Предстоящи събития на 12 януари

Снимка: архив

Днес се възобновяват учебните занятия в община Благоевград. В повечето училища на територията на Благоевградска област учебният процес бе прекратен заради влошената зимна обстановка и ниските температури в някои училищни сгради.

Учебните занятия днес и утре в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Благоевград започват в 9:00 часа, с намалени учебни часове от по 25 минути.

В 8.30 часа ще започне първият час днес и в петък в VII-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, часовете също ще бъдат намалени.

В две от общините в област Перник от днес учениците се връщат в училище. Всички осем учебни заведения на територията на община Радомир и СУ "Гео Милев", което е единственото в община Трън възобновяват учебния процес след неколкократното удължаване на ваканцията заради грипната епидемия и студа. Във ваканция до края на седмицата са всички училища в общините Перник и Брезник, както и СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Земен и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в ковачевското село Калище. Двете училища са единствени на териториите на общините Земен и Ковачевци.

Ваканцията за учениците в област Кюстендил е удължена с оглед на тежките зимни условия. В община Сапарева баня учениците са на училище днес, но ваканцията в общините Бобов дол и Дупница провължава до днес включително, до 13 януари е ваканцията за учениците в общините Кочериново, Бобошево, Невестино и Рила.

Общо 153-ма дупнишки работодатели са одобрени по програмата “Обучение и заетост”. 14 от тях откриват 93 работни места за лица над 29 години.


Вижте още

52 точки ще разгледат общинските съветници на заседание днес

Общинските съвеници в Благоевград ще дадат своя вот за упълномощаване на кмета Атанас Камбитов да гласува позицията на общината в предстоящото извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград, насрочено за 10 май 2018 година. Основната част..

публикувано на 27.04.18 в 09:26

Археологическите проучвания край селата Зелен Дол и Покровник не налагат изместване на трасето или промяна на проекта на АМ „Струма“

Пълното спасително археологическо проучване на обект № 2 край селата Зелен Дол и Покровник, община Благоевград, е достигнало до средата на терена от 60 дка. Открива се голямо селище от римската императорска епоха. До сега по време на разкопките са разкрити 12 големи сгради от периода III до VI век сл. Хр. Находките са над 1 500 броя. Работата..

публикувано на 27.04.18 в 08:37

Предстоящи събития - 27 април

52 точки ще разгледат общинските съветници на предстоящото редовно заседание този петък. Общинските съвеници ще дадат своя вот за упълномощаване на кмета на общината Атанас Камбитов да гласува позицията на общината в предстоящото извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от..

публикувано на 27.04.18 в 07:41

Община Благоевград постави началото на информационна кампания за родителите на бъдещи първокласници

   Община Благоевград постави началото на информационна кампания с превантивен характер за запознаване на родители на бъдещи първокласници с техните основни права и задължения, предвидени в Закона за предучилищното и училищно образование, в Закона за закрила на детето и други нормативни документи, съобщиха от общината. Отдел ,,Образование” към..

публикувано на 26.04.18 в 16:48

Българското издание на пътуващия международен проект „Свободен пазар“ се състоя в Благоевград

Дискусията между студенти от няколко български университети с учени и политически експерти от Европа се проведе в Американския университет в Благоевград. Организатор от българска страна е фондация „Фридрих Науман“. Ивайло Цонев, координатор „Проекти“ във  фондацията коментира за Радио Благоевград, че  темите „ за  свободата на труда,..

публикувано на 26.04.18 в 16:30

Съветниците в Кюстендил приеха общинска програма за закрила на детето и мерки за закрила на деца с изявени дарби

    Целта на програмата е да изведе на преден план общинските приоритети в областта на закрилата на децата. Основните дейности са свързани със създаване на условия за социално включване, подобряване здравето на децата, осигуряване на равен достъп качествено предучилищно и училищно образование, правосъдие, повишаване на ефективността на мерките..

публикувано на 26.04.18 в 15:31

 Необходима е цялостна кампания по опазване на детските площадки в града от вандалски акции

  Това каза по време на заседание на ОбС в Кюстендил кметът Петър Паунов по повод предложение на общински съветник за организиране на среща с общинската администрация, ОбС, МВР, инспектората по образование и заинтересованите институции, за набелязване на нормативни промени за по-строги санкции спремо вандалите.  "Към момента масово се чупи,..

публикувано на 26.04.18 в 15:15