Нормализира се обстановката в област Благоевград

БГНЕС

Нормализира се ситуацията по пътищата в Югозападна България, каза за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов. Отворен за движение на всички МПС вече е и прохода Предел. Снеговалежът и там е спрял. Продължава работата на снегопочистващите фирми, които обработват пътните настилки със соли и калиев двухлорид. Към момента няма данни за населени места на територията на област Благоевград без електричество, няма и постъпили сигнали за откъснати малки населени места, до които да няма доспът. (Чуйте звуковия файл...)


print Отпечатай
Вижте още

Детските градини в Перник с летни дежурни групи

Дежурни групи ще има в детските градини в Перник през лятото. Групите ще бъдат сформирани за месеците юли и август, а целта е да бъдат улеснени по този начин родителите, въпреки сезона на отпуските, сподели заместник-кметът по култура и образование Севделина Ковачева. 15 от детските градини ще имат сборни групи през юли и 11 - през август...

публикувано на 28.06.17 в 18:31

Почетоха паметта на петима български офицери, разстреляни на 28 юни 1913 година

Представители на Културно-информационния център "Босилеград" и на Демократичния съюз на българите отдадоха почит и положиха цветя пред паметните плочи на петимата български офицери, разстреляни на 28 юни 1913 година и погребани в Босилеградското гробище. Това съобщи председателят на КИЦ "Босилеград" Иван Николов. Той припомни, че по време на..

публикувано на 28.06.17 в 17:02

ЮЗДП с нова инвестиция в горски автомобилен път в района на „ДГС-Петрич”

Започна изграждането на нов стабилизиран горски автомобилен път „Пилявка – Пражаро” в района на „ДГС Петрич”.  Пътят е с обща дължина 6 километра и пресича землищата на четири села от Подгорието - Камена, Коларово, Самуилово и Яворница.  Теренът, през който преминава трасето, е силно нагънат, пресечен от множество дълбоки дерета. Склоновете..

публикувано на 28.06.17 в 16:54
Цветан Цветанов

Ученици от Езиковата гимназия в Благоевград посетиха Народното събрание

Над 50 ученици от Езиковата гимназия в Благоевград посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.  Посещението бе награда за отличните им резултати по време на учебната година и ползотворното им участие в олимпиади и състезания.  „Радостен съм, че в парламента..

публикувано на 28.06.17 в 16:13

За поредна година ОДК-Перник организира летен отдих за малчуганите

Вратите на Обединения детски комплекс ще бъдат широко отворени за децата и учениците през целия месец юли.  Спортни игри, развлекателни и познавателни занимания и посещения на забележителности са включени в програмата за тазгодишното лято. Сутрешните часове от ваканцията в ОДК са предназначени за плуване в градския басейн в парка и спортни..

публикувано на 28.06.17 в 16:06

Поли Паскова, Шкумбата и ансамбъл "Чинари" с концерт в Благоевград

Известната фолклорна певица Поли Паскова, хумористът Димитър Туджаров-Шкумбата и Ансамбъл "Чинари" ще изнесат на 29 юни концерт на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград.  Музикалната проява, подкрепена от Община Благоевград, започва от 19 часа.  Областният център на Пиринско е тринадесетият град, в който се организира..

публикувано на 28.06.17 в 14:39

Ваканционна програма “Активно лято” организира през юли Община Дупница

Заниманията ще се провеждат от 10 ч. в партерната зала на Общината. Предвидени са ателиета по приложни изкуства, фотография, театър и танци. Учениците ще посещават библиотеката, музея и пожарната.  В програмата се предвиждат още уъркшоп по китара и тренировки по волейбол и баскетбол в Спортната зала.  Родителите могат да записват децата си..

публикувано на 28.06.17 в 14:33