Предстоящи събития на 12 януари

Снимка: архив

Днес се възобновяват учебните занятия в община Благоевград. В повечето училища на територията на Благоевградска област учебният процес бе прекратен заради влошената зимна обстановка и ниските температури в някои училищни сгради.

Учебните занятия днес и утре в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Благоевград започват в 9:00 часа, с намалени учебни часове от по 25 минути.

В 8.30 часа ще започне първият час днес и в петък в VII-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, часовете също ще бъдат намалени.

В две от общините в област Перник от днес учениците се връщат в училище. Всички осем учебни заведения на територията на община Радомир и СУ "Гео Милев", което е единственото в община Трън възобновяват учебния процес след неколкократното удължаване на ваканцията заради грипната епидемия и студа. Във ваканция до края на седмицата са всички училища в общините Перник и Брезник, както и СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Земен и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в ковачевското село Калище. Двете училища са единствени на териториите на общините Земен и Ковачевци.

Ваканцията за учениците в област Кюстендил е удължена с оглед на тежките зимни условия. В община Сапарева баня учениците са на училище днес, но ваканцията в общините Бобов дол и Дупница провължава до днес включително, до 13 януари е ваканцията за учениците в общините Кочериново, Бобошево, Невестино и Рила.

Общо 153-ма дупнишки работодатели са одобрени по програмата “Обучение и заетост”. 14 от тях откриват 93 работни места за лица над 29 години.


print Отпечатай
Вижте още

Двама данъчни служители са задържани в офиса на НАП в Разлог

Двама данъчни служители са задържани в офиса на НАП в Разлог, съобщиха от пресцентъра на НАП. По предварителна информация те са подготвяли акт на фирма и са повикали в офиса на службата представители на дружеството за повече информация. Минути след като хората излезли, в канцеларията се появили полицаи, които задържали данъчните. Директорът..

публикувано на 28.02.17 в 18:31

Ученици от град Сандански изработиха две еднометрови мартеници

Ден, преди настъпването на 1 март – Баба Марта, ученици от I ОУ „Климент Охридски“, II ОУ „Христо Смирненски“,  III ОУ „Христо Ботев“ и IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“ изработиха собственоръчно две големи еднометрови мартеници, които ще бъдат поставени на пл. „България“ и в сградата на община Сандански. Работилничката, която бе организирана от..

публикувано на 28.02.17 в 18:19

Разкриваемостта на престъпленията, извършени на територията на ОДМВР - Кюстендил през миналата година, е увеличена с 13,19 процента

  Коефициентът на разкриваемост за регистрираните през годината криминални престъпления за областта е 45 процента. Най-висок сред регистрираните през годината престъпления е този на разкритите престъпления по линия "Наркотици" /76,54 процента/. Над 50 на сто от регистрираните престъпления са тези срещу собствеността. Като извършители на..

публикувано на 28.02.17 в 16:24

Още три блока в Петрич ще бъдат санирани до края на летния сезон

В резултат на масираната разяснителна кампания и посещението на служители на Общината на място в жилищните блокове за една календарна година в Петрич има регистрирани нови 24 сдружения по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това означава, че блоковете в най-големия квартал „Самуил” почти на 100% са..

публикувано на 28.02.17 в 16:03

Акт на вандализъм, извършен върху паметника на българските опълченци в Болград, Украйна

Това съобщиха наши сънародници там. Паметникът на българските опълченци там е осъмнал, залят с боя и с изписани надписи.  В Болград има три символа на българщината - това са Спасо-Преображенската катедрала - духовен символ на вярата, Болградската гимназия "Г.С. Раковски" - символ на българската просвета и Мемориала на българските опълченци -..

публикувано на 28.02.17 в 14:41

Ученици и учители от Латвия, Литва, Кипър, Полша и Турция гостуваха на кмета Перник Вяра Церовска

Ученици и учители от Латвия, Литва, Кипър, Полша и Турция гостуваха в кабинета на кмета на Община Перник Вяра Церовска. Посещението на младите хора е в рамите на проекта „Еразъм +“, в който участва и пернишкото училище СУ „Д-р Петър Берон“. Групата включва 26 ученици и 13 учители. Учениците са на възраст от 14 до 18 години, а посещението им е..

публикувано на 28.02.17 в 13:53

Акция „Мартеница“ организират за поредна година младите червенокръстци от Благоевград

  На изработените от доброволците мартеници няма цена. Всеки може да пусне в „кутията на добротворството“ определена от него сума. Набраните  средства  постъпват във Фонд „Милосърдие“, след което ще бъдат насочени към  благотворителна кауза.  Щандът на младите червенокръстци се намира на търговската улица в областния център всеки ден от..

публикувано на 28.02.17 в 13:47