Предстоящи събития на 12 януари

Снимка: архив

Днес се възобновяват учебните занятия в община Благоевград. В повечето училища на територията на Благоевградска област учебният процес бе прекратен заради влошената зимна обстановка и ниските температури в някои училищни сгради.

Учебните занятия днес и утре в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Благоевград започват в 9:00 часа, с намалени учебни часове от по 25 минути.

В 8.30 часа ще започне първият час днес и в петък в VII-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, часовете също ще бъдат намалени.

В две от общините в област Перник от днес учениците се връщат в училище. Всички осем учебни заведения на територията на община Радомир и СУ "Гео Милев", което е единственото в община Трън възобновяват учебния процес след неколкократното удължаване на ваканцията заради грипната епидемия и студа. Във ваканция до края на седмицата са всички училища в общините Перник и Брезник, както и СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Земен и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в ковачевското село Калище. Двете училища са единствени на териториите на общините Земен и Ковачевци.

Ваканцията за учениците в област Кюстендил е удължена с оглед на тежките зимни условия. В община Сапарева баня учениците са на училище днес, но ваканцията в общините Бобов дол и Дупница провължава до днес включително, до 13 януари е ваканцията за учениците в общините Кочериново, Бобошево, Невестино и Рила.

Общо 153-ма дупнишки работодатели са одобрени по програмата “Обучение и заетост”. 14 от тях откриват 93 работни места за лица над 29 години.


Вижте още

Нова научна лаборатория по физика бе открита в АУБ

В нова научна лаборатория студентите в Американския университет в България ще могат да провеждат упражнения по физика и природни науки.  Лабораторията бе открита  днес от президента на университета д-р Стивън Съливан, зам.-ректора Емилия Занкина и от дългогодишния преподавателя по физика Орлин Стойчев. Общата стойност на оборудването с научни цели е 25..

публикувано на 20.02.18 в 18:02
Георги Икономов

Кметът на Банско бе на официално посещение в Бурса

Кметът на община Банско Георги Икономов бе на официално посещение в община Нюлюфер, Бурса, съобщиха от общинския пресцентър. Той бе придружен от общинския съветник и председател на една от местните туристически организации – Малин Бистрин. Поводът за срещата бе провежданата годишна среща на изселниците от Ардино. С посещението си Георги..

публикувано на 20.02.18 в 17:17

Окръжният съд в Кюстендил произнесе присъдите по делото за убийството на Николай Радев - Отверката

Окръжният съд в Кюстендил произнесе присъдите по делото за убийството на Николай Радев - Отверката, от Дупница, извършено през 2014 година. Извършителите, според държавното обвинение, тримата мъже от фамилията Карастоянови – бащата Владимир и синовете му - Николай и Иван - получиха между 9 и 15 години затвор. Съдът постанови и 50 хил. лв...

публикувано на 20.02.18 в 16:17

Много добро представяне на Самодеен театрален състав-Разлог на Международния карнавал в Струмица, Македония

„Красавицата и звярът“ оживяха на площада в македонския град Струмица при представянето на театралите от Разлог в Международния карнавал, съобщиха от общинския пресцентър. С прекрасни костюми и невероятна игра, театралната трупа впечатли многохилядната публика. Още при дефилирането по централния булевард на Струмица, българското знаме и..

публикувано на 20.02.18 в 15:51

7,4% от икономически активното население в община Дупница са безработни

Данните са към края на януари от местното Бюро по труда.  Общините Бобошево и Рила са с най-висока безработица – 10,4%. На следващо място е миньорската община Бобов дол. Там на борсата са регистрирани 353-ма души или почти 10% от жителите. Ръстът се държи на продължаващите съкращения в мините. В курортната община Сапарева баня без работа са 9%..

публикувано на 20.02.18 в 14:39

Общо 99,4 процента от населението на област Кюстендил е свързано с обществено водоснабдяване

Това сочат данните на статистиката. Използваната питейна вода е средно 97 л/ден на човек от населението в областта. През 2016 г. в областта на режим на водоподаване е бил един процент от населението.  За Кюстендилска област 75 на сто от населението е свързано с обществената канализация. През 2016 година на територията на Кюстендилска област са..

публикувано на 20.02.18 в 14:32

Служителите на „Съдебна охрана” в Благоевград на пореден протест

Днес по обед служители на съдебната охрана излязоха на поредна демонстрация пред Съдебната палата в Благоевград. Причината е, че проблемите в сектора стоят нерешени с години, а исканията от протестите им, които продължават месеци наред - остават неизпълнени. „Основните ни искания не са се променили. Настояваме за приравняване на заплатите ни..

публикувано на 20.02.18 в 13:59