатай
Вижте още

Общински съвет - Дупница ще гласува предложението за по-висока заплата на кмета

Увеличение на заплатата си предлага на Общинския съвет кметът Методи Чимев. То е мотивирано е с актуализацията на работната заплата в бюджетните организации и държавната администрация.  Досега кметът получаваше близо 1 600 лева месечно. Предложението е за 2 200 лева или с около 38 % повече. Със 100 лева ще се увеличат заплатите на кметовете..

публикувано на 23.01.17 в 17:21

Представиха народният обичай "Сурова", получил признанието на ЮНЕСКО на пресконференция в София

Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва”, който ще се проведе в Перник от 27 до 29 януари,  е едно от събитията, които Министерството на културата подкрепя с цялото си сърце, каза зам.-министър Бони Петрунова. Днес фестивалът, в чиято основа е народният обичай "Сурова", получил признанието на ЮНЕСКО като нематериално световно..

публикувано на 23.01.17 в 17:18

550 000 лева очаква община Дупница от продажби на общински имоти през 2017година

Сумата е посочена в програмата за управление на имотите общинска собственост.  Продават се животинският пазар, стадион в ж.к. “Бистрица”, бивш тютюнев склад и др.   750 000 лева приход очаква кметството от имоти под наем. Голяма част от тях са земеделски земи. 190 000 лева е прогнозата за наеми от общински жилища. Само 15 000 лева са..

публикувано на 23.01.17 в 14:47

Броят на безработните в Дупнишко расте

Към края на декември 2016 година  те са били 8,6% от икономически активното население. В Дупница без работа са близо 8% от жителите или със 100 души повече от предходния месец.  В Бобов дол също има ръст с 40 души. Те са съкратени от “Въгледобив” миньори.   Без работа в курортната община Сапарева баня са над 11%.  Тенденция към..

публикувано на 23.01.17 в 14:29

Тази седмица започва изплащането на дължимите на съкратените миньори от Мини "Открит въгледобив" обезщетения

Общата сума на средствата, които трябва да бъдат разплатени до 15 март, съгласно постигнатото в края на миналата седмица споразумение, възлизат на 300 000 лв., уточни директорът на мината Харалампи Златанов. Изплащането на сумите ще стане на четири части. Съгласно споразумението плащанията трябва да започнат от днес - 23 януари, а следващите..

публикувано на 23.01.17 в 14:23

Потребителският съвет към ЧЕЗ призовава да бъдат създадени условия за облекчаване на клиентите при зимните разходи

Потребителският съвет към ЧЕЗ България обсъди високата консумация на електроенергия, породена от ниските температури през декември и началото на януари и как тя се отразява върху сметките за електроенергия, които ще бъдат платени през януари и февруари. Фактурираните от „ЧЕЗ Електро България“ данни показват, че средното потребление на битовите..

публикувано на 23.01.17 в 14:21

Поредната перничанка е станала жертва на измама

На потърпевшата отново е приложена схемата за провеждаща се полицейска операция и необходимо съдействие от страна на гражаните, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.  Неизвестен се обадил по телефона на 67-годишна жена от пернишкото село Драгичево и се представил за полицейски началник. Мъжът заявил, че провеждат специализирана полицейска..

публикувано на 23.01.17 в 12:10