Удължават ученическата ваканция и в община Брезник

Още два дни ваканция и за учениците от община Брезник. Класните стаи ще останат затворени заради влошените метеорологични условия, както и невъзможността отоплителните инсталации в учебните заведения да достигнат необходимите за провеждане на учебен процес температури. В понеделник ще бъдат възобновени и учебните занятия в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Земен, което е единственото на територията на общината, както и в основното училище в село Калище - също единствено на територията на община Ковачевци.

Общините Радомир и Трън са единствените на територията на Пернишки регион, където след принудителната ваканция от утре учениците се връщат в класните стаи. Петте градски училища в Радомир са газифицирани, а трите учебни заведения в селата Извор, Гълъбник и Дрен са снабдени с достатъчно горив и няма проблеми с отоплението. В единственото учебно заведение в Трън СУ "Гео Милев", което е с локално парно, също има достатъчно гориво за поддържане на нормална температура в класните стаи. Както вече съобщихме по-рано до края на седмицата е продължена ваканцията и на всички училища в община Перник.


print Отпечатай
Вижте още

„GD Sport“ спечели „Купата на Кмета“ в отборното класиране в турнир по водно спасяване в Благоевград

    Спортен комплекс „Пирин” два дни бе домакин на турнир по водно спасяване. Инициативата се провежда за първа година в Благоевград и е под патронажа на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Участие в надпреварата, състояла се на 50-метровия басейн в Благоевград, взеха 15 отбора от различни плувни клубове. Над 130 момичета и..

публикувано на 23.04.17 в 18:29

Десетки деца от Перник се включиха в маратона на четенето

Инициативата беше организирана от IX-то ОУ „Темелко Ненков” по проект „Работилница за мечти”, чиито партньор е Община Перник. Заедно с децата от IX-то училище откъси от любими книги четоха и ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев”, СУ „Д-р Петър Берон” ,VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, V-то СУ „Петко Р...

публикувано на 23.04.17 в 18:13

Община Благоевград стартира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Община Благоевград стартира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще бъде в рамките на два дни -на 24 и 25 април. За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от няколко пункта в града. Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди , лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали,..

публикувано на 23.04.17 в 17:17

Мъж на 64 години е починал след пътно-транспортно произшествие в Белица

Около 09:45 часа днес е получен сигнал за ПТП в Белица, при което лек автомобил „Форд Транзит” с 32-годишен водач от град Сливница, извършвайки маневра на заден ход, е блъснал 64-годишен пешеходец от Белица. В резултат на инцидента пострадалият е починал. Пробата за алкохол в кръвта на водачът на лекия автомобил е отрицателна. Информацията е..

публикувано на 23.04.17 в 11:26

Маратон на четенето ще се проведе днес в Перник

Маратон на четенето ще се проведе днес в Перник. Проявата се организира от Девето основно училище „Темелко Ненков“ и е посветена на Световния ден на книгата.  Голямото четене ще започне в 10 часа пред Двореца на културата. Всички млади хора, които имат желания да участват, могат да го направят със своята любима книга. На тези, които пък..

публикувано на 23.04.17 в 08:32

428 деца от Югозападна България са извършили престъпления през миналата година

428 деца и младежи до 18 години от Югозападна България са регистрирани за извършено престъпление миналата година. В област Благоевград техният брой е 210, в Кюстендил-81, в Перник-62 и в София област-75.  Данните бяха изнесени на Регионална среща по проблемите на децата от областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София област, която се..

публикувано на 22.04.17 в 18:53

Турнир по водно спасяване се проведе в Благоевград

     Спортен комплекс „Пирин” е домакин на турнир по водно спасяване. Турнирът се провежда за първа година в Благоевград и е под патронажа на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.   Кметът д-р Камбитов поздрави участници, организатори и гости на събитието с поздравителен адрес, който бе прочетен на място.   В Първия турнир по водно..

публикувано на 22.04.17 в 18:18