Предстоящи събития на 12 януари

Снимка: архив

Днес се възобновяват учебните занятия в община Благоевград. В повечето училища на територията на Благоевградска област учебният процес бе прекратен заради влошената зимна обстановка и ниските температури в някои училищни сгради.

Учебните занятия днес и утре в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" - Благоевград започват в 9:00 часа, с намалени учебни часове от по 25 минути.

В 8.30 часа ще започне първият час днес и в петък в VII-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, часовете също ще бъдат намалени.

В две от общините в област Перник от днес учениците се връщат в училище. Всички осем учебни заведения на територията на община Радомир и СУ "Гео Милев", което е единственото в община Трън възобновяват учебния процес след неколкократното удължаване на ваканцията заради грипната епидемия и студа. Във ваканция до края на седмицата са всички училища в общините Перник и Брезник, както и СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Земен и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в ковачевското село Калище. Двете училища са единствени на териториите на общините Земен и Ковачевци.

Ваканцията за учениците в област Кюстендил е удължена с оглед на тежките зимни условия. В община Сапарева баня учениците са на училище днес, но ваканцията в общините Бобов дол и Дупница провължава до днес включително, до 13 януари е ваканцията за учениците в общините Кочериново, Бобошево, Невестино и Рила.

Общо 153-ма дупнишки работодатели са одобрени по програмата “Обучение и заетост”. 14 от тях откриват 93 работни места за лица над 29 години.


print Отпечатай
Вижте още

Общински сурвакарски празник „Тайнството на Сурва” ще се проведе днес в Радомир

Общински сурвакарски празник „Тайнството на Сурва” ще се проведе днес в Радомир. Проявата е традиционна, тя се организира ежегодно и предшества Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”, провеждан в Перник в края на януари.

публикувано на 21.01.17 в 08:23

Бабинден ще бъде тържествено отпразнуван в Симитли

Бабинден ще бъде тържествено отпразнуван в Симитли, съобщиха от общинската управа. На тържествена церемония днес от 13.30 часа Община Симитли ще отличи "Бебе на годината" с плакет и награда. На празника, който ще събере бебетата, родили се през миналата година, техните майки, акушерките и лекарите от общината, ще бъде извършено традиционното за..

публикувано на 21.01.17 в 08:23

Кметът на Сапарева баня забрани движението на моторни шейни по пистите, вътрешната пътна мрежа и пешеходните алеи в Паничище

Забранява се движението на моторни шейни по пистите, вътрешната пътна мрежа и пешеходните алеи в с. Паничище. Това гласи заповед на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев, съобщиха от пресцентъра на общината. Освен моторни шейни, по посочените места се забранява и преминаването на четириколки. Движението на джипове в с...

публикувано на 20.01.17 в 17:31

Съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол прекратиха протеста си

След продължил шест часа протест и преговори приключи недоволството на съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол.  С помощта на омбудсмана Мая Манолова изпълнителният директор  на мините  Харалампи Златанов  стигна до споразумение с протестиращите и обеща да им изплати заплатите за ноември и декември на четири равни..

публикувано на 20.01.17 в 17:13

Учредяване на общинско търговско дружество “Дупницатранс” предлага кметът на Дупница Методи Чимев

Дружеството  ще обслужва новата автобусна линия №5.  Маршрутът е от квартал “Байкал” до Социалните жилища. Финансирането е по проекта за Интегриран градски транспорт. Предвидено е закупуване на 4 автобуса и електронна информационна система за спирките. Новата линия ще бъде с дължина 7 км, с общо 13 спирки. Предложението за общинска транспортна..

публикувано на 20.01.17 в 14:36

35 000 лева е заложила в бюджета си община Дупница за цялостно рехабилитиране на алеите в гробищния парк

Голяма част от алеите са пропаднали и се налага възстановяването им. Предвидено е и разширяване на гробищния парк. Към него ще бъдат присъединени близо 4 декара, които в момента са пасище. Предстои промяна на статута им от Общинския съвет. Подготвят се и други три терена, с обща площ около 3 декара.

публикувано на 20.01.17 в 14:35

От няколко дни всички обитатели на Парка за танцуващи мечки край Белица спят зимен сън

Това  се случва за първи път, откакто убежището е открито, съобщи управителят на парка Димитър Иванов. "Наско и Монти, последните двама, които упорито отказваха да заспят, накрая се предадоха и от няколко дни не са излизали от бърлогите си", допълни той. Според Иванов, хибернацията на мечките е доказателство за доброто качество на живот. „Повечето..

публикувано на 20.01.17 в 14:31