Нормализира се обстановката в област Благоевград

БГНЕС

Нормализира се ситуацията по пътищата в Югозападна България, каза за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов. Отворен за движение на всички МПС вече е и прохода Предел. Снеговалежът и там е спрял. Продължава работата на снегопочистващите фирми, които обработват пътните настилки със соли и калиев двухлорид. Към момента няма данни за населени места на територията на област Благоевград без електричество, няма и постъпили сигнали за откъснати малки населени места, до които да няма доспът. (Чуйте звуковия файл...)


Вижте още

Полицаи от Перник и Благоевград задържаха мъж, отвлякъл 6-годишно момче

Пернишки и благоевградски полицаи задържаха мъж, отвлякъл 6 годишно момче, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Перник. Престъплението е извършено вчера на територията на брезнишко село. Около обяд в РУ – Брезник бил подаден сигнал от 32-годишна жена, която заявила, че й е нанесен побой от мъж, с когото е живяла на семейни начала, и е..

публикувано на 21.03.18 в 11:59

Община Благоевград за пореден път се включва в „Часът на Земята 2018”

Община Благоевград за поредна година ще се включи в инициативата на „Часът на Земята”. Сградата на Общината, както и сградите на всички институции, ще загасят осветлението на 24 март /събота/ от 20.30 часа в знак на подкрепа на най-мащабната инициатива на природозащитната организация WWF. Благоевград ще бъде част от света, който..

публикувано на 21.03.18 в 11:10

Литературни срещи в Благоевград през месеците март и април

На 29 март, от 18.00 часа, в Регионалната библиотека е творческата среща с Мария Донева и нейната книга "Любовта идва". На 30 март , от 17:30 часа в библиотеката на Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" Мариана Еклесия ще представи "Откровения върху библейското Откровение". През април предстоят три поетични срещи: На 12 април - с Иван Митов..

обновено на 21.03.18 в 10:40

830 творби участваха в конкурса "Пролет върху листа" в Кюстендил

Осемстотин и трийсет творби от цяла България участваха в поредното 11-то издание на националния конкурс "Пролет върху листа". Представителната изложба от конкурса беше открита снощи във Възрожденското училище в Кюстендил. Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат..

публикувано на 21.03.18 в 10:07

Петиция заради проблемите в топлоподаването изготвиха в Перник

Перничани изготвиха петиция заради проблемите с топлоснабдяването тази зима. Документът е адресиран до председателя на Народното събрание, президента на Република България, министър- председателя, омбудсмана, ВАС, КЕВР и Министерство на енергетиката, и до момента е подписан от 559 души. Протестираме срещу отнетите ни потребителски права се..

публикувано на 21.03.18 в 08:49

Ново свлачище при Трън

Свлачище се е активирало на входа на Трън, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Перник. Свличащата се земна маса е от лявата страна на шосето Перник – Стразимировци, в посока Трън, между 44-ия и 47-ия километър. Движението на тежкотоварни автомобили през този пътен участък е било спряно в късните следобедни часове вчера, а..

публикувано на 21.03.18 в 08:27

БСП – Благоевград стартира поредица от срещи между политици, общественици и граждани

При силен граждански интерес премина първата от поредицата срещи между политици, общественици и граждани в зала „22 септември“ в Благоевград. Първи гости в областния център бяха журналистът и депутат от Благоевград Тома Томов и народните представители проф. Иво Христов и проф. Георги Михайлов. „Искаме благоевградската общественост да бъде..

публикувано на 21.03.18 в 08:04