Предстоящи събития на 12 януари

Снимка: архив

Днес се възобновяват учебните занятия в община Благоевград. В повечето училища на територията на Благоевградска област учебният процес бе прекратен заради влошената зимна обстановка и ниските температури в някои училищни сгради.

Учебните занятия днес и утре в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Благоевград започват в 9:00 часа, с намалени учебни часове от по 25 минути.

В 8.30 часа ще започне първият час днес и в петък в VII-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, часовете също ще бъдат намалени.

В две от общините в област Перник от днес учениците се връщат в училище. Всички осем учебни заведения на територията на община Радомир и СУ "Гео Милев", което е единственото в община Трън възобновяват учебния процес след неколкократното удължаване на ваканцията заради грипната епидемия и студа. Във ваканция до края на седмицата са всички училища в общините Перник и Брезник, както и СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Земен и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в ковачевското село Калище. Двете училища са единствени на териториите на общините Земен и Ковачевци.

Ваканцията за учениците в област Кюстендил е удължена с оглед на тежките зимни условия. В община Сапарева баня учениците са на училище днес, но ваканцията в общините Бобов дол и Дупница провължава до днес включително, до 13 януари е ваканцията за учениците в общините Кочериново, Бобошево, Невестино и Рила.

Общо 153-ма дупнишки работодатели са одобрени по програмата “Обучение и заетост”. 14 от тях откриват 93 работни места за лица над 29 години.


print Отпечатай
Вижте още

Големите градове на Югозападна България се присъединяват към глобалната инициатива „Часът на земята“

Община Благоевград отново подкрепя глобалната инициатива „Часът на земята“ и за пореден път се включва в нея. Днес от 20:30 часа ще бъдат загасени светлините на административни сгради и културни институции в града. Мотото на инициативата тази година е „Загаси светлините, отвори очи за планетата“.  Платформата се стреми към по-светло бъдеще за..

публикувано на 25.03.17 в 07:44

Верка Ангелска получи приза "Жена на годината на Благоевград" за 2017г.

На вълнуваща церемония в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, в навечерието на Благовещение, бяха наградени десетте жени, номинирани в конкурса "Жена на годината на Благоевград" за 2017г.  Статуетката "Утро" и приза "Жена на годината на Благоевград" за 2017г. спечели Верка Ангелска - дългогодишна организаторка в Младежкия дом в Благоевград...

публикувано на 24.03.17 в 19:54

Община Благоевград отново с поглед към екоиновациите

Oдобрен e проект с наименование „Green Crew - Зелена заетост при управление на биоразградими отпадъци” по Приоритетна ос 4 „Социално включване в трансграничната зона”, по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България“ 2014-2020 г. Целта на проекта е да се насърчи социалното включване, борбата с бедността и..

публикувано на 24.03.17 в 19:41

Кюстендилецът Теодор Ушев е предложен от кмета на община Кюстендил Петър Паунов за званието "почетен гражданин"

Докладната ще бъде разгледана на сесия на Общински съвет на 31 март, съобщи на пресконференция заместник-председателя на ОбС Ангел Ангелов. Ушев беше номиниран за "Оскар" с канадската продукция "Сляпата Вайша" по книгата на Георги Господинов. Филмът се класира в категорията късометражен анимационен филм. Общо 25 докладни записки са включени в..

публикувано на 24.03.17 в 19:40

Кметът Камбитов обсъди идеи за развитието на Благоевград с директора на Европейската ЖП асоциация Филип Ситроен и евродепутата Андрей Новаков

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе работна среща с Генералния директор на Асоциацията на европейската железопътна индустрия (UNIFE) Филип Ситроен и евродепутата Андрей Новаков.  Тримата обсъдиха стратегически въпроси за развитието на Благоевград. Акцент бе поставен върху изграждането на мултимодален логистичен център, част от..

публикувано на 24.03.17 в 18:44

Девет Държавни горски стопанства ще съдействат с транспорт в деня на изборите

Югозападното държавно предприятие ще подпомогне нормалното протичане на изборите за Народно събрание на 26 март, като предостави автомобили на общини и Районни полицейски управления. Решение за това е взето след отправено искане до 9 държавни горски стопанства за съдействие с транспортни средства в деня на изборите.

публикувано на 24.03.17 в 17:29

Земеделци от Югозападна България протестираха на Главен път Е-79 при село Железница

  „Животновъди и земеделци, обединени сме силни и нямаме политически цвят“, под това мото премина днешния протест на земеделските производителите от цяла Югозападна България, които блокираха за около 10-тина минути Главен път е-79, на разклона при село Железница, в община Симитли. С протестните си действия, те изразиха за пореден път..

публикувано на 24.03.17 в 17:18