Удължават ученическата ваканция и в община Брезник

Още два дни ваканция и за учениците от община Брезник. Класните стаи ще останат затворени заради влошените метеорологични условия, както и невъзможността отоплителните инсталации в учебните заведения да достигнат необходимите за провеждане на учебен процес температури. В понеделник ще бъдат възобновени и учебните занятия в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Земен, което е единственото на територията на общината, както и в основното училище в село Калище - също единствено на територията на община Ковачевци.

Общините Радомир и Трън са единствените на територията на Пернишки регион, където след принудителната ваканция от утре учениците се връщат в класните стаи. Петте градски училища в Радомир са газифицирани, а трите учебни заведения в селата Извор, Гълъбник и Дрен са снабдени с достатъчно горив и няма проблеми с отоплението. В единственото учебно заведение в Трън СУ "Гео Милев", което е с локално парно, също има достатъчно гориво за поддържане на нормална температура в класните стаи. Както вече съобщихме по-рано до края на седмицата е продължена ваканцията и на всички училища в община Перник.


print Отпечатай
Вижте още

Дарителска акция за обособяване на етнографска експозиция обяви Историческият музей в Дупница

Поводът е 25-ата годишнина от създаването на музея. Тя се отбелязва в началото на май. „Интерес представляват вещи от края на ХIХ и началото на ХХ век, характерни за градския бит“, обясниха музейните работници. Сред тях са домакински съдове, сервизи за хранене, мебели, тоалети, печатни произведения, снимки и др. Предметите ще се оценяват от..

публикувано на 27.02.17 в 15:38

Общински съвет – Банско прие програмата за развитие на читалищната дейност в община Банско

На провелото се редовно заседание на Общински съвет – Банско бе приета годишната програма за развитие на читалищната дейност в общината, която цели обединяване на усилията за развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, реализиращи културната идентичност на града и района, съобщиха от Пресцентъра на Община Банско...

публикувано на 27.02.17 в 15:12

Инспектиран е ремонтът на подлеза при спирка „Даскалово“

Кметът на Перник Вяра Церовска и нейният заместник инж. Владислав Караилиев инспектираха ремонта на подлеза при ж.п. спирка „Даскалово“. Преди повече от 35 години съоръжението е замразено. След изграждането на вътрешно-градската магистрала строителите оставили само носещи панели и го затрупали.  Строителите вече започнаха оформянето на..

публикувано на 27.02.17 в 13:59

Констатирана е голяма пукнатина в дългия тунел в Кресненското дефиле

Голяма надлъжна пукнатина в дългия тунел на Кресненското дефиле констатираха експерти, извършващи планирано обследване на съоръженията по главен път Е-79 и автомагистрала „Струма“.  По график до края на деня трябва да бъдат инспектирани шест тунела. Проверката започна в обратен на предварително обявения ред - от Кресненското дефиле...

публикувано на 27.02.17 в 13:54

118 електронни търга за продажба на дървесина са проведени в Югозападното държавно предприятие през 2016 г.

118 електронни търга за продажба на дървесина са проведени в Югозападното държавно предприятие през 2016 г. Закупени чрез онлайн наддаване и в условия на реална конкуренция са близо 15 200 кубически метра добита дървесина от временен склад. Процентът е минимален на фона на общото количество, което предприятието реализира на пазара, но това е..

публикувано на 27.02.17 в 13:31

Млади специалисти започнаха работа в община Сандански

Кметът на община Сандански Кирил Котев назначи трима млади специалисти на работа в общинска администрация. В следващите 9 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества.  Всички те в момента се запознават с нормативната база документи и спецификата на своите задължения. Програмата „Старт на..

публикувано на 27.02.17 в 13:24
Красимира Кацарска

Красимира Кацарска представя новата си книга с разкази и новели "Свечеряване"

На 27 февруари, от 18,15 часа в Зала "22-ри септември" в Благоевград Красимира Кацарска ще представи новата си книга с разкази и новели "Свечеряване". Тя е автор на 17 художествени, 8 литературоведски и на 41 методически книги. Носителка е на една международна и на десетки национални литературни награди. Красимира Кацарска е член на Съюза на българските..

публикувано на 27.02.17 в 13:20