Удължават ученическата ваканция и в община Брезник

Още два дни ваканция и за учениците от община Брезник. Класните стаи ще останат затворени заради влошените метеорологични условия, както и невъзможността отоплителните инсталации в учебните заведения да достигнат необходимите за провеждане на учебен процес температури. В понеделник ще бъдат възобновени и учебните занятия в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Земен, което е единственото на територията на общината, както и в основното училище в село Калище - също единствено на територията на община Ковачевци.

Общините Радомир и Трън са единствените на територията на Пернишки регион, където след принудителната ваканция от утре учениците се връщат в класните стаи. Петте градски училища в Радомир са газифицирани, а трите учебни заведения в селата Извор, Гълъбник и Дрен са снабдени с достатъчно горив и няма проблеми с отоплението. В единственото учебно заведение в Трън СУ "Гео Милев", което е с локално парно, също има достатъчно гориво за поддържане на нормална температура в класните стаи. Както вече съобщихме по-рано до края на седмицата е продължена ваканцията и на всички училища в община Перник.


print Отпечатай
Вижте още

С протестен митинг- шествие жителите на Гърмен отбелязаха две години от масовите сблъсъци в общината

С протестен митинг- шествие  жителите на Гърмен отбелязаха  две години от  масовите сблъсъци в общината, които породиха  етническо напрежение и поставиха на дневен ред проблема с незаконните  къщи в ромския квартал „Кремиковци“.  Местните хора обвиниха общината, че  продължава да погазва законите и това възпроизвежда общественото недоволство...

публикувано на 23.05.17 в 18:56

Георги Николов от Харманли с първа награда от конкурса „Биньо Иванов“

Организационният комитет на Националния литературен конкурс за поезия "Биньо Иванов" – Кюстендил обяви резултатите от неговото единайсето издание. В анонимната надпревара тази година участваха 337 поети с 1011 стихотворения. Жури в състав – Константин Еленков, Анжела Димчева, Димитър Христов, Благой Ранов и Методи Джонев определи първа..

публикувано на 23.05.17 в 17:48
Владимир Москов

Град Гоце Делчев ще има ремонтирани и обновени пазари, които да предлагат по-добри условия и за търговците, и за клиентите

Обновяването се очаква да е факт до края на годината. „ До три месеца се очаква конкретно предложение от управителя на фирма „Общински пазари“ Ангел Баталов, който трябва да даде точни параметри на предвидените дейности ”, заяви кметът Владимир Москов. Ремонтът отдавна е на дневен ред. Обновяването е наложително, тъй като на пазара всеки..

публикувано на 23.05.17 в 17:31

Община Банско е подготвила редица изненади за жителите и гостите на града през летния сезон

Община Банско е подготвила редица изненади за жителите и гостите на града през летния сезон.  За поредна година се организира инициативата „Културни вечери – традиции и изкуство” в курорта, която ще се провежда всеки петък и събота от 23 юни до 3 септември. Бабите от Банско в Посетителския информационен център ще научат всички желаещи как се..

публикувано на 23.05.17 в 17:30

Детска изложба бе открита по повод 24-ти май в Сапарева баня

В навечерието на 24-ти май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Сапарева баня бе представена тематична изложба на децата от СУ "Христо Ботев". Тя се състоя във фоайето на НЧ ”Просветен лъч – 1905” и бе под наслов „Да четеш не е вредно, вредно е да не четеш”. Своите творби в изложбата представиха 26 ученици от..

публикувано на 23.05.17 в 16:34

Служители от ЮЗДП задържаха камион с незаконни тикли

Товарен автомобил със скално-облицовъчни материали, незаконно добити в държавни горски територии в района на „ДЛС Дикчан”, задържаха днес служители на стопанството и ЮЗДП, със съдействието на РУ - град Гоце Делчев.  Автомобилът марка „Мерцедес” с регистрационен № Е 9794 КХ е засечен в момент, в който лица ръчно товарят камъните. Нарушението е по..

публикувано на 23.05.17 в 16:32
Регионална библиотека

С 200 нови книги беше обогатен читателският фонд на различни библиотеки и читалища в област Кюстендил

С 200 нови книги беше обогатен читателският фонд на различни библиотеки и читалища в област Кюстендил след дарителска кампания по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Инициативата е на младежката структура на ГЕРБ в област Кюстендил и на информационния офис на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев...

публикувано на 23.05.17 в 16:15