Удължават ученическата ваканция и в община Брезник

Още два дни ваканция и за учениците от община Брезник. Класните стаи ще останат затворени заради влошените метеорологични условия, както и невъзможността отоплителните инсталации в учебните заведения да достигнат необходимите за провеждане на учебен процес температури. В понеделник ще бъдат възобновени и учебните занятия в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Земен, което е единственото на територията на общината, както и в основното училище в село Калище - също единствено на територията на община Ковачевци.

Общините Радомир и Трън са единствените на територията на Пернишки регион, където след принудителната ваканция от утре учениците се връщат в класните стаи. Петте градски училища в Радомир са газифицирани, а трите учебни заведения в селата Извор, Гълъбник и Дрен са снабдени с достатъчно горив и няма проблеми с отоплението. В единственото учебно заведение в Трън СУ "Гео Милев", което е с локално парно, също има достатъчно гориво за поддържане на нормална температура в класните стаи. Както вече съобщихме по-рано до края на седмицата е продължена ваканцията и на всички училища в община Перник.


Вижте още

Сандански и Банско са сред призьорите за годишните награди на Министерството на туризма за 2017 година

Сандански и Банско са сред призьорите за годишните награди на Министерството на туризма за 2017 година, съобщиха от пресцентъра на министерството.  В категорията „Туристическа дестинация“ община Сандански е номер едно с 32 процента в остра надпревара с Велико Търново с 31 на сто, а в категорията „Планинска община“ - Банско е на първо място с 53..

публикувано на 11.12.17 в 11:19

Традиционната студентска изложба в Арт салона на Радио Благоевград ще бъде с благотворителна цел

Традиционната студентска изложба  в Арт салона на Радио Благоевград, тази година ще има благотворителна цел - в помощ на Невсе Арнаут, студентка в Югозападния университет. Изложбата ще бъде открита дни след студентския празник - на 12 декември, вторник, в 17.30 часа.  Ще бъдат представени  различни видове изобразително изкуство - живопис, графика,..

публикувано на 11.12.17 в 10:45

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за белодробни болести в Перник

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за белодробни болести в Перник, съобщиха от здравното заведение. Инициативата е в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България.  В рамките на кампанията, от днес до 15 декември пациентите ще могат да се прегледат безплатно в лечебното..

публикувано на 11.12.17 в 09:58

Община Разлог проведе кампания по събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове

Община Разлог проведе кампания по събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове.  Жителите на Разлог и населените места имаха възможността да изхвърлят опасните битови отпадъци от домовете и офисите си в осигурените от Община Разлог мобилни събирателни пунктове. На пунктовете освен предаване на отпадъците, жителите..

публикувано на 11.12.17 в 09:26

Предстоящи събития - 11.12.2017г.

С цел осигуряване на прозрачност за проектите на решения на Министерски съвет за Национален парк „Пирин" и „Ски зона Банско", Министерство на околната среда и водите организира кръгла маса с участието на всички заинтересовани страни. Събитието ще се състои в понеделник, 11 декември, от 14.00 часа в сградата на ведомството. Биг..

публикувано на 11.12.17 в 08:16

Театър за бебета ще бъде представен за първи път в Благоевград

Театър за бебета ще бъде представен за първи път в Благоевград. С постановката „Ту тук, ту там“ най-малките зрители и техните родители ще имат възможност да бъдат част от Коледната програма на община Благоевград.  Представлението ще бъде на 12 декември /вторник/ от 16:30 часа и на 13 декември /сряда/ от 11:00 часа.  „Ту тук, ту там“ е..

публикувано на 10.12.17 в 08:51

И читалището влезе в ЮНЕСКО

Нямащата световен аналог българска културна институция Народно читалище влезе в листата на ЮНЕСКО, съобщи фолклористът и публицист Димитър Тренчев. Той уточни, че номинацията на българското читалище е била утвърдена на приключващата днес в Южна Корея последна за 2017-та година сесия на Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО...

публикувано на 09.12.17 в 18:19