Предстоящи събития на 12 януари

Снимка: архив

Днес се възобновяват учебните занятия в община Благоевград. В повечето училища на територията на Благоевградска област учебният процес бе прекратен заради влошената зимна обстановка и ниските температури в някои училищни сгради.

Учебните занятия днес и утре в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Благоевград започват в 9:00 часа, с намалени учебни часове от по 25 минути.

В 8.30 часа ще започне първият час днес и в петък в VII-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, часовете също ще бъдат намалени.

В две от общините в област Перник от днес учениците се връщат в училище. Всички осем учебни заведения на територията на община Радомир и СУ "Гео Милев", което е единственото в община Трън възобновяват учебния процес след неколкократното удължаване на ваканцията заради грипната епидемия и студа. Във ваканция до края на седмицата са всички училища в общините Перник и Брезник, както и СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Земен и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в ковачевското село Калище. Двете училища са единствени на териториите на общините Земен и Ковачевци.

Ваканцията за учениците в област Кюстендил е удължена с оглед на тежките зимни условия. В община Сапарева баня учениците са на училище днес, но ваканцията в общините Бобов дол и Дупница провължава до днес включително, до 13 януари е ваканцията за учениците в общините Кочериново, Бобошево, Невестино и Рила.

Общо 153-ма дупнишки работодатели са одобрени по програмата “Обучение и заетост”. 14 от тях откриват 93 работни места за лица над 29 години.


Вижте още

Сандански и Банско са сред призьорите за годишните награди на Министерството на туризма за 2017 година

Сандански и Банско са сред призьорите за годишните награди на Министерството на туризма за 2017 година, съобщиха от пресцентъра на министерството.  В категорията „Туристическа дестинация“ община Сандански е номер едно с 32 процента в остра надпревара с Велико Търново с 31 на сто, а в категорията „Планинска община“ - Банско е на първо място с 53..

публикувано на 11.12.17 в 11:19

Традиционната студентска изложба в Арт салона на Радио Благоевград ще бъде с благотворителна цел

Традиционната студентска изложба  в Арт салона на Радио Благоевград, тази година ще има благотворителна цел - в помощ на Невсе Арнаут, студентка в Югозападния университет. Изложбата ще бъде открита дни след студентския празник - на 12 декември, вторник, в 17.30 часа.  Ще бъдат представени  различни видове изобразително изкуство - живопис, графика,..

публикувано на 11.12.17 в 10:45

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за белодробни болести в Перник

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за белодробни болести в Перник, съобщиха от здравното заведение. Инициативата е в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България.  В рамките на кампанията, от днес до 15 декември пациентите ще могат да се прегледат безплатно в лечебното..

публикувано на 11.12.17 в 09:58

Община Разлог проведе кампания по събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове

Община Разлог проведе кампания по събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове.  Жителите на Разлог и населените места имаха възможността да изхвърлят опасните битови отпадъци от домовете и офисите си в осигурените от Община Разлог мобилни събирателни пунктове. На пунктовете освен предаване на отпадъците, жителите..

публикувано на 11.12.17 в 09:26

Предстоящи събития - 11.12.2017г.

С цел осигуряване на прозрачност за проектите на решения на Министерски съвет за Национален парк „Пирин" и „Ски зона Банско", Министерство на околната среда и водите организира кръгла маса с участието на всички заинтересовани страни. Събитието ще се състои в понеделник, 11 декември, от 14.00 часа в сградата на ведомството. Биг..

публикувано на 11.12.17 в 08:16

Театър за бебета ще бъде представен за първи път в Благоевград

Театър за бебета ще бъде представен за първи път в Благоевград. С постановката „Ту тук, ту там“ най-малките зрители и техните родители ще имат възможност да бъдат част от Коледната програма на община Благоевград.  Представлението ще бъде на 12 декември /вторник/ от 16:30 часа и на 13 декември /сряда/ от 11:00 часа.  „Ту тук, ту там“ е..

публикувано на 10.12.17 в 08:51

И читалището влезе в ЮНЕСКО

Нямащата световен аналог българска културна институция Народно читалище влезе в листата на ЮНЕСКО, съобщи фолклористът и публицист Димитър Тренчев. Той уточни, че номинацията на българското читалище е била утвърдена на приключващата днес в Южна Корея последна за 2017-та година сесия на Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО...

публикувано на 09.12.17 в 18:19