Предстоящи събития на 12 януари

Снимка: архив

Днес се възобновяват учебните занятия в община Благоевград. В повечето училища на територията на Благоевградска област учебният процес бе прекратен заради влошената зимна обстановка и ниските температури в някои училищни сгради.

Учебните занятия днес и утре в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Благоевград започват в 9:00 часа, с намалени учебни часове от по 25 минути.

В 8.30 часа ще започне първият час днес и в петък в VII-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, часовете също ще бъдат намалени.

В две от общините в област Перник от днес учениците се връщат в училище. Всички осем учебни заведения на територията на община Радомир и СУ "Гео Милев", което е единственото в община Трън възобновяват учебния процес след неколкократното удължаване на ваканцията заради грипната епидемия и студа. Във ваканция до края на седмицата са всички училища в общините Перник и Брезник, както и СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Земен и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в ковачевското село Калище. Двете училища са единствени на териториите на общините Земен и Ковачевци.

Ваканцията за учениците в област Кюстендил е удължена с оглед на тежките зимни условия. В община Сапарева баня учениците са на училище днес, но ваканцията в общините Бобов дол и Дупница провължава до днес включително, до 13 януари е ваканцията за учениците в общините Кочериново, Бобошево, Невестино и Рила.

Общо 153-ма дупнишки работодатели са одобрени по програмата “Обучение и заетост”. 14 от тях откриват 93 работни места за лица над 29 години.


print Отпечатай
Вижте още

На тържествена церемония бяха наградени победителите в конкурса „Звезди в Радиото“

Над 30 деца, участвали в седмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ бяха наградени на тържествена церемония тази вечер в голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът се проведе в началото на месец април. Той се организира за седма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и..

публикувано на 28.04.17 в 20:24

Перник ще бъде домакин на ХII международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

В конкурса него ще вземат участие 150 млади дарования от страната и чужбина. Конкурсът ще бъде открит тази вечер с тържествен концерт.  В концерта на откриването ще свирят победителите от миналогодишния конкурс, носители на наградата "Солист на Камерен оркестър "Орфей" и "Солист на духовия оркестър". Конкурсната програма започва утре...

публикувано на 28.04.17 в 14:52

Община Перник внедрява Общата рамка за оценка - CAF

Община Перник е сред 16-те администрации в страната, в които ще започне внедряването на Общата рамка за оценка - CAF. Проектът "Въвеждане на Общата рамка за оценка в администрациите" се реализира от Института по публична администрация с финансовата подкрепа на оперативната програма "Добро управление" и ще обхване общо 48 администрации до края..

публикувано на 28.04.17 в 14:50

Емил Гущеров е новият председател на Общинския съвет в Дупница

Емил Гущеров бе избран с таен вот на днешното заседание.  Бившият народен представител от ГЕРБ бе единственият кандидат за поста. За него гласуваха 19 души, а недействителните бюлетини бяха 13. Гущеров благодари на колегите си за доверието и обеща да работи за развитието на община Дупница. В заседанието днес участва и новият член на местния..

публикувано на 28.04.17 в 14:26

За пропуски при стопанисването на резервоари, каптажи и шахти в Община Кочериново алармират от Междуведомствена комисия

 Инспекции са установили пропуски при стопанисването на резервоари, каптажи и шахти на територията на Община Кочериново. Това съобщи пред журналисти Йордан Татарски, областен управител на Кюстендил.   Инспекциите се извършват от Междуведомствена комисия, в която влизат представители на Областната администрация, "ВиК" - дружеството,..

публикувано на 28.04.17 в 14:16

Областните администрации на Кюстендил и Монтана със споразумение за сътрудничество

Областните администрации на Кюстендил и Монтана сключиха рамково споразумение за сътрудничество. Това съобщи пред журналисти областният управител на Кюстендилска област Йордан Татарски. Споразумението цели двете администрации да се информират взаимно и да обсъждат съвместно свои инициативи за подобряване на работа си. Те..

публикувано на 28.04.17 в 14:03

Ученици от Благоевград избраха здравословния начин на живот

Днес бяха наградени участниците в Междуучилищния  конкурс  „Живей здравословно“, организиран от Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Благоевград и Регионалната здравна инспекция-Благоевград. В надпреварата участваха деца на възраст между 10 и 18 години, които посредством изкуството и..

публикувано на 28.04.17 в 13:51