Нормализира се обстановката в област Благоевград

БГНЕС

Нормализира се ситуацията по пътищата в Югозападна България, каза за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов. Отворен за движение на всички МПС вече е и прохода Предел. Снеговалежът и там е спрял. Продължава работата на снегопочистващите фирми, които обработват пътните настилки със соли и калиев двухлорид. Към момента няма данни за населени места на територията на област Благоевград без електричество, няма и постъпили сигнали за откъснати малки населени места, до които да няма доспът. (Чуйте звуковия файл...)


print Отпечатай
Вижте още

Димитър Делчев оглави листата на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" в 1 МИР – Благоевград

Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" представиха листата си с кандидати за парламентарните избори в област Благоевград. Водачът на листата Димитър Делчев каза, че сред кандидатите им за народни представители, освен много опитни, има и много млади хора. „Доайенът на нашата листа е инж. Стоян Стоянов от Благоевград, на 66 години,..

публикувано на 21.02.17 в 13:59

Започнаха ученическите спортни игри в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев за поредна година организира Ученически спортни игри, които бяха официално открити днес. На откриването в зала „НЕВРОКОП АРЕНА“ присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметът Богдан Боцев, както и един от най-силните мъже в света – Димитър Саватинов, който е от Гоце Делчев. Ученическите игри ще се..

публикувано на 21.02.17 в 13:44

Христина Палева и Биг Бенд Благоевград с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград по случай 100 години от рождението на Ела Фицджералд

На 23 февруари 2017г., от 18.30 часа  Биг Бенд Благоевград и солистката Христина Палева ще изнесат концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Концертът е посветен на 100 години от рождението на американската джаз певица Ела Фицджералд. Солистката на Биг Бенд Благоевград Христина Палева ще изпълни едни от най-популярните песни на..

публикувано на 21.02.17 в 13:37

9 процента от икономически активното население в община Дупница е без работа

8,96% от икономически активното население в Дупнишко е без работа, сочат данните от Бюрото по труда към края на януари. Ръстът се дължи на уволнените 165 души от мини “Бобов дол”. На борсата са над 8% от жителите на Дупница. В Бобошево те са над 13%. В Сапарева баня са 11%, в Кочериново – 12%. До края на седмицата се приемат документи от фирми..

публикувано на 21.02.17 в 13:25

25 години Национален парк "Рила"

Днес в 14 ч. в заседателната зала на Регионалния исторически музей - Благоевград започват проявите, свързани с 25 години от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия.  Конкурси, презентации,  еко-игри, рисунки, фотографии, образователни екологични програми за биоразнообразието и забележителностите на защитената територия ще бележат..

публикувано на 21.02.17 в 11:39

Съдът отхвърли жалбата на бившия областен управител на Перник за референдума за златодобива в Трън

Административният съд в Перник отхвърли като процесуално недопустима жалба на бившия областен управител на Перник Александър Александров срещу решението на Общинския съвет в Трън за провеждане на местен референдум за златодобива и прекрати производството по делото. Решението на магистратите подлежи на обжалване в 7-дневен срок с частна жалба..

публикувано на 21.02.17 в 10:07

Чешкият посланик посети Перник за изложбата съвременна чешка модерна бижутерия

Кметът на Перник Вяра Церовска и посланикът на Република Чехия в България Душан Щраух обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на културата. В рамките на срещата, която се проведе в кабинета на градоначалника, дипломатът се запозна с възможности на местната индустрия и посочи, че е готов да участва в съвместни проекти с общината,..

публикувано на 21.02.17 в 08:56