Предстоящи събития на 12 януари

Снимка: архив

Днес се възобновяват учебните занятия в община Благоевград. В повечето училища на територията на Благоевградска област учебният процес бе прекратен заради влошената зимна обстановка и ниските температури в някои училищни сгради.

Учебните занятия днес и утре в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Благоевград започват в 9:00 часа, с намалени учебни часове от по 25 минути.

В 8.30 часа ще започне първият час днес и в петък в VII-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, часовете също ще бъдат намалени.

В две от общините в област Перник от днес учениците се връщат в училище. Всички осем учебни заведения на територията на община Радомир и СУ "Гео Милев", което е единственото в община Трън възобновяват учебния процес след неколкократното удължаване на ваканцията заради грипната епидемия и студа. Във ваканция до края на седмицата са всички училища в общините Перник и Брезник, както и СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Земен и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в ковачевското село Калище. Двете училища са единствени на териториите на общините Земен и Ковачевци.

Ваканцията за учениците в област Кюстендил е удължена с оглед на тежките зимни условия. В община Сапарева баня учениците са на училище днес, но ваканцията в общините Бобов дол и Дупница провължава до днес включително, до 13 януари е ваканцията за учениците в общините Кочериново, Бобошево, Невестино и Рила.

Общо 153-ма дупнишки работодатели са одобрени по програмата “Обучение и заетост”. 14 от тях откриват 93 работни места за лица над 29 години.


print Отпечатай
Вижте още

ОбС-Банско отпусна финансови средства за фолклорната поредица „Добринишко лято 2017”

На провелото се редовно заседание Общинският съвет в Банско даде съгласието си да бъдат отпуснати допълнителни финансови средства в размер на 10 000 лв. за дофинансиране на НЧ „Димитър Благоев 1925” – гр. Добринище, за организиране и провеждане на фолклорната поредица „Добринишко лято 2017”. Поредицата включва фолклорни концерти на ансамбли от..

публикувано на 29.06.17 в 16:34

Михаела Крумова беше преизбрана за председател на Общинския съвет в Кюстендил

Михаела Крумова беше единственото предложение за участие в избора, който е във връзка с Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, който предвижда избор на председател да се прави на всеки шест месеца. Крумова оглави съвета за трети пореден път.  Михаела..

публикувано на 29.06.17 в 16:32

Успешно приключи проект на Община Благоевград за предоставяне на интегрирани социални услуги за лица в неравностойно положение

Проектът „Създаване на звено „Център за услуги в домашна среда“ към Домашен социален патронаж-Благоевград за предоставяне интегрирани социални услуги за лица в неравностойно положение“ е насочен към подобряване качеството на живот на хора с увреждания между 18 и 65 години и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване.  За 18-те месеца..

публикувано на 29.06.17 в 14:02

Стартира кампания за набиране на средства за възстановяване на Пенкьовския манастир

Обителта се намира край трънското село Пенкьовци и е в лошо състояние. Инициатор на кампанията е роденият в селото Стефан Стойов.  Пенкьовският манастир е построен при цар Александър през 1360 година. Среща се и като Пенкьовски манастир „Света Петка“ в исторически писания. Оцелял е през османското владичество благодарение на местните жители,..

публикувано на 29.06.17 в 13:49

Нов автомобил за услугите на Дома за стари хора в Разлог

Колата е закупена от реализирани икономии и добра финансова политика на социалната институция. Със 7-местната кола, която е оборудвана по специален начин, ще бъдат обслужвани потребителите на Дома за стари хора и Центъра за настаняване от семеен тип на лица с деменция в Разлог. Автомобилът ще превозва възрастните хора до лекари, ТЕЛК,..

публикувано на 29.06.17 в 13:42

"Пирин"/Благоевград/ - "Витоша"/Бистрица/: 3:1

"Пирин"  постигна първата си победа от лятната подготовка.  На стадион “Христо Ботев“ в Благоевград “орлетата“ победиха  "Витоша"/Бистрица/ с 3:1. Реакцията след мача на Милен Радуканов, старши треньорът на "Пирин" можете да чуете в звуковия файл. На мача присъства новото попълнение на "Пирин" - завърналият се в клуба след дълги години халф Тодор..

публикувано на 29.06.17 в 11:10
Георги Икономов

Читалищата в Банско и Добринище – преустроени и с подобрена енергийната ефективност

Завършиха дейностите по преустройство и подобряване на енергийната ефективност на читалищата в Банско и Добринище. Двата проекта бяха одобрени за финансиране едновременно от Националния доверителен еко фонд. Проектът за „Преустройство и подобряване на енергийната ефективност на читалище „Никола Вапцаров – 1894” – гр. Банско”..

публикувано на 29.06.17 в 09:25