Удължават ученическата ваканция и в община Брезник

Още два дни ваканция и за учениците от община Брезник. Класните стаи ще останат затворени заради влошените метеорологични условия, както и невъзможността отоплителните инсталации в учебните заведения да достигнат необходимите за провеждане на учебен процес температури. В понеделник ще бъдат възобновени и учебните занятия в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Земен, което е единственото на територията на общината, както и в основното училище в село Калище - също единствено на територията на община Ковачевци.

Общините Радомир и Трън са единствените на територията на Пернишки регион, където след принудителната ваканция от утре учениците се връщат в класните стаи. Петте градски училища в Радомир са газифицирани, а трите учебни заведения в селата Извор, Гълъбник и Дрен са снабдени с достатъчно горив и няма проблеми с отоплението. В единственото учебно заведение в Трън СУ "Гео Милев", което е с локално парно, също има достатъчно гориво за поддържане на нормална температура в класните стаи. Както вече съобщихме по-рано до края на седмицата е продължена ваканцията и на всички училища в община Перник.


print Отпечатай
Вижте още

Близо 3 хиляди са регистрираните безработни в Кюстендил за февруари

Броят на регистрираните безработни в "Бюро по труда"- Кюстендил в края на м. февруари е 2 912 души, а равнището на безработица - 10,9 процента, съобщиха от дирекцията. В сравнение с януари, безработните са се увеличили с 46 души. По общини - нивото на безработица за община Кюстендил е 2798 души /10,8 процента/, община Невестино – 98 души /15,9..

публикувано на 24.03.17 в 12:07

Благотворителен базар в Благоевград

Днес пред Община Благоевград  се провежда благотворителен базар под мотото „От сръчните ръце на мама“. Инициативата е на Сдружение „Гласовете ви чувам“ към Общинския съвет по наркотични вещества-Благоевград и Православен информационен център. Благотворителната акция е в помощ на доброволческата кухня за бедни към черквата „Свети Николай-Чудотворец“..

публикувано на 24.03.17 в 11:19

Община Перник отправи призив към гражданите да се включат в традиционното пролетно почистване

Тази година пролетното почистване ще започне на 28 март и ще приключи на 2 април. Ще бъдат почистени междублокови пространства - зелени площи, площадки и алеи, както и тротоари и улични платна в населените места. От Общината приканват гражданите да се включат активно в почистването, като събраните отпадъци складират на площадките за..

публикувано на 24.03.17 в 10:10

Продължават протестите на животновъди

С блокади на основни пътни артерии в страната продължават протестите на животновъди, които преди два дни окупираха земеделското министерство и президентството. Някои от фермерските организации се разграничиха от стачните действия.  От браншовата организация „Обединени български животновъди“ обявиха, че протестите ще бъдат на четири основни..

публикувано на 24.03.17 в 09:02

Предстоящи събития - 24.03.2017г.

В навечерието на християнския празник Благовещение и Деня на благоевградчанката, днес от 18 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще бъдат връчени наградите на десетте номинирани дами в конкурса "Жена на годината на Благоевград" за 2017 година. Една от тях ще получи статуетката "Утро" и ще влезе в Клуб "Жена на годината на..

публикувано на 24.03.17 в 08:20

Областният управител на Перник продължи обиколката си в общините от региона

В навечерието на парламентарните избори, областният управител на Перник Васил Михайлов продължи обиколката си в общините от региона. Заедно със заместника си  Мирослав Стоицев, Михайлов се срещна с кметовете на Трън и Брезник. Основна тема на работните срещи беше готовността на общините за осигуряване на нормалното протичане на изборния ден и..

публикувано на 23.03.17 в 18:40

Горски служители на ЮЗДП участват в гасенето на пожара над село Смочево

10 служители от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие  в Рилски манастир и Дупница участват в гасенето на пожар над селата Смочево и Бадино.  Инцидентът е  възникнал в ранните следобедни часове днес в горска територия на границата на двете стопанства. Местността е труднодостъпна и скалиста. Горят хвойна и треви. Пожарът е..

публикувано на 23.03.17 в 18:00